Tips

Tips: För enkel hantering av belastningsutdrag

Alla idrottsföreningar anslutna till RF ska kontrollera begränsat registerutdrag för ledare över 15 år som har regelbunden kontakt med barn under 18 år. Detta enligt ett beslut från RF som trädde i kraft 1 januari 2020.

 

I Svenskalag finns funktioner för att hålla koll på vilka av era ledare och förtroendevalda som har lämnat registerutdrag och vilka som behöver få en påminnelse om att inkomma med detta. 

 

Aktivera automatiska mejl om belastningsutdrag! ✉

Vi har tidigare tipsat om att aktivera automatiska mejl om belastningsutdrag för att inte behöva lägga tid på att påminna de som ska visa upp utdraget. 

 

Under Register > Belastningsutdrag kan föreningen ställa in vilka som ska lämna in utdrag i er förening och aktivera automatiska mejl.

 

Nyhet hos Polisen - Få registerutdraget digitalt 👌

En nyhet är att det nu går att få sitt registerutdrag direkt till sin digitala brevlåda (Kivra, Billo eller Min Myndighetspost) istället för att behöva vänta på snigelposten. Registerutdraget kan visas upp digitalt eller vidarebefordras via mejl. Detta förenklar såklart och bör snabba upp hela föreningens hantering kring registerutdragen.

Läs mer på polisens hemsida.

Kommentarer

 1. Linda, Barnarps If 6 okt 2023, 13:55

  Så bra! Kommer underlätta och spara massa tid!

 2. Uffe 6 okt 2023, 17:11

  Lysande. Välkommen in i 2000-talet👍

 3. Ann-Marie 17 okt 2023, 16:38

  Wow, så bra! 👌🏼

 4. Per för 19 dagar sedan

  ÄNTLIGEN!!!

Komma igång med Svenskalag.se?

Min förening vill veta mer Min förening vill veta mer