Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Okej, då vet jag!

Storfors AIK jublar över bytet

– Vi hade ett uråldrigt IT-system som bara vår kanslist hade tillgång till. Vi kikade på vad som fanns och satte upp en kravlista. Valet föll på Svenskalag.se och det har vi aldrig ångrat, berättar Ulf Olofsson, webbansvarig i Storfors AIK från Piteå.   

 

Föreningen har cirka 1000 medlemmar och deras 35 lag är verksamma inom såväl fotboll som ishockey. För lite mer än tre år sedan gjorde de bytet till Svenskalag.se. 

 

Suverän närvarohantering 

Ulf Olofsson radar upp målande exempel på hur de olika funktionerna hjälper föreningens kansli och ideella krafter i det dagliga arbetet.

– De största jubelropen får Svenskalag.se såklart för hela biten med närvarohantering. Det funkar så bra, hela vägen från ledare till kansli. Vi har gått från blöta och skrynkliga A4-papper som man skulle sätta ett kryss på med en blöt penna ute i regnet till att bara klicka i närvaron lite snabbt i mobilen.

 

Två gånger om året var det sedan dags att lämna in pappren så att kansliet kunde sammanställa all närvaro:

– Någon gång per säsong så ringde kansliet och sa att vi måste lämna in närvarorapporterna. Då fick man leta upp alla papper, som fortfarande låg kvar i någon gammal ryggsäck och först försöka sära på bladen som har klistrats ihop eftersom de var så blöta, och sedan skulle någon på kansliet försöka tyda kryssen och få till något som liknar en sammanställning för en hel säsong.

 

Nu kan kanslisten istället på tio minuter kika igenom sammanställningarna och tack vare de olika kontrollerna och varningarna som görs så syns det snabbt om någon har missat något eller om det fattas personnummer på några deltagare:

– Jag vet inte hur många timmar vi har sparat på det. Det känns som att vi sparar nästan en halvtidstjänst på det! förklarar Ulf.

 

Föreningens fönster utåt

Storfors AIK arbetar aktivt med att styra all marknadsföring till sin sajt och ser det även som en fördel att varje sektion och lag kan välja lyfta fram sina egna sponsorer. Integrationen med sociala medier är viktig och bra. Användarvänligheten på hemsidan och i hela systemet är något som Ulf också plussar för:

– Vem som helst kan komma igång och jobba med systemet. Det är bra att det finns mallar. Till viss del är hemsidan statisk på så sätt, men det går ändå att tweaka och lägga in egen html-kod om man vill och kan.

 

Ger tid för utveckling

Ulf Olofsson sammanfattar på ett kärnfullt sätt vilka fördelar ordning och reda i föreningen leder till:  

– Tack vare att vi sparar så mycket tid på administration kan våra ledare fokusera på utbildning och vår kanslist med föreningsutveckling och planera aktiviteter, utbildningar med mera och lägga tiden på det istället.

 

Besök Storfors AIKs hemsida här

 

Kommentarer

← Nyare Äldre →

Dela nyhet

Senaste nyheter

Ansök om LOK-stöd senast den 25/2

Den 25 februari är sista dagen för att ansöka om statligt LOK-stöd.   Har er förening aktiverat daglig Export till IdrottOnline? Då behöver ni redan ha gjort de sista kompletteringarna i Svenskalag.se för att vi ska kunna garantera att all data kommer över i tid och är korrekt.  Logga sedan in i IdrottOnline och klicka på LOK-stödsansökan. Där kontrollerar ni att alla aktiviteter och deltagartillfällen finns med innan ni skickar in er ansökan.    Övriga föreningar ansöker genom att logga in i IdrottOnline och fylla i den sammanställning som ni hittar i Svenskalag.se under Kontrollpanelen > LOK-stöd. Därefter skickar ni in er ansökan.  För att ni inte ska gå miste om pengar är det viktigt att varje lag ser över sina närvarokort.Så gör du som är ledare: Logga in på er lagsida. Gå till Kontrollpanelen > Närvaro. Välj perioden: 1 jul - 31 dec 2016. Se till att ni kryssat i alla aktiviteter och att ni fyllt i närvaro på dessa. Ovanför listan med alla aktiviteter visas varningar om det exempelvis saknas personnummer på någon, om någon aktivitet är för kort, om aktiviteten saknar plats eller om det saknas ledare. Rätta till så många fel som möjligt, det kan påverka ert bidrag väldigt mycket Slutligen är det bra att granska närvarokortet. Där ser du om vissa aktiviteter inte räknas som bidragsberättigade. Dessa markeras med röd färg. Håll muspekaren över deltagarnas närvaromarkering för att se varför inte aktiviteten räknas som giltig gruppaktivitet.   Har ni frågor om LOK-stöd och hur ni på bästa sätt gör för att inte gå miste om eventuella pengar? Kontakta vår support

Jobba på Svenskalag.se - UX/UI-designer

På Svenskalag.se arbetar vi dagligen med hjälpa och förstå idrottsföreningar i deras digitala vardag. Vi strävar efter att vara Sveriges bästa molntjänst inom idrotts- och föreningsliv. Nu hoppas vi att du vill vara med på vår resa! Vi söker fler talangfulla UX/UI-designers för att fortsätta hålla vår höga utvecklingstakt. Svenskalag.se erbjuder en modern molntjänst skräddarsydd för idrottsföreningar innehållande medlemsregister, hemsida, appar och andra smarta verktyg. Idag används Svenskalag.se dagligen av 50 000 idrottsledare och med ca 400 000 unika besökare i veckan är vi en av Sveriges 30 största sajter alla kategorier.Hos oss får du stora möjligheter att ha roligt på jobbet i en avslappnad och inspirerande miljö. Vi har flera spännande projekt framför oss inom både webb och mobil.Vi ser gärna att du som söker: - Brinner för användarvänlighet och intuitiva gränssnitt - Är noggrann ut i fingerspetsarna - Är grym på Photoshop, Illustrator och har kunskaper inom InDesign - Är vass på JavaScript/jQuery och ramverk som t.ex. Angular- Är vass på HTML5 och CSS3 och har jobbat med responsiv design.  - Förstår c# och classic asp.    Vi söker dig som är social och serviceinriktad, har ett stort eget driv och ett engagemang för att leverera design och användarupplevelser i världsklass.  I ansökan vill vi att du tar med: - Beskrivning av din kompetens och erfarenhet inom webbdesign och webbutveckling - Relevant utbildning och ev. tidigare arbetsgivare - Så många arbetsprov som möjligt Anställningsform: Heltid eller deltid.Vi sitter i nyrenoverade lokaler i centrala Norrköping.Känns denna position helt rätt för dig? Börja med att skicka ett personligt brev och CV till jobba@svenskalag.se.Varmt välkommen med din ansökan direkt då intervjuer sker löpande och tillsättning sker så fort vi hittar rätt kandidat.Frågor? Kontakta Robert Larsén på 0730-268521 eller jobba@svenskalag.se.

Praktisera på Svenskalag.se - Webbdesigner/administratör

På Svenskalag.se arbetar vi dagligen med hjälpa och förstå idrottsföreningar i deras digitala vardag. Vi strävar efter att vara Sveriges bästa molntjänst inom idrotts- och föreningsliv. Nu hoppas vi att du som är i karriärens startgropar vill vara med på vår resa! Vi erbjuder just nu en praktikplats med fokus på webbdesign & webbadministration. Svenskalag.se erbjuder en modern molntjänst skräddarsydd för idrottsföreningar innehållande medlemsregister, hemsida, appar och andra smarta verktyg. Idag används Svenskalag.se dagligen av 50 000 idrottsledare och med ca 400 000 unika besökare i veckan är vi en av Sveriges 30 största sajter alla kategorier. Exempel på arbetsuppgifter: Designa sidhuvuden och annat grafiskt material till hemsidor, blogg m.m. Skapande av banners Assistera kollegor internt som dagligen hjälper idrottsföreningar runtom i hela landet.  Hjälpa till att skapa och upprätthålla struktur i register och databaser.   Går du en utbildning inom grafisk formgivning och webbdesign är denna plats perfekt för dig. Är du idrottsintresserad och har erfarenhet från föreningsvärlden är det ett stort plus. Det är också viktigt att du är noggrann och serviceinriktad. Under praktiken kommer du att ha varierande uppgifter och utmaningar då företaget är i en stark tillväxtfas. Vår förhoppning är att praktiken ska leda till fast anställning.   Vi ser gärna att du som söker först och främst: Är noggrann och strukturerad ut i fingerspetsarna Är grym på Photoshop, Illustrator och har kunskaper inom InDesign Har koll på CSS/HTML och har jobbat med responsiv design Har ett geniunt intresse för webbdesign.   Vi söker dig som är social och serviceinriktad, har ett stort eget driv och ett engagemang för att leverera design och användarupplevelser i världsklass.  I ansökan vill vi att du tar med: Beskrivning av din kompetens och erfarenhet inom webbdesign och webbutveckling Relevant utbildning och ev. tidigare arbetsgivare Arbetsprover Vi sitter i nyrenoverade lokaler i centrala Norrköping.Känns detta helt rätt för dig? Börja med att skicka ett personligt brev och CV till jobba@svenskalag.se.   Varmt välkommen med din ansökan direkt då intervjuer sker löpande och tillsättning sker så fort vi hittar rätt kandidat.Frågor? Kontakta Robert Larsén på 0730-268521 eller jobba@svenskalag.se.

Vad har ni att förlora?

Kom igång helt utan kostnad eller anmäl intresse om du vill veta mer!

Kom igång gratis Anmäl intresse