Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Okej, då vet jag!

Så funkar det - Medlemstyper

I och med lanseringen av det nya medlemsregistret introducerade vi även ett antal nya medlemstyper. Detta för att ni som förening ska kunna göra en tydligare klassificering av era medlemmar och på så sätt bli mer effektiva i er kommunikation och administration.

 

De nya medlemstyperna baseras på önskemål från ett stort antal föreningar. Nedan förklarar vi lite mer kring vad respektive medlemstyp innebär. 

 

Medlemstyper på föreningsnivå

- Styrelse (tidigare Styrelse/Personal)
- Personal (ny)
- Volontär (ny)
- Stödmedlem (tidigare Övrig)
- Supporter (ny)

 

Styrelse & Personal har delats upp i två olika medlemstyper då deras uppdrag och tillhörande behörigheter kan skilja sig åt. Om föreningen inte har någon arvoderad personal behöver den medlemstypen givetvis inte användas. 

 

I vissa fall vill föreningen kunna klassificera vilka som är Personal (ex. kansli) respektive Volontärer (ex. personer som arbetar ideellt åt föreningen vid särskilda evenemang)

 

Tidigare fanns kategorin "Övrig" på föreningssidor. De som tidigare hade medlemstypen Övrig kallas numera Stödmedlemmar.

 

Utöver Stödmedlemmar kan föreningen lägga till Supportrar. I många fall räcker det med att använda den ena av dessa två. Men i de fall föreningen både har Stödmedlemmar och en supporterskara är det naturligt att använda båda. På så sätt kan föreningen kommunicera på ett sätt med Stödmedlemmar och på ett annat sätt med Supportrar.

 

Samtliga ovanstående medlemstyper finns alltså på föreningssidor och på sektionssidor i flersektionsföreningar.

 

Medlemstyper på lag/gruppnivå
- Spelare
- Ledare
- Volontär (ny)
- Anhörig (tidigare Övrig)

 

I ett lag eller en grupp finns, precis som tidigare, Spelare och Ledare.

 

Här finns även kategorin Anhörig (tidigare Övrig). De personer som kopplas som målsmän till barn blir automatiskt Anhörig i det lag/grupp barnet är med i. Om barnet byter lag eller slutar följer kopplade målsmän med.

 

Medlemstypen Volontär finns på både på förenings- och lag-/gruppnivå. Volontärer i ett lag/grupp är personer som hjälper till med olika uppgifter men av någon anledning inte tillhör ledarstaben, eller inte vill vara listade bland ledarna.

 

Behörighetsnivåer

Precis som tidigare finns fyra behörighetsnivåer som kan ställas in på alla typer av medlemmar: Eget konto, Skribent, Redaktör och Administratör

Läs mer om detta och många andra frågor på våra supportsidor, där ni hittar en helt ny sektion med Frågor & Svar www.svenskalag.se/support

 

Kommentarer

  1. Eva Wikman 31 maj 2016, 17:23

    Hur kan jag byta en person som hamnat som stödmedlem till volontär?

  2. Andreas Kiellarson 1 jun 2016, 16:09

    Hej Eva. Det finns två sätt att göra detta på: I medlemsregistret söker du upp den person det gäller, klickar på namnet och sedan på "Tillhörigheter". Där väljer du "+Ny tillhörighet" och ställer sedan in Lag/Grupp resp. Profiltyp. När du har lagt till den nya tillhörigheten kan du ta bort den ursprungliga tillhörigheten Stödmedlem. I Kontrollpanelen (på hemsidan) väljer du "Lägg till Volontär", sök fram den person det gäller och lägg till. Klicka sedan på fliken "Stödmedlem" och ta bort personen därifrån.

← Nyare Äldre →

Dela nyhet

Senaste nyheter

Ansök om LOK-stöd senast den 25/2

Den 25 februari är sista dagen för att ansöka om statligt LOK-stöd.   Har er förening aktiverat daglig Export till IdrottOnline? Då behöver ni redan ha gjort de sista kompletteringarna i Svenskalag.se för att vi ska kunna garantera att all data kommer över i tid och är korrekt.  Logga sedan in i IdrottOnline och klicka på LOK-stödsansökan. Där kontrollerar ni att alla aktiviteter och deltagartillfällen finns med innan ni skickar in er ansökan.    Övriga föreningar ansöker genom att logga in i IdrottOnline och fylla i den sammanställning som ni hittar i Svenskalag.se under Kontrollpanelen > LOK-stöd. Därefter skickar ni in er ansökan.  För att ni inte ska gå miste om pengar är det viktigt att varje lag ser över sina närvarokort.Så gör du som är ledare: Logga in på er lagsida. Gå till Kontrollpanelen > Närvaro. Välj perioden: 1 jul - 31 dec 2016. Se till att ni kryssat i alla aktiviteter och att ni fyllt i närvaro på dessa. Ovanför listan med alla aktiviteter visas varningar om det exempelvis saknas personnummer på någon, om någon aktivitet är för kort, om aktiviteten saknar plats eller om det saknas ledare. Rätta till så många fel som möjligt, det kan påverka ert bidrag väldigt mycket Slutligen är det bra att granska närvarokortet. Där ser du om vissa aktiviteter inte räknas som bidragsberättigade. Dessa markeras med röd färg. Håll muspekaren över deltagarnas närvaromarkering för att se varför inte aktiviteten räknas som giltig gruppaktivitet.   Har ni frågor om LOK-stöd och hur ni på bästa sätt gör för att inte gå miste om eventuella pengar? Kontakta vår support

Jobba på Svenskalag.se - UX/UI-designer

På Svenskalag.se arbetar vi dagligen med hjälpa och förstå idrottsföreningar i deras digitala vardag. Vi strävar efter att vara Sveriges bästa molntjänst inom idrotts- och föreningsliv. Nu hoppas vi att du vill vara med på vår resa! Vi söker fler talangfulla UX/UI-designers för att fortsätta hålla vår höga utvecklingstakt. Svenskalag.se erbjuder en modern molntjänst skräddarsydd för idrottsföreningar innehållande medlemsregister, hemsida, appar och andra smarta verktyg. Idag används Svenskalag.se dagligen av 50 000 idrottsledare och med ca 400 000 unika besökare i veckan är vi en av Sveriges 30 största sajter alla kategorier.Hos oss får du stora möjligheter att ha roligt på jobbet i en avslappnad och inspirerande miljö. Vi har flera spännande projekt framför oss inom både webb och mobil.Vi ser gärna att du som söker: - Brinner för användarvänlighet och intuitiva gränssnitt - Är noggrann ut i fingerspetsarna - Är grym på Photoshop, Illustrator och har kunskaper inom InDesign - Är vass på JavaScript/jQuery och ramverk som t.ex. Angular- Är vass på HTML5 och CSS3 och har jobbat med responsiv design.  - Förstår c# och classic asp.    Vi söker dig som är social och serviceinriktad, har ett stort eget driv och ett engagemang för att leverera design och användarupplevelser i världsklass.  I ansökan vill vi att du tar med: - Beskrivning av din kompetens och erfarenhet inom webbdesign och webbutveckling - Relevant utbildning och ev. tidigare arbetsgivare - Så många arbetsprov som möjligt Anställningsform: Heltid eller deltid.Vi sitter i nyrenoverade lokaler i centrala Norrköping.Känns denna position helt rätt för dig? Börja med att skicka ett personligt brev och CV till jobba@svenskalag.se.Varmt välkommen med din ansökan direkt då intervjuer sker löpande och tillsättning sker så fort vi hittar rätt kandidat.Frågor? Kontakta Robert Larsén på 0730-268521 eller jobba@svenskalag.se.

Praktisera på Svenskalag.se - Webbdesigner/administratör

På Svenskalag.se arbetar vi dagligen med hjälpa och förstå idrottsföreningar i deras digitala vardag. Vi strävar efter att vara Sveriges bästa molntjänst inom idrotts- och föreningsliv. Nu hoppas vi att du som är i karriärens startgropar vill vara med på vår resa! Vi erbjuder just nu en praktikplats med fokus på webbdesign & webbadministration. Svenskalag.se erbjuder en modern molntjänst skräddarsydd för idrottsföreningar innehållande medlemsregister, hemsida, appar och andra smarta verktyg. Idag används Svenskalag.se dagligen av 50 000 idrottsledare och med ca 400 000 unika besökare i veckan är vi en av Sveriges 30 största sajter alla kategorier. Exempel på arbetsuppgifter: Designa sidhuvuden och annat grafiskt material till hemsidor, blogg m.m. Skapande av banners Assistera kollegor internt som dagligen hjälper idrottsföreningar runtom i hela landet.  Hjälpa till att skapa och upprätthålla struktur i register och databaser.   Går du en utbildning inom grafisk formgivning och webbdesign är denna plats perfekt för dig. Är du idrottsintresserad och har erfarenhet från föreningsvärlden är det ett stort plus. Det är också viktigt att du är noggrann och serviceinriktad. Under praktiken kommer du att ha varierande uppgifter och utmaningar då företaget är i en stark tillväxtfas. Vår förhoppning är att praktiken ska leda till fast anställning.   Vi ser gärna att du som söker först och främst: Är noggrann och strukturerad ut i fingerspetsarna Är grym på Photoshop, Illustrator och har kunskaper inom InDesign Har koll på CSS/HTML och har jobbat med responsiv design Har ett geniunt intresse för webbdesign.   Vi söker dig som är social och serviceinriktad, har ett stort eget driv och ett engagemang för att leverera design och användarupplevelser i världsklass.  I ansökan vill vi att du tar med: Beskrivning av din kompetens och erfarenhet inom webbdesign och webbutveckling Relevant utbildning och ev. tidigare arbetsgivare Arbetsprover Vi sitter i nyrenoverade lokaler i centrala Norrköping.Känns detta helt rätt för dig? Börja med att skicka ett personligt brev och CV till jobba@svenskalag.se.   Varmt välkommen med din ansökan direkt då intervjuer sker löpande och tillsättning sker så fort vi hittar rätt kandidat.Frågor? Kontakta Robert Larsén på 0730-268521 eller jobba@svenskalag.se.

Vad har ni att förlora?

Kom igång helt utan kostnad eller anmäl intresse om du vill veta mer!

Kom igång gratis Anmäl intresse