Leksands IF fördjupar samarbetet med Svenskalag.se

Leksands IF Ishockey har i många år jobbat med Svenskalag.se för sin ungdomsverksamhet och den stora hockeyskolan som arrangeras varje sommar. Nu tar föreningen nya kliv och lägger hela föreningens medlemsregister med totalt över 11.000 medlemmar i Svenskalag.se.

– Först och främst är det ett enormt lyft att ha alla medlemmar i ett och samma system. Det blir både mer lättarbetat för oss och samtidigt betydligt billigare både i rena kostnader och i arbetstid, säger Robert Kock, ansvarig för Hockeyskolan och medlemsfrågor inom Leksands IF.

– Det är ingen liten apparat att göra denna förändring i vår verksamhet, men viljan hos Svenskalag.se att lyssna på våra önskemål och utveckla systemet så att det passar vår verksamhet ännu bättre har både imponerat på oss och hjälpt till i vår omställning, fortsätter han.

En viktig aspekt av medlemshanteringen är att ha full koll på de olika avgifter som medlemmarna ska betala in under året. Robert Kock berättar:

– Det underlättar givetvis för alla som jobbar med ekonomin, att alla fakturor, oavsett om det gäller medlemsintäkter, spelarnas träningsavgifter eller avgifter för Hockeyskolan, hanteras i samma system. Vi sparar även en hel del pengar på att mejla ut fakturorna, samtidigt som vi, till dem som saknar e-postadress, kan göra postala utskick från systemet utan att behöva kuvertera eller klistra på frimärken.

Det fördjupade samarbetet har hjälpt till att utveckla båda parter:

– Det är både roligt och väldigt lärorikt att jobba tillsammans med Leksands IF och tillsammans har vi tagit stora steg i att förbättra både Svenskalag.se och hur Leksand jobbar med sin administration på kansliet. Snart lanseras även möjligheten att ta betalt med betal- och kreditkort direkt på hemsidan – en funktion som underlättar för både medlemmar och kanslipersonal. Utöver det har vi en del andra roliga nyheter att kommunicera under sommaren! avslutar Robert Larsén, grundare av Svenskalag.se.

Vill du veta mer om vad Svenskalag.se kan göra för er förening? Lämna intresse på www.svenskalag.se/nyfiken.

Några andra hockeyföreningar som jobbar med Svenskalag.se är AIK, LHC, Växjö Lakers, HV71, Mora IK, Karlskrona Hockey, Rögle BK, Vita Hästen.

I Egnahems BK sprids glädjen - både på planen och digitalt!

"En liten förening med ett stort hjärta från huskvarnabergets höjder", så beskrivs Egnahems BK från Huskvarna.   Föreningen har cirka 500 medlemmar och bytte till Svenskalag.se inför årets säsong. Detta har inneburit flera förbättringar för ledarna i föreningen:    – Svenskalag har ett intuitivt gränssnitt vilket gör det lätt att komma igång för ledare. Kallelser till matcher och cuper är suveränt, appen fungerar jättebra och dessutom har kommunikationen med föräldrar förenklats, säger Marcus Rundström som är ledare för flickor födda -08.   Marcus pekar även på det positiva i att ha fått en levande och ständigt uppdaterad hemsida, som bidrar till att ännu fler lag i föreningen blir peppade att dela med sig av matchreferat och glada nyheter.   Han avslutar: – Lagen kan sköta sin administration på egen hand och även den centrala medlemshanteringen har förenklats. Det är exempelvis väldigt bra att man som förälder har sitt konto kopplat till sina barns, så att man sköta allt från sin egen inloggning och slipper överösas med e-postaviseringar om samma sak från flera olika håll.    Besök deras nya hemsida på www.egnahemsbk.se. Via hemsidan kan man på nära håll följa föreningens alla ungdomslag.    Vill ni också underlätta för ledare och föräldrar samtidigt som ni kan effektivisera hela föreningens administration? Kontakta oss!

Glad sommar!

På fredag den 7 juli går vår telefonsupport på sommarlov. Vi öppnar igen som vanligt den tisdag den 1 augusti (vardagar 9-16, lunchstängt 12-13).   Behöver du hjälp under denna period kontaktar du oss via supportformuläret som du hittar här: www.svenskalag.se/support   Där hittar du även svar på de vanligaste frågorna och en hel del annan nyttig information.   Tack för en härlig vårsäsong hälsar alla vi på Svenskalag.se!

Saxemara IF - Blekinges snabbast växande ungdomssektion

Saxemara IFs ungdomsverksamhet växer så det knakar. För att möta det ökade behovet av ordning och reda startade man under våren upp med Svenskalag.se.    – De främsta anledningarna till bytet var att hitta en lösning som ungdomsledarna själva effektivt kan använda och underhålla, och som dessutom fungerar lika bra i mobilen. Vi ville även få till en likartad hantering för samtliga ungdomslag, säger Fredrik Kinder, ungdomsansvarig i Saxemara IF.    Fredrik berättar även om de förbättringar man sett för lagen i föreningen:  – Det är ett bra verktyg för ledarna kring att sprida laginformation och tränings-/matchplanering. Det är även ett bra verktyg för föräldrarna som får samlad information kring laget och kommande aktiviteter.    Han plussar även för att systemet ger möjligheter till ständiga förbättringar och för medlemshanteringen (medlemsansökan, register, avgiftshantering) samt möjligheten att dela ut och kommunicera styrande dokument, vilket underlättar för kansli och de som arbetar centralt.    Vi är glada över att Saxemara IF valt att fortsätta växa tillsammans med oss på Svenskalag.se och passar på att önska en härlig sommar med massor av bollek!   Besök gärna deras hemsida här   Är du nyfiken på hur er förening kan komma igång med Svenskalag.se redan idag? Kontakta oss