Checklista inför LOK-stödsansökan

LOK-stödsansökan för vårens aktiviteter (1 jan - 30 jun) ska vara inskickad senast den 25 augusti i IdrottOnline.

Nedan hittar ni en checklista för att säkerställa att ert underlag är så komplett som möjligt.

1. ANSÖKAN

A. De föreningar som aktiverat daglig Export till IdrottOnline behöver bara logga in i IOL och klicka på LOK-stödsansökan. Där kontrollerar ni att alla aktiviteter och deltagartillfällen finns med innan ni skickar in er ansökan.

För att säkerställa att all närvaro förs över och blir korrekt innan sista ansökningdatum den 25 augusti behöver ni ha gjort de sista kompletteringarna i Svenskalag.se senast den 15 augusti.

B. Övriga föreningar ansöker genom att logga in i IdrottOnline och fylla i den sammanställning som ni hittar i Svenskalag.se under Kontrollpanelen > LOK-stöd. Därefter skickar ni in er ansökan.

2. CHECKLISTA FÖR LEDARE

För att ni inte ska gå miste om pengar är det viktigt att varje lag/träningsgrupp ser över sina närvarokort.

• Logga in på er lagsida.
  • Gå till Kontrollpanelen > Närvaro. Välj perioden: 1 jan - 30 jun 2017.
  • Se till att ni kryssat i alla aktiviteter och att ni fyllt i närvaro på dessa.
  • Ovanför listan med alla aktiviteter visas varningar om det exempelvis saknas personnummer på någon, om någon aktivitet är för kort, om aktiviteten saknar plats eller om det saknas ledare. Rätta till så många fel som möjligt, det kan påverka ert bidrag väldigt mycket
  • Slutligen är det bra att granska närvarokortet. Där ser du om vissa aktiviteter inte räknas som bidragsberättigade. Dessa markeras med röd färg. Håll muspekaren över deltagarnas närvaromarkering för att se varför inte aktiviteten räknas som giltig gruppaktivitet.

Har ni frågor om LOK-stöd och hur ni på bästa sätt gör för att inte gå miste om eventuella pengar? Kontakta vår support

Högsbo Basket byter till Svenskalag.se!

Det är med stor glädje vi konstaterar att Högsbo Basket, en av Sveriges största basketföreningar, valt att ansluta till Svenskalag.se.   Bytet blev skarpt efter årsskiftet och Johanna Fredrikson, kanslist i föreningen, ser ljust på den administrativa framtiden.   – Vi var verkligen inte nöjda med det vi hade innan. När vi fick Svenskalags tjänster presenterade för oss kändes det som att det fanns väldigt många bra funktioner som vi kunde dra nytta av, säger hon.    Vilka är de största skillnaderna? – Egentligen allt. Kommunikationen med medlemmarna är bättre, det är enkelt att använda funktionerna och allt är väldigt användarvänligt. Alla i föreningen tycker att funktionerna är supersmidiga.    Skulle du rekommendera andra basketföreningar att använda Svenskalag.se? – Ja, verkligen! Det är ett otroligt bra verktyg för föreningen. Som sagt oerhört enkelt att använda och dessutom snyggt i sin utformning.   Det är inte bara på det administrativa planet som föreningen tar steg framåt. Högsbo Basket damseniorer är mitt uppe i ett intensivt kvalspel där en plats i Svenska högstaligan ligger i potten. Förra året föll man på målsnöret men i år tror Johanna att tjejerna fixar det.   – Självklart - jag tror det! Det ser onekligen väldigt bra ut och segern mot Wetterbygden för några veckor sedan var verkligen viktig. Vi löser det här, förtuspår Johanna.   Vi på Svenskalag önskar givetvis damseniorerna, Johanna och övriga inom Högsbo Basket all lycka till både på planen och inne på kansliet.   Besök deras hemsida www.hogsbobasket.se   Se fler basketföreningar som valt Svenskalag.se eller kontakta oss idag för att boka in en kostnadsfri demo!

Förbättrad och förenklad aktivitetssida

Nu presenteras era aktiviteter på ett tydligare sätt på hemsidan. Självklart har vi anpassat både mobil- och desktopversion.   Förbättringar för alla Sidan har fått större text för ökad läsbarhet. Den som ska svara på en kallelse ser all information om aktiviteten först och svarar på kallelsen därunder. Om du via din mobil kommer till sidan från ett kallelsemejl visas inte annonsen högst upp på sidan.   Förbättringar för dig som administratör Du hittar redigerings- och kallelseknappar snabbare då de återfinns på samma ställe oavsett om du använder mobilen eller datorn. Du kan se skickade och schemalagda kallelser. Du kan se vilka som kallats och vilka som kommer att kallas.   Vi tar gärna emot mer feedback från dig som användare, både ris och ros. Skicka ett mejl till vår support eller kommentera nedan.

Nyhet: LOK-stöd > Aktiviteter

Under LOK-stöd > Aktiviteter listas alla föreningens aktiviteter.  Här kan ni söka och filtrera på aktiviteter för att göra er säkra på att ni inte missar viktiga bidragspengar.   Sidan innehåller en rad smarta verktyg. Är du föreningsadministratör rekomenderar vi dig att gå till Aktivitetssidan samtidigt som du läser nedan.   Sökfältet  Sök på aktivitetens namn, plats eller serienamn.   Periodväljare Välj vilken LOK-stödsperiod du vill visa aktiviteter från.   Lag-/gruppväljare  Välj vilken/vilka grupper du vill visa aktiviteter från.   Filter Med våra filter kan du exempelvis visa alla aktiviteter som; - genomförts men ej närvaroförts, - inte är godkända i Idrottonline (integration krävs), - saknar ledare med personnr el. födelsedatum, - är under 60 minuter, - endast har en ledare närvarande, - har över 30 deltagare.   Verktyg > Exportera Exportera ditt urval av aktiviteter till Excel.   Status i IdrottOnline Om din förening kopplat på integrationen med IdrottOnline kan du se status för varje enskild aktivitet. Är den överförd? Är den godkänd? Vilka personer är godkända/ej godkända.