Visa volontärer på truppsidan

I ett lag eller i en träningsgrupp brukar det finnas många titlar. Huvudtränare, assisterande tränare, lagledare, lagkassör, materialare, föräldragrupp, spelarråd etc.

 

Tidigare har de flesta lag/grupper valt att lägga alla dessa personer som "Ledare" med anledning av att deras kontaktuppgifter ska visas publikt under "Truppen" på hemsidan.

 

Problemet som uppstår när alla läggs in som "Ledare" är att dessa personer många gånger får irrelevant information, de förväntas lämna in utdrag från belastningsregistret samt att antalet ledare i föreningen blir missvisande.

 

Därför rekommenderar vi alla lag och grupper att se över vilka som klassas som ledare. Några kan säkert få medlemstypen Volontär istället.

 

För att visa "Volontärer" på truppsidan enligt bilden ovan klickar du som är gruppadministratör på Kugghjulet > Personer > Personer > Volontärer.  Därefter kryssar du helt enkelt i vilka som ska vara synliga på truppsidan.

Kommentarer

  1. Joakim Liljedal 15 feb 2020, 13:36

    Ett problem som uppstår är när man lägger någon som Volontär är när man sen ska söka lok kan man inte använda denna till ledare eller hitta den som ledare ifall om ordinarie är borta.

  2. Robert Larsén 26 feb 2020, 23:28

    Hej Joakim. Det har du rätt i. I detta fall måste du kategorisera personen som ledare i dagsläget. Vi kommer dock under senare delen av året att anpassa närvarohanteringen så att det ska bli enklare att närvaroföra personer som inte har medlemstypen ledare eller utövare.

← Nyare Äldre →

Komma igång med Svenskalag.se?

Min förening vill veta mer Min förening vill veta mer