Produktnytt

Ta betalt med Swish!

Nu kan alla föreningar som använder Svenskalag.se ta betalt med Swish! 

Smidigt både för föreningen och medlemmen.

Som alla vet bidrar Swish till snabba, enkla betalningar. Så varför inte låta era medlemmar betala medlems- och träningsavgifter, läger, camper, kurser och anmälningsavgifter via Swish?

 

Ingen start- eller årsavgift

Vi har gjort det enkelt att komma igång. Ni behöver inte kontakta er bank då både Swish och kortbetalningar ingår för alla föreningar som fakturerar via Svenskalag.se. Allt ni behöver göra är att anmäla intresse så hjälper vi er med detaljerna.

 

Exempel - Betala anmälan med Swish

När man i ett anmälningsformulär väljer att betala med Swish får man uppmaningen att öppna Swish-appen och bekräfta köpet. Efter köpet får man en bekräftelse på skärmen och ett kvitto skickas via mejl. En faktura skapas i Svenskalag.se och markeras som betald. I och med detta kan föreningen tydligt se vad varje betalning avser och hur den ska bokföras.

 

Exempel - Betala faktura med Swish

Ni kan även låta era medlemmar betala sina fakturor med Swish. När medlemmen får sin faktura via mejl klickar hen på fakturan och väljer därefter Swish som betalsätt. Medlemmen uppmanas att öppna sin Swish-app och bekräfta betalningen. Fakturan prickas av i samma sekund som betalningen genomförs.

 

Utbetalning till föreningen

Alla Swish- och kortbetalningar som sker under en vecka betalas ut i en klump veckan därpå till föreningens bankkonto. I Svenskalag kan föreningen se varje utbetalning och hur den bör bokföras enligt kontant- respektive faktureringsmetoden.

 

Vid utbetalningen dras transaktionsavgifterna av: 3,75 kr + 1,5% per transaktion (inkl. moms). Transaktionsavgiften specificeras också i bokföringsunderlaget. 

 

Kom igång

Det är alltså helt kostnadsfritt att koppla på både Swish- och kortbetalningar och ni tar första steget genom att anmäla intresse här.

Kommentarer Visa alla kommentarer (13)

 1. Kennerth Johansson 31 okt 2019, 08:15

  Vi har personer som har swishat men det har inte blivit någon uppdatering i svenska lag att dom betalt, är det tillrättalagt nu

 2. Robert Larsén 31 okt 2019, 10:30

  Hej Kennerth, Det måste bero på att de har betalat till ert "vanliga" Swishnummer. Då händer inget i Svenskalag.se. Ni behöver aktivera Swish och kort som betalsätt i Svenskalag.se för att avprickning ska ske automatiskt. För att aktivera det börjar ni med att anmäla intresse på länken ovan.

 3. Anna Rossander 1 nov 2019, 17:42

  Blir det ett swishkonto per förening, eller per lag i föreningen?

 4. Anna Andreasson 3 dec 2019, 06:23

  Blir det ett nytt swishnummer till föreningen om man använder den här tjänsten, eller kan man fortsätta med det man redan har?

 5. Robert Larsén 5 dec 2019, 12:52

  Hej Anna R, Det blir ett avtal per förening. Då kommer alla betalningar att kopplas till respektive faktura i fakturatjänsten. På så sätt ser ni vad varje Swishbetalning avser.

 6. Robert Larsén 5 dec 2019, 12:56

  Hej Anna A, Det Swishkonto ni redan har behåller ni som förut. Det har inget med betaltjänsten i Svenskalag.se att göra. Om ni tar betalat med kort/Swish via Svenskalag.se kopplas betalningarna automatiskt till fakturorna i fakturatjänsten och på så sätt ser ni enkelt vad varje betalning avser.

 7. Klas 6 feb 2020, 09:26

  Kan man koppla på ett eget swishkonto som bara är knutit till laget och inte föreningen ?

 8. Tobias 31 aug 2020, 18:07

  Hej, Den avgift på 3,75 + % på beloppet ni har - inkluderar det alla avgifter inklusive Swish och den kostnad ni t ex har för avprickningar av fakturan (motsvarande Bankgiro när banken sänder filer)?

  Förser ni oss också med bokföringsunderlag som hanterar den skuld ni har till oss fram tills ni betalar ut pengarna? Jämför med iZettle där man får redovisning av dagskassa, intäkter per betalsätt och även justering av balanskonton som följer av detta.

 9. Tobias 31 aug 2020, 18:16

  Hej igen, 2% på beloppet blir 120 kronor för en träningsavgift om 6000 kronor. Gäller detta både kort och Swish? Och vem betalar dessa avgifter? Avsändaren eller mottagaren?

 10. Robert Larsén 1 sep 2020, 23:27

  Hej Tobias. Bra frågor! Jag försöker svara på dem alla här nedan:
  Ja, kostnaden på 3,75 kr + 2% inkluderar alla avgifter inkl. avprickning. Avgiften är samma för Swish respektive kort.

  Det är föreningen som betalar transaktionsavgifterna. Exempel:
  Ni har skickat 10 fakturor på 1 000 kr/st, alla betalas med Swish/kort.
  Kundfordran: 10 000 kr
  Transaktionsavgift: 37,5 + 200 kr = 237,50 kr
  Ni behåller: 9 762,50 kr (Utbetalas av Payex)

  Ni kan välja att lägga på en administrativ avgift på alla era fakturor. I räkneexemplet ovan skulle en administrativ avgift på 25 kr per faktura täcka alla transaktionsavgifter.

  När en medlem betalar med Swish eller kort flyttas kundfordran från kunden till PayEx. Detta kan ni följa i realtid i Svenskalag.se. När Payex sedan betalar ut pengarna till föreningen minskas denna kundfordran och ni förses med bokföringsunderlag utifrån hur ni har konterat de fakturor som betalningarna avser. Mejla till support@svenskalag.se så kan du få ett exempel på ett sådant bokföringsunderlag.

 11. Leif Björkström 22 jan 2021, 16:28

  Hej!
  I exemplet ovan så står det att man betalar 3,75 kr + 2% och det inkluderar allt inkl. avprickning. I ert prisblad så står det att det kostar också 3 kr/st i avprickning samt de andra kostnaderna. Får inte ihop detta, tänker jag kanske fel. Pengarna kommer ju från pay-ex och tar de också betalt eller ingår deras arvode i ovanstånde belopp ?
  Tacksam för svar

 12. Robert Larsén 22 jan 2021, 21:24

  Hej Leif. Den kostnad du nämner, 3,75 kr per avprickning, gäller för de föreningar som valt att koppla på automatisk avprickning av Bankgiroinbetalningar. Dvs att Svenskalag.se prickar av alla inbetalningar era medlemmar gör till ert BG. Mejla till support@svenskalag.se om du har några fler frågor.

 13. Sofia Engblom Olsson 24 apr 2022, 22:09

  Fungerar bara avprickningen vid bet med kort och Swish? Alltså inte när medlemmarna betalar in direkt på BG tex?

Komma igång med Svenskalag.se?

Min förening vill veta mer Min förening vill veta mer