Säkerställ att mejlen kommer fram

Nu går det att se om mejlutskick och kallelsemejl som du skickat från hemsidan har studsat hos mottagaren och därmed inte kommit fram. Vissa e-postleverantörer har som policy att spärra massutskick. Varningen visas på hemsidan i listan över mottagare.

De senaste dagarna har vi gjort ett antal förändringar som minskat antalet studsar på kallelsemejl kraftigt.

Har du problem med mejl som inte kommer fram till dig kan du testa följande:

• Lägg till noreply@svenskalag.se som en kontakt i ditt e-postprogram.
    (I vissa tjänster lägger man till en adress bland betrodda avsändare)

• Kontakta din e-postleverantör och be dem tillåta mejl från Svenskalag.se.

Du vet väl om att du enklast svarar på kallelser i vår app?

Ladda ner appen för se och svara på dina kallelser direkt i mobilen

Nyhet: Automatiska kallelser

Grattis alla ledare! Nu behöver du aldrig komma ihåg att kalla till nästa träning. Genom att aktivera automatiska kallelser kan du slappna av och låta Svenskalag.se göra jobbet.   Börja med att redigera en aktivitet och klicka automatiska kallelser. Där väljer ni när första kallelsen ska skickas och om det ska skicka någon påminnelse till de som inte svarat på den första kallselsen.   Ni anger även vilken text som ska stå i kallselsen samt vilka som ska kallas.

Nyhet: Interna grupper

För er som har stora trupper kommer här en efterlängtad nyhet.   För att kunna administrera stora trupper på ett effektivt sätt behöver man dela in sina spelare i olika grupper inom laget. Exempelvis lag blå och lag grön, eller A-lag och B-lag etc.   Genom att skapa Interna grupper och placera era medlemmar i dessa förenklar ni många delar av er administration. Ni skapar Interna grupper via Kugghjulet > Personer > Interna grupper. De interna grupperna finns redan nu som val vid automatiska kallelser och under vintern kommer ni även att kunna filtrera på interna grupper vid SMS- och mejlutskick samt vid närvaroregistrering.

Aktivera integration med IdrottOnline senast 21 dec

Det flesta idrottsföreningar som använder Svenskalag.se har redan aktiverat daglig export av medlemmar och närvaro till IdrottOnline. Detta för att förenkla LOK-stödsansökan och få tillgång till det extra ledarstödet som RF delar ut. Ännu inte aktiverat? För de föreningar som för närvaro i Svenskalag.se och ännu inte aktiverat Daglig export till IdrottOnline är det god tid att göra det nuFör att kunna exportera höstens närvaro till IdrottOnline och få det extra ledarstödet, behöver ni aktivera exporten senast 21 dec 2017.   När föreningen aktiverar exporten berättigar det till 5 kr i Extra ledarstöd per aktivitet där ni har haft minst två närvarande ledare.   Vi rekommenderar att ni gör detta redan nu för inte riskera att gå miste om viktiga tusenlappar.   Läs mer om hur ni gör här