Prenumerera på kalendern!

Som ni kanske märker släpps det nya uppdateringar var och varannan dag på Svenskalag.se...

Nu kan ni automatiskt få lagets eller klubbens aktiviteter direkt i kalendern på din dator eller i mobilen. Kan det bli smidigare?

Gå till er kalender och klicka på prenumerera för vidare instruktioner.

Supportens öppettider under sommaren

Från och med måndag den 2 juli är vår telefonsupport öppen vardagar 9-12.   Från och med torsdag den 19 juli stänger telefonsupporten för sommarlov och är tillbaka som vanligt onsdag den 1 augusti.   Självklart når du oss via supportformuläret som du hittar här: www.svenskalag.se/support   Där hittar du även svar på de vanligaste frågorna och en hel del annan nyttig information.   Vi på Svenskalag.se önskar alla en fortsatt härlig sommar!

Radera personer permanent

För att ni som förening ska kunna följa dataskyddslagen (GDPR) är det nu möjligt att permanent radera personer från ert register i Svenskalag.se.   Så raderar ni en person permanent  Gå till medlemsregistret och klicka på "Borttagna" Kryssa i de personer som ni vill radera Klicka på Verktyg > Radera permanent Bekräfta raderingen   Så fungerar permanent radering Vid radering visas inte längre valda personer i systemet 30 dagar efter radering försvinner informationen permanent - Svenskalag kan då ej återställa informationen   Viss information kan sparas I närvarokort sparas nödvändiga personuppgifter i sju år På fakturor sparas nödvändiga personuppgifter enligt bokföringslagen i sju år

GDPR - Ny hantering av personnummer

Till följd av den nya dataskyddslagen (GDPR) har vi genomfört vissa viktiga förändringar i medlemsregistret kring hantering av personnummer.   Vad har ändrats? I registret skrivs inte personnummer ut i klartext längre. För att se personnumret klickar man på XXXX. Felaktiga personnummer markeras med röda XXXX. När man redigerar en person behöver man klicka på de sista fyra siffrorna för att visa dom. Ett giltigt personnummer går inte längre att ändra. Om ni lagt in ett giltigt men fel personnummer behöver ni kontakta supporten på Svenskalag.se. Dolda personummer även i IdrottOnline Om du nyligen arbetat i IdrottOnline känner du kanske igen några av dessa förändringar. Eftersom Svenskalag.se har en integration med IdrottOnline känner vi att det är bra om tillgängligheten av personnummer hanteras på liknande sätt i de båda systemen.