Ordning och reda gav mer LOK-stöd

Listan på föreningar som ökat sitt LOK-stöd markant efter att ha anslutit sig till Svenskalag.se kan göras lång. Tidigare i höstas skrev vi om hur Jönköpings Södra slog i rekord i LOK-stöd efter bytet till Svenskalag.se.

IK Huge är en annan förening som kan konstatera att man ökat i LOK-stöd sedan bytet till Svenskalag.se:

–Visst har vi fått en del nya medlemmar och det har tillkommit en innebandysektion. Men enkhelheten i Svenskalag.se har självfallet en oerhört stor del i att vi kunnat öka vårt stöd på det sätt vi gjort, säger Ola Wike som ansvarar för LOK-stödsrapporteringen inom förening.

När Ola tar en titt i backspegeln kan han konstatera att föreningen fått över 20 000 (!) mer i LOK-stöd under våren 2016 med Svenskalag.se, i jämförelse med samma period föregående år, då föreningen upplevde problem med lagadministration och närvarohantering.

– Tidigare spretade det mycket i vår förening när det kom till rapportering av närvaro. Några lag fanns på andra plattformar och det sköttes olika runt om i föreningen. Nu är alla samlade på ett och samma ställe och det gör saker och ting betydligt enklare. Det är såklart jätteroligt att vi kunnat öka med så pass stor summa som vi gjort, avslutar Ola Wike.

Vill du veta mer om hur enkelt ni kan föra närvaro i Svenskalag.se? Hör av er så berättar vi mer!

Nyhet: Automatiska kallelser

Grattis alla ledare! Nu behöver du aldrig komma ihåg att kalla till nästa träning. Genom att aktivera automatiska kallelser kan du slappna av och låta Svenskalag.se göra jobbet.   Börja med att redigera en aktivitet och klicka automatiska kallelser. Där väljer ni när första kallelsen ska skickas och om det ska skicka någon påminnelse till de som inte svarat på den första kallselsen.   Ni anger även vilken text som ska stå i kallselsen samt vilka som ska kallas.

Nyhet: Interna grupper

För er som har stora trupper kommer här en efterlängtad nyhet.   För att kunna administrera stora trupper på ett effektivt sätt behöver man dela in sina spelare i olika grupper inom laget. Exempelvis lag blå och lag grön, eller A-lag och B-lag etc.   Genom att skapa Interna grupper och placera era medlemmar i dessa förenklar ni många delar av er administration. Ni skapar Interna grupper via Kugghjulet > Personer > Interna grupper. De interna grupperna finns redan nu som val vid automatiska kallelser och under vintern kommer ni även att kunna filtrera på interna grupper vid SMS- och mejlutskick samt vid närvaroregistrering.

Aktivera integration med IdrottOnline senast 21 dec

Det flesta idrottsföreningar som använder Svenskalag.se har redan aktiverat daglig export av medlemmar och närvaro till IdrottOnline. Detta för att förenkla LOK-stödsansökan och få tillgång till det extra ledarstödet som RF delar ut. Ännu inte aktiverat? För de föreningar som för närvaro i Svenskalag.se och ännu inte aktiverat Daglig export till IdrottOnline är det god tid att göra det nuFör att kunna exportera höstens närvaro till IdrottOnline och få det extra ledarstödet, behöver ni aktivera exporten senast 21 dec 2017.   När föreningen aktiverar exporten berättigar det till 5 kr i Extra ledarstöd per aktivitet där ni har haft minst två närvarande ledare.   Vi rekommenderar att ni gör detta redan nu för inte riskera att gå miste om viktiga tusenlappar.   Läs mer om hur ni gör här