Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Okej, då vet jag!

Nyhet: Automatiska kallelser

Grattis alla ledare!

Nu behöver du aldrig komma ihåg att kalla till nästa träning. Genom att aktivera automatiska kallelser kan du slappna av och låta Svenskalag.se göra jobbet.

 

Börja med att redigera en aktivitet och klicka automatiska kallelser.

Där väljer ni när första kallelsen ska skickas och om det ska skicka någon påminnelse till de som inte svarat på den första kallselsen.

 

Ni anger även vilken text som ska stå i kallselsen samt vilka som ska kallas.

Kommentarer Visa alla kommentarer (27)

 1. Angelica 1 dec 2017, 18:02

  Äntligen!

 2. Johan 1 dec 2017, 18:16

  Underbart!

 3. P-O Ribbing 1 dec 2017, 18:31

  Nice!!!!!😉

 4. Emilie 1 dec 2017, 18:32

  Äntligen!!! 😂

 5. Johan 1 dec 2017, 18:43

  Synd bara att det inte fungerar. Jag gjorde detta och de automatiska kallelserna skapade en länk som inte fungerar att klicka på för de kallade. Varken från Smartphones eller från webbläsare.

 6. Andreas Kiellarson 1 dec 2017, 20:37

  Hej! Härligt med responsen! @Johan; Tack för att du påpekade problemet. Det är löst nu och länkarna i nya såväl som redan skickade kallelser fungerar.

 7. Johan 1 dec 2017, 21:12

  Toppen men ett snabbt svar en fredagkväll. Testade på vår kallelser och det fungerar nu.

 8. Malin 1 dec 2017, 21:41

  Behöver man göra det för varje aktivitet?

 9. Robert Larsén 1 dec 2017, 22:06

  Hej Malin, om du skapar eller redigerar återkommande aktiviteter kan du givetvis aktivera automatiska kallelser på flera aktiviteter samtidigt.

 10. Peter Wallin 2 dec 2017, 11:26

  Hej, Tack för en efterlängtad funktion, som underlättar en hel del. Bra fixat, igen! Stötte dock tyvärr på en liten begränsning vid första försöket:-(. Vi har många återkommande aktiviteter där den kallade gruppen består av en delmängd av spelarna, samt att man ibland vill ha med även enskilda spelare från andra grupper. Vore bra om man då kunde välja en skräddarsydd grupp att kalla och inte bara gå efter medlemstyp. Kanske något för nästa version:-)?

 11. Robert Larsén 2 dec 2017, 13:10

  Hej Peter, mycket bra feedback! Redan nu kan du skräddarsy grupper inom det egna laget. Gå då till Kontrollpanelen > Personer > Interna grupper. Att hämta personer från andra lag och placera dom i en intern grupp är något som vi självklart tar upp på nästa utvecklingsmöte.

 12. Peter Wallin 3 dec 2017, 11:45

  Hej igen, Jag skapade en intern grupp för en återkommande aktivitet, och plötsligt dök den upp som ett nytt alternativ för den automatiska kallelsen! Helt lysande, ni är ju bara för briljanta, tack! Ser fram emot möjligheten att även addera folk utanför det egna laget, så småningom. Tack för hjälpen!

 13. Christian 5 dec 2017, 20:15

  Hej! Har ni kända buggproblem? Jag har aktiverat aut. kallelser och den första skulle ha gått ut i går kväll (6 dagar före aktivitetsstart) men det har den inte gjort? Tallboda IF P11 om ni vill kika... /C

 14. Robert Larsén 5 dec 2017, 21:41

  Hej Christian, vi har inte fått några rapporter om det. Kontakta gärna support@svenskalag.se så undersöker vi.

 15. Angelica 6 dec 2017, 08:29

  Hej! Jag har aktiverat automatisk kallelse 6 dagar innan träning på tisdag. Stämmer det då att kallelsen borde komma idag (onsdag)? Vilken tid på dygnet skickas de automatiska kallelserna?

 16. Jeff Reilly 7 dec 2017, 20:51

  Hej, jag har sedan tidigare skapat säsongens matcher. Finns det inte möjlighet att skicka automatiska kallelser till matcher? I brist på annat sätt att lösa det hela kan jag berätta HUR VI GÖR med våra matcher. Vi skickar en intressekallelse till en match ca 3 veckor innan matchen skall spelas. 4-5 dgr innan matchen tar UK ut laget bland de som har svarat att de KAN. Vi "nollar" den första kallelsen och skickar sedan en ny kallelse till de uttagna som i sin tur bekräftar att de kommer till matchen. Jag skulle vilja åtminstone kunna skicka ut första kallelsen automatiskt.

 17. Linda Setterlund 16 dec 2017, 10:16

  Hej, Jag har skickat en kallelse med tidpunkten "nu" men den skickas inte ut. Vad gör jag nu?

 18. Robert Larsén 16 dec 2017, 10:53

  Hej Angelica. Om träningen börjar kl 17 en tisdag och du väljer att kallelsen ska skickas 6 dagar innan så skickas den kl 17 på onsdagen veckan innan.

 19. Robert Larsén 16 dec 2017, 10:54

  Hej Jeff, tack för bra input! Vi hoppas kunna släppa schemalagda kallelser även till matcher inom en månad eller två.

 20. Robert Larsén 16 dec 2017, 10:55

  Hej Linda, Vänligen skicka ett mejl till support@svenskalag.se så kan vi undersöka det närmare. Glöm inte att ange vilken aktivitet det gäller.

 21. Malin Kihlman 4 jan 2018, 08:10

  Schemalagda kallelser till matcher! Ja, det är en mycket saknad funktion! Det skulle underlätta mitt admin-jobb mycket.

 22. Kjell Korshavn 10 jan 2018, 20:05

  Jag tycker funktionen är riktigt bra men hur tar man bort automatiska kallelser för alla kommande eller enstaka aktiviteter? Tacksam för svar!

 23. Maria 15 jan 2018, 11:24

  Undrar också hur tar man bort automatiska kallelser för alla kommande eller enstaka aktiviteter?

 24. Fredrik 24 feb 2018, 10:34

  Har ni tagit bort "automatiska kallelser" funktionen?

 25. Fredrik 24 feb 2018, 11:27

  Hittade automatiska/schemalagda/grupp kallelse nu. Kärt barn har många namn Det verkar som att man kan sätta det på en ny aktivitet man lägger in men kan inte se det förrän man klickar på spara då man får frågan upp om man vill schemalägga. Varför inte lägga in det när man skapar en aktivitet eller när man redigerar en aktivitet så att man ser det där? Dvs man kan inte gå in och redigera en aktivitet och välja schemalagda kallelser. Ser att man benämner det som "gruppkallelse" under kalendern om man klickar på "pennan". Kan inte se någonstans vart man kan schemalägga kallelser till matcher. Detta är en stor brist då man, som administratör, skulle vilja lägga in hela matchsäsongen och vilka grupper som skall kallas till vilka matcher. Förtydligande: vi har delat truppen i 3 st grupper och kallar 2 st till varje match och detta skulle man vilja lägga in vid säsongens början.

 26. Andreas Kiellarson 5 mar 2018, 10:59

  Hej Fredrik. Vad bra att du hittade det igen. Förstår att det kan vara lite förvirrande/otydligt i nuläget. Gruppkallelser kontra individuell kallelse är en inte helt klockren benämning i alla lägen. Vi tar med oss feedbacken och ser om och hur vi kan förtydliga! Förstår även behovet av schemalagda kallelser till match och att man vill kalla vissa givna grupper även till dessa. Vi håller just nu på att arbeta med en utökad funktionalitet för interna grupper, gruppkallelser o.s.v. Tack för din input som sagt!

 27. Erik 18 apr 2018, 09:10

  Hej! Hur går det med schemalagda kallelser till match? Nu börjar matchsäsongen dra igång för fotboll och det är helt klart en saknad funktion :)

← Nyare Äldre →

Dela

Senaste nyheter

Nyhet: Närvarostatistik på mer än bara träningar

Här kommer en nyhet efterlängtad av många ledare. Träningsstatistik har uppgraderats till Närvarostatistik.   Det betyder att ni nu kan se närvarostatistik på alla typer av aktiviteter: Träningar, tävlingar, cuper, möten, fester, utbildningar, matcher och övriga aktiviteter.   Självklart kan ni exporera statistiken till Excel och PDF.

Svenskalag.se nominerat till designpris

Svenskalag.se har valts ut som en av tio finalister bland över 150 nominerade företag när InUse ska prisa användbar design och den bästa användarupplevelsen.   InUse Awards (tidigare UX Awards) har delats ut sedan 2014 och uppmärksammar digitala lösningar som gör användarnas vardag enklare och roligare. Bland tidigare vinnare finns Swish och publiceringsverktyget Sitevision.   - Jätteroligt att vi uppmärksammas för just användbarhet som jag själv brinner för och har som ledstjärna i allt vi utvecklar. Det är extra kul att det når fram och märks när man använder Svenskalag.se. Oavsett vem som vinner priset så är vi stolta över att ha blivt utvalda som finalister bland så många nominerade tjänster, säger Robert Larsén, VD på Svenskalag.se   Vinnaren utses av juryn som består av representanter från bland annat SEB, ÅF, PostNord och Myndigheten för digital förvaltning. Priset delas ut den 4 oktober. Läs mer InUse award och alla finalister här

Nyhet: Lägg till, ta bort och redigera grupper

Under menyvalet "Grupper" som pilen pekar på ovan hittar du som är föreningsadministratör alla lag, träningsgrupper, arbetsgrupper och arrangemang som finns i föreningen.   Grupperna listas i samma ordning som de visas på hemsidan. Är ni en flersektionsförening hamnar grupperna under respektive sektion såklart.   Nya möjligheter Överblick över vilka grupper som finns Se antal utövare och ledare i respektive grupp Lägg till ny grupp Redigera grupp Ta bort grupp Återställ borttagen grupp Välj om en grupp ska vara publik på hemsidan, bara tillgänglig för de som tillhör gruppen eller helt dold Sätt maxtak för hur många utövare det får vara i respektive grupp   Vi hoppas att ni får stor glädje av dessa uppdateringar! Tveka inte att kontakta vår support om ni har några frågor. 

Testa redan idag

Kom igång helt utan kostnad eller anmäl intresse om du vill veta mer!

Kom igång gratis Anmäl intresse