Produktnytt

Nyhet: Alla betalsätt ingår!

Använder er förening Svenskalag.se för att fakturera medlems- och träningsavgifter eller kanske anmälningsavgifter för läger, camper, lopp och idrottsskolor?

 

Nu ingår Swish & kortbetalning som betalsätt för alla er som använder vår fakturatjänst!

 

Tidigare i år sedan släppte vi möjligheten för er att ta betalt direkt när en medlem/deltagare anmäler sig via ett formulär.

 

Som en följd av dessa nyheter byter vi namn på fakturatjänsten till "Faktura- & betaltjänst" då det speglar tjänstens innehåll bättre.

 

Så funkar det
När en person betalar med kort eller Swish får hen direkt ett kvitto på köpet, fakturan skapas och prickas av i systemet. Alla Swish/kortbetalningar som sker under en vecka betalas ut som en klumpsumma till föreningen veckan därpå.

 

Vid utbetalningen dras transaktionsavgifterna av:

3 kr + 1,6% per transaktion. (Exkl. moms)

 

Varje utbetalning specificeras och konteras även i Svenskalag under Fakturering > Rapporter > Transaktioner.  

 

Det är helt kostnadsfritt att koppla på både Swish och kortbetalning och ni gör det genom att mejla till support@svenskalag.se.

Kommentarer Visa alla kommentarer (11)

  1. Lotta Läth Bk Enig 29 mar 2019, 10:41

    Låter toppen

  2. Jonas L 9 maj 2019, 10:11

    Det är dyrt redan med 3 kr, och att därutöver lägga på 1,6%?! Nej tack, men det är tyvärr alldeles för mycket.

    Som fastpris gör 3 kr ont, men kan vara okay med tanke på att den automatiska avprickningen ingår.

    PS. Dessutom antar jag att bankens avgift på (t.ex.) 1,50 kr tillkommer utöver avgiften till Svenskalag, eller?

  3. Andreas Kiellarson 9 maj 2019, 10:20

    Hej Jonas,
    Det tillkommer inga avgifter utöver 3kr + 1,6%. I denna avgift ingår alltså bankens, betalväxelns och Svenskalag.ses avgifter. Det finns heller inga abonnemangsavgifter eller andra årliga avgifter. Föreningen behöver inte teckna några egna avtal med bank/Swish. Totalt sett är det ett smidigt och konkurrenskraftigt upplägg för att få dessa betalmetoder kopplade till föreningens medlemsregister.

  4. Micke Kullberg 9 maj 2019, 10:25

    En jättebra funktion men på tok för dyrt. Den fasta avgiften på 3 kr borde räcka, då skulle det bli volym i användandet för Svenska lag och väldigt användbart för föreningarna. Nu finns det risk att väldigt få hoppas på detta och volymen uteblir och då stannar utvecklingen av och alla förlorar på det hela. Här måste Svenska lag tänka om när det gäller prissättningen, för som sagt, en bra tjänst.

  5. Andreas Kiellarson 9 maj 2019, 10:57

    Hej Micke,
    Tack för dina synpunkter. I korta drag blir det, med de nivåer du föreslår, tyvärr inte hållbart att tillhandahålla en sådan tjänst. Som exempel kan nämnas att bankernas avgift för varje mottagen Swish är 3 kr. Om du vill veta mer kring prissättningen och allt som ingår i tjänsten får du gärna kontakta oss.

  6. Alexander Retsi 22 okt 2019, 12:34

    Hur kommer jag gånger Switch

  7. Asmer 17 nov 2019, 13:05

    Hej,
    Vi från Alpinascand Sarajevo 84 är intresserade för eran tjänst framför allt till betaltjänst med kort och swish . Därför undrar vi när du Andreas skriver att ? Det tillkommer inga avgifter utöver 3kr + 1,6%. ? glömmer man månadsavgift 200 sek eller har jag fel??

  8. Robert Larsén 17 nov 2019, 16:17

    Hej Asmer, Utöver kortavgifterna behöver man betala för Faktura- & betaltjänsten. Den kostar från 120 kr/mån. Priset beror på hur stor er förening är. Se alla våra priser på www.svenskalag.se/priser

  9. Fredrik 18 sep 2020, 00:00

    Skulle det inte gå att lägga till ett valfritt belopp vid användning av resp. betalsätt? Både ett fast & ev. %-uellt belopp per betalsätt. Då kan man låta kostnaden gå över på medlemmen, och vederbörande väljer själv betalsätt.

  10. Robert Larsén 22 sep 2020, 09:06

    Hej Fredrik.
    Tack för en bra fråga.
    Om man som förening vill slippa så mycket kostnader som möjligt brukar vi rekommendera att man antingen höjer sina priser något, alternativ att man lägger på en administrationsavgift på alla fakturor som man skickar via systemet. Den avgiften tillämpas då oavsett betalsätt.

    Vi har valt att inte göra det möjligt att lägga på olika avgifter beroende på betalsätt då detta riskerar att styra föreningens medlemmar att endast betala via det billigaste alternativet, vilket oftast blir faktura. Har föreningen då valt att pricka av fakturor manuellt medför det extra arbete och risk till misstag.

    Det blir också rörigt för en kassör att hålla koll på alla olika belopp om transaktionsavgiften skulle variera beroende på medlemmens val av betalsätt. Utöver det kan en faktura delbetalas på många tillfällen och det blir det ännu krångligare att hålla koll på alla belopp. Även föreningens bokföring försvåras om transaktionsavgiften skulle betalas av medlemmen.

    Har du fler frågor är du välkommen att kontakta vår support så kan vi tillsammans hitta den smidigaste lösningen för er förening.

  11. Fredrik 25 sep 2020, 20:41

    Tack för svaret! :-)

    Jag håller ju naturligtvis inte med - eftersom det beror lite på hur medlemmen valt att göra. Jag håller helt med om att medlemmarna sannolikt betalar på billigaste sätt, men det kan ju också spela roll t.ex. hur tätt inpå en aktivitet vederbörande anmält sig. Det kan ju medföra en nödvändighet av att betala direkt.

    Och jag kan inte se något problem i att en faktura kanske delbetalas på flera olika sätt - det läggs ju ändå "bara" på transaktionsavgift på den betalade delen av fakturan. Dessutom är det väl så att det via Swish och kort inte kan delbetalas? Åtminstone Swish lär ju "kräva" hela (återstående) belopp. Tror inte det medför något problem för kassören! Ev. överskjutande belopp (som inte ni behåller) utöver fakturabeloppet är "intäkt för transaktionskostnader".

    Det blir ju mindre intressant om en aktivitet som kanske kostar 50:- verkligen kostar 50:- för den som är ute i god tid och betalar via fakturan (BG), än den som är i ett sent läge och swishar. I det senare läget får ju klubben då "bara" 45,25:-.

    Ännu värre (= större skillnad) blir det ju om det är något "dyrt" som det swishas till. Lägg dessutom till att klubben då får vänta en vecka på att faktiskt få pengarna om det swishas eller betalas med kort så anser jag det definitivt vara lämpligt med att kunna ta ut denna avgift av medlemmen. Och jag ser inget bättre sätt än att lägga det på valt betalsätt.

    Kan INTE se att det skulle vara bättre att lägga "maximal transaktionskostnad" som "ryggsäck" på priset av vad det nu är som avses. Antag att det är något för 2.000:- som ska betalas, då ska alltså 43,75:- läggas på priset för kostnadstäckning. Men varför ska den som är ute i god tid betala 43,75:- extra? Men ja - sannolikt kommer det stora flertalet att betala till BG - men det har/ser jag inget problem med (men jag förstår att NI ser det problemet, för det blir ju ingen intäkt för er...).

Komma igång med Svenskalag.se?

Min förening vill veta mer Min förening vill veta mer