Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Okej, då vet jag!

Ny version av Svenskalag-appen

Nu finns en ny version av Svenskalag-appen tillgänglig att ladda ner. Utöver generella design- och prestandaförbättringar innehåller den även en hel del ny funktionalitet.

 

Kalender

Den största förändringen är sidan Aktiviteter som fungerar som en personlig kalender. Under aktiviteter hittar du obesvarade kallelser, samt Kommande som Genomförda aktiviteter i de lag/grupper som du är delaktig i.

 

Närvarohantering

Viktigt att veta för alla ledare är att närvaro nu förs via menyvalet Aktiviteter > Genomförda. 

 

Uppdateringar i punktform

 • Nyheter - ny design på nyhetsfödet
 • Nyheter - välj vilka lag/grupper du vill se nyheter från

 • Aktiviteter - nya sida som tydligt visar obesvarade kallelser
 • Aktiviteter - se både kommande och genomförda aktiviteter
 • Aktiviteter - välj vilka lag/grupper du vill se aktiviteter från
 • Aktiviteter - se hur många som anmält sig till aktiviteten
 • Aktiviteter - möjlighet att anmäla sig till öppna aktiviteter
 • Aktiviteter - för närvaro genom att klicka på Genomförda

 • Aktivitet - Frånvaroanledningar & kommentarer skrivs ut i sin helhet

 • Betalstatus - se betalstatus för både medlems- och träningsavgift

 

Har du inte laddat hem Svenskalag-appen ännu? Den finns tillgänglig i både Google Play och App Store.

Kommentarer Visa alla kommentarer (16)

 1. Anna 30 jun 2017, 21:15

  Måste man ladda ned appen på nytt eller uppdateras den gamla för att ta del av nyheterna ?

 2. Chefen 30 jun 2017, 23:03

  Gå in på AppStore och tryck på fliken uppdatera. Tryck uppdatera alla eller endast Svenskalag appen.

 3. Thomas 30 jun 2017, 23:17

  Var kan man se kallelser?

 4. Nalina 1 jul 2017, 13:55

  Jag kan inte svara på en kallelse. När jag klickar på "spara" händer inget. Behöver jag göra något mer?

 5. Andreas Kiellarson 5 jul 2017, 08:30

  Hej Nalina. Kontakta gärna vår support med ditt ärende så kan vi kika närmare på det. Du hittar kontaktformulär och info på www.svenskalag.se/support Vänliga hälsningar Andreas

 6. Johan 6 jul 2017, 21:49

  Strålande att det går att välja vilka lag man vill se aktiviteter/nyheter för.

 7. Joachim Hollman 10 aug 2017, 09:32

  Det är många som missar kallelser efter ändringen! Antalet obesvarade kallelser visades tidigare utan att man behövde öppna appen.

 8. Daniel Hc Örnen 31 aug 2017, 08:58

  Krävs det någon aktivering via hemsidan för att kunna logga in i appen? Jag har testat via flera olika användare, men appen hittar varken inlogg eller email för att kunna återställa lösenord

 9. Andreas Kiellarson 31 aug 2017, 09:11

  Hej Daniel. Nej det behövs ingen aktivering specifikt för detta. Du ska kunna logga in i appen med samma användaruppgifter som på hemsidan. Kontakta gärna vår support så kan vi kika vidare på det.

 10. Jan Herud 19 okt 2017, 20:06

  Kan man få till en appsymbolbricka. Lättare att hålla koll på kallelser.

 11. Andreas Kiellarson 20 okt 2017, 08:26

  Hej Jan. Ja, det finns stöd för detta i appen. I iOS kan man ställa in det under Inställningar > Notiser.

 12. Bruno Horvat 4 nov 2017, 16:07

  Jag är en såndär konstig prick som använder en dator med Windows. Numera finns det en app store i Windows. Varför finns inte appen till windows? (Kom inte och säg att webben duger till windows för webben duger väl för iphone och android också - eller hur?) Snälla gör en app för den prylen som ändå ganska många har hemma - en windows dator!

 13. Annelie 11 jan 2018, 11:55

  Skulle gärna vilja ha en koppling mellan appen och kalendern i mobilen. Dvs, när man svarar på en kallelse så läggs den automatiskt in i mobilens kalender.

 14. Åke Johansson för 29 dagar sedan

  Här är en konstig prick till !! Varför finns det inget svar på Horvats fråga efter 2 månader ?

 15. Andreas Kiellarson för 29 dagar sedan

  Hej Bruno och Åke, Tack för er fråga/önskemål. Majoriteten av all trafik på Svenskalag.se sker i mobiltelefonen, främst i webbläsare men även via i apparna för iOS och Android. Givetvis sker en stor del av användandet även från datorer med Windows på. Sitter man vid en dator med Windows får man bäst upplevelse av Svenskalag.se via Chrome eller annan webbläsare. En speciell app för datorer med Windows ser vi inga klara fördelar med, vare sig för användare eller för vidareutvecklingen av Svenskalag.se. Vidare har detta inte heller efterfrågats i någon större utsträckning av våra användare och därmed har vi prioriterat andra, mer efterfrågade funktioner. Har ni fler frågor eller funderingar kring detta får ni gärna kontakta vår support.

 16. Kaberial för 23 dagar sedan

  Ja

← Nyare Äldre →

Dela

Senaste nyheter

Högsbo Basket byter till Svenskalag.se!

Det är med stor glädje vi konstaterar att Högsbo Basket, en av Sveriges största basketföreningar, valt att ansluta till Svenskalag.se.   Bytet blev skarpt efter årsskiftet och Johanna Fredrikson, kanslist i föreningen, ser ljust på den administrativa framtiden.   – Vi var verkligen inte nöjda med det vi hade innan. När vi fick Svenskalags tjänster presenterade för oss kändes det som att det fanns väldigt många bra funktioner som vi kunde dra nytta av, säger hon.    Vilka är de största skillnaderna? – Egentligen allt. Kommunikationen med medlemmarna är bättre, det är enkelt att använda funktionerna och allt är väldigt användarvänligt. Alla i föreningen tycker att funktionerna är supersmidiga.    Skulle du rekommendera andra basketföreningar att använda Svenskalag.se? – Ja, verkligen! Det är ett otroligt bra verktyg för föreningen. Som sagt oerhört enkelt att använda och dessutom snyggt i sin utformning.   Det är inte bara på det administrativa planet som föreningen tar steg framåt. Högsbo Basket damseniorer är mitt uppe i ett intensivt kvalspel där en plats i Svenska högstaligan ligger i potten. Förra året föll man på målsnöret men i år tror Johanna att tjejerna fixar det.   – Självklart - jag tror det! Det ser onekligen väldigt bra ut och segern mot Wetterbygden för några veckor sedan var verkligen viktig. Vi löser det här, förtuspår Johanna.   Vi på Svenskalag önskar givetvis damseniorerna, Johanna och övriga inom Högsbo Basket all lycka till både på planen och inne på kansliet.   Besök deras hemsida www.hogsbobasket.se   Se fler basketföreningar som valt Svenskalag.se eller kontakta oss idag för att boka in en kostnadsfri demo!  

Förbättrad och förenklad aktivitetssida

Nu presenteras era aktiviteter på ett tydligare sätt på hemsidan. Självklart har vi anpassat både mobil- och desktopversion.   Förbättringar för alla Sidan har fått större text för ökad läsbarhet. Den som ska svara på en kallelse ser all information om aktiviteten först och svarar på kallelsen därunder. Om du via din mobil kommer till sidan från ett kallelsemejl visas inte annonsen högst upp på sidan.   Förbättringar för dig som administratör Du hittar redigerings- och kallelseknappar snabbare då de återfinns på samma ställe oavsett om du använder mobilen eller datorn. Du kan se skickade och schemalagda kallelser. Du kan se vilka som kallats och vilka som kommer att kallas.   Vi tar gärna emot mer feedback från dig som användare, både ris och ros. Skicka ett mejl till vår support eller kommentera nedan.

Nyhet: LOK-stöd > Aktiviteter

Under LOK-stöd > Aktiviteter listas alla föreningens aktiviteter.  Här kan ni söka och filtrera på aktiviteter för att göra er säkra på att ni inte missar viktiga bidragspengar.   Sidan innehåller en rad smarta verktyg. Är du föreningsadministratör rekomenderar vi dig att gå till Aktivitetssidan samtidigt som du läser nedan.   Sökfältet  Sök på aktivitetens namn, plats eller serienamn.   Periodväljare Välj vilken LOK-stödsperiod du vill visa aktiviteter från.   Lag-/gruppväljare  Välj vilken/vilka grupper du vill visa aktiviteter från.   Filter Med våra filter kan du exempelvis visa alla aktiviteter som; - genomförts men ej närvaroförts, - inte är godkända i Idrottonline (integration krävs), - saknar ledare med personnr el. födelsedatum, - är under 60 minuter, - endast har en ledare närvarande, - har över 30 deltagare.   Verktyg > Exportera Exportera ditt urval av aktiviteter till Excel.   Status i IdrottOnline Om din förening kopplat på integrationen med IdrottOnline kan du se status för varje enskild aktivitet. Är den överförd? Är den godkänd? Vilka personer är godkända/ej godkända.

Relaterade nyheter

Digitalt medlemskort i appen!

Här kommer en härlig nyhet för er som alltid vill ha ert medlemskort nära till hands!    Nu finns möjligheten att koppla på digitala medlemskort i appen. I samma sekund som fakturan i Svenskalag prickas av aktiveras medlemskortet i medlemmens telefon. Detsamma gäller om någon markeras som hedersmedlem.      Med digitala medlemskort sparar föreningen både tid och pengar jämfört med plast- eller papperskort.     Andra fördelar med det digitala medlemskortet är att det alltid finns inom räckvidd och kan enkelt visas upp för att komma in gratis på hemmamatchen eller för att få medlemsrabatt hos föreningens partners.    På samma sätt blir det också lättare för föreningen att hitta nya partners och koppla bra erbjudanden till medlemskapet!    Priser Just nu: 3kr per betalande medlem första året (Ord.pris: 4kr per betalande medlem) Moms tillkommer   Kontakta oss idag om er förening vill veta mer!

Ny milstolpe för Svenskalag-appen!

I takt med att Svenskalag.se växer ökar även användningen av appen, som nu har passerat ännu en milstolpe.     Det överlägset enklaste och snabbaste verktyget för att fylla i närvaro, svara på kallelser och hitta kontaktuppgifter till ledare, aktiva och anhöriga i laget eller gruppen.    Givetvis går det bra att vara inloggad i flera föreningar samtidigt. Då samlas såväl kallelser och nyhetsflöde på ett och samma ställe för full koll på din idrottsvardag!    Om du inte redan laddat ner appen till din mobil kan du ladda läsa mer och ladda ner den här

Förbättringar i appen

I början av november släpptes en uppdatering till Svenskalag-appen*.   Förutom några mindre grafiska uppdateringar och en korrigering (som förhindrar att användare ibland loggades ut när telefonen hade för lite ledigt internminne) så innehåller den även en annan viktig förbättring:    Det är nu möjligt att komma åt arkiverade kallelser och se hur deltagarna har svarat.    Har du inte laddat hem Svenskalag-appen ännu? Den finns tillgänglig i både Google play och App Store.       *Uppdateringen är i skrivande stund endast tillgänglig i App Store (iPhone/iPad). Den blir tillgänglig för Android i Google Play i början av nästa vecka (v.48)

Testa redan idag

Kom igång helt utan kostnad eller anmäl intresse om du vill veta mer!

Kom igång gratis Anmäl intresse