Ny milstolpe för Svenskalag-appen!

I takt med att Svenskalag.se växer ökar även användningen av appen, som nu har passerat ännu en milstolpe.

Det överlägset enklaste och snabbaste verktyget för att fylla i närvaro, svara på kallelser och hitta kontaktuppgifter till ledare, aktiva och anhöriga i laget eller gruppen.

Givetvis går det bra att vara inloggad i flera föreningar samtidigt. Då samlas såväl kallelser och nyhetsflöde på ett och samma ställe för full koll på din idrottsvardag!

Om du inte redan laddat ner appen till din mobil kan du ladda läsa mer och ladda ner den här

Kommentarer Visa alla kommentarer (10)

1. Evag 24 mar 2017, 22:24

Saknar funktion för att skicka kallelse via appen.

2. Magnus Wallberg 29 mar 2017, 08:05

Japp en kalender med kallelsemöjlighet och möjligheten att se vilka som svarat i appen vore bra!

3. Errrkkkiiii 29 mar 2017, 19:56

Kallelser som bara visar ledaren vilka som tackat ja och nej behövs!!!

4. Anna 11 apr 2017, 11:21

Som anhörig, kan jag under "Min barn" ha spelare från olika lag, utan att behöva logga in och ut hela tiden?

5. Andreas Kiellarson 11 apr 2017, 11:53

Hej Anna. Det går bra att vara inloggad i flera föreningar samtidigt i appen. Det innebär att du kan ha koll på nyheter, svara på kallelser, hitta kontaktuppgifter etc för flera olika barn och föreningar. Hälsningar Andreas

6. Anna 11 apr 2017, 12:57

Men om de spelar i samma förening men i olika åldrar då?

7. Andreas Kiellarson 11 apr 2017, 14:22

Då bör du kunna se båda dina barns aktiviteter, kallelser etc med en och samma inloggning. Om så inte är fallet kan du gärna kontakta oss på support@svenskalag.se alt. 011-162300 så hjälper vi dig.

8. Anna 11 apr 2017, 14:24

Tack, då ska jag kolla upp det. Har fått två olika inlog så behöver kanske fråga ledarna om nya. Tack för hjälpen!

9. Fredrik 17 apr 2017, 19:05

Det du ska göra är att se till att du har ett konto som anhörig och är kopplad till bägge dina barn. Då funkar allt automatiskt.

10. Fredrik 17 apr 2017, 19:07

För övrigt håller jag med "Errrkkkiiii" ovan. Det vore bra om man kunde välja på en aktivitet att bara ledare ska se vilka som är kallade och vad de svarat. Speciellt när man vill använda kommentarsfältet för att få svar på fråga där man kanske inte vill att alla ska se vad alla svarat.

Radera personer permanent

För att ni som förening ska kunna följa dataskyddslagen (GDPR) är det nu möjligt att permanent radera personer från ert register i Svenskalag.se.   Så raderar ni en person permanent  Gå till medlemsregistret och klicka på "Borttagna" Kryssa i de personer som ni vill radera Klicka på Verktyg > Radera permanent Bekräfta raderingen   Så fungerar permanent radering Vid radering visas inte längre valda personer i systemet 30 dagar efter radering försvinner informationen permanent - Svenskalag kan då ej återställa informationen   Viss information kan sparas I närvarokort sparas nödvändiga personuppgifter i sju år På fakturor sparas nödvändiga personuppgifter enligt bokföringslagen i sju år

GDPR - Ny hantering av personnummer

Till följd av den nya dataskyddslagen (GDPR) har vi genomfört vissa viktiga förändringar i medlemsregistret kring hantering av personnummer.   Vad har ändrats? I registret skrivs inte personnummer ut i klartext längre. För att se personnumret klickar man på XXXX. Felaktiga personnummer markeras med röda XXXX. När man redigerar en person behöver man klicka på de sista fyra siffrorna för att visa dom. Ett giltigt personnummer går inte längre att ändra. Om ni lagt in ett giltigt men fel personnummer behöver ni kontakta supporten på Svenskalag.se. Dolda personummer även i IdrottOnline Om du nyligen arbetat i IdrottOnline känner du kanske igen några av dessa förändringar. Eftersom Svenskalag.se har en integration med IdrottOnline känner vi att det är bra om tillgängligheten av personnummer hanteras på liknande sätt i de båda systemen.

Ny funktion: Samtycke till foton

Här kommer en smidig funktion för er som vill hantera samtycke för publicering av foton på hemsidan.   Samtycke för dagens medlemmarNu kan varje medlem välja om hen vill vara med på foton på hemsidan. Logga in och klicka på Mina uppgifter > Sekretess. Där väljer man att godkänna eller ej godkänna publicering av foton.   Samtycke för nya medlemmar För att ta in samtycke för fotopublicering för nya medlemmar rekommenderar vi er att anpassa ert anmälningsformulär redan idag. Gå till Register > Formulär och redigera det formulär det gäller. Under Formulärfält > Sektretess kan finns en ny kryssruta för Foto-samtycke som vi rekommenderar att ni visar formuläret.   Om en person väljer att ej godkänna foton innebär det att: Alla personens profilbilder tas bort permanent. Det finns ingen möjlighet att återställa bilderna. Det går inte att ladda upp ny profilbild. Alla taggar på dig i bildgalleriet tas bort. Det finns ingen möjlighet att återställa taggarna. Det går inte att tagga dig i bildgalleriet.   Nytt filter i registret Som föreningsadmininstratör kan ni enkelt hitta alla personer som ej godkänt till fotopublicering. Använd filtret "Godkänt medverkan på foto"   Observera Svenskalag.se kan inte helt förhindra att bilder publiceras på hemsidan. Det är upp till föreningen att efterleva varje individs önskan om fotopublicering.