Ny milstolpe för Svenskalag-appen!

I takt med att Svenskalag.se växer ökar även användningen av appen, som nu har passerat ännu en milstolpe.

Det överlägset enklaste och snabbaste verktyget för att fylla i närvaro, svara på kallelser och hitta kontaktuppgifter till ledare, aktiva och anhöriga i laget eller gruppen.

Givetvis går det bra att vara inloggad i flera föreningar samtidigt. Då samlas såväl kallelser och nyhetsflöde på ett och samma ställe för full koll på din idrottsvardag!

Om du inte redan laddat ner appen till din mobil kan du ladda läsa mer och ladda ner den här

Kommentarer Visa alla kommentarer (10)

1. Evag 24 mar 2017, 22:24

Saknar funktion för att skicka kallelse via appen.

2. Magnus Wallberg 29 mar 2017, 08:05

Japp en kalender med kallelsemöjlighet och möjligheten att se vilka som svarat i appen vore bra!

3. Errrkkkiiii 29 mar 2017, 19:56

Kallelser som bara visar ledaren vilka som tackat ja och nej behövs!!!

4. Anna 11 apr 2017, 11:21

Som anhörig, kan jag under "Min barn" ha spelare från olika lag, utan att behöva logga in och ut hela tiden?

5. Andreas Kiellarson 11 apr 2017, 11:53

Hej Anna. Det går bra att vara inloggad i flera föreningar samtidigt i appen. Det innebär att du kan ha koll på nyheter, svara på kallelser, hitta kontaktuppgifter etc för flera olika barn och föreningar. Hälsningar Andreas

6. Anna 11 apr 2017, 12:57

Men om de spelar i samma förening men i olika åldrar då?

7. Andreas Kiellarson 11 apr 2017, 14:22

Då bör du kunna se båda dina barns aktiviteter, kallelser etc med en och samma inloggning. Om så inte är fallet kan du gärna kontakta oss på support@svenskalag.se alt. 011-162300 så hjälper vi dig.

8. Anna 11 apr 2017, 14:24

Tack, då ska jag kolla upp det. Har fått två olika inlog så behöver kanske fråga ledarna om nya. Tack för hjälpen!

9. Fredrik 17 apr 2017, 19:05

Det du ska göra är att se till att du har ett konto som anhörig och är kopplad till bägge dina barn. Då funkar allt automatiskt.

10. Fredrik 17 apr 2017, 19:07

För övrigt håller jag med "Errrkkkiiii" ovan. Det vore bra om man kunde välja på en aktivitet att bara ledare ska se vilka som är kallade och vad de svarat. Speciellt när man vill använda kommentarsfältet för att få svar på fråga där man kanske inte vill att alla ska se vad alla svarat.

Checklista inför LOK-stödsansökan

LOK-stödsansökan för höstens aktiviteter (1 jul - 31 dec) ska vara inskickad senast den 25 februari i IdrottOnline.   Nedan hittar ni en checklista för att säkerställa att ert underlag är så komplett som möjligt.1. ANSÖKAN   A. De föreningar som aktiverat daglig Export till IdrottOnline behöver bara logga in i IOL och klicka på LOK-stödsansökan. Där kontrollerar ni att alla aktiviteter och deltagartillfällen finns med innan ni skickar in er ansökan.För att säkerställa att all närvaro förs över och blir korrekt innan sista ansökningdatum den 25 februari behöver ni ha gjort de sista kompletteringarna i Svenskalag.se senast den 15 februari.    B. Övriga föreningar ansöker genom att logga in i IdrottOnline och fylla i den sammanställning som ni hittar i Svenskalag.se under Kontrollpanelen > LOK-stöd. Därefter skickar ni in er ansökan.   2. CHECKLISTA FÖR LEDARE För att ni inte ska gå miste om pengar är det viktigt att varje lag/träningsgrupp ser över sina närvarokort. Logga in på er lagsida. Gå till Kontrollpanelen > Närvaro. Välj perioden: 1 jun - 31 dec 2017. Se till att ni kryssat i alla aktiviteter och att ni fyllt i närvaro på dessa. Ovanför listan med alla aktiviteter visas varningar om det exempelvis saknas personnummer på någon, om någon aktivitet är för kort, om aktiviteten saknar plats eller om det saknas ledare. Rätta till så många fel som möjligt, det kan påverka ert bidrag väldigt mycket Slutligen är det bra att granska närvarokortet. Där ser du om vissa aktiviteter inte räknas som bidragsberättigade. Dessa markeras med röd färg. Håll muspekaren över deltagarnas närvaromarkering för att se varför inte aktiviteten räknas som giltig gruppaktivitet.   Har ni frågor om LOK-stöd och hur ni på bästa sätt gör för att inte gå miste om eventuella pengar? Kontakta vår support

Supportens öppettider under jul och nyår

Det börjar bli dags för många att varva ner med lite härlig jul- och nyårsledighet.   Vi på Svenskalag.se ska givetvis också passa på att göra det, men samtidigt startar vi även upp med ett antal nya föreningar kring årsskiftet och håller vår support öppen alla vardagar mellan helgerna.   Med andra ord är ni mer än välkomna att höra av er via mejl eller telefon om ni har några frågor.   Avvikande öppettider telefonsupporten den 27-29 dec: kl 09-12.   Du hittar svar på de vanligaste frågorna på våra supportsidor och kan även kontakta oss via mejl därifrån. God Jul & Gott Nytt År önskar vi på Svenskalag.se,   Robert, Stefan, Jonas, Mohammad, Patrik, Olof, Oskar, Andreas K och Andreas Å

Nyhet: Automatiska kallelser

Grattis alla ledare! Nu behöver du aldrig komma ihåg att kalla till nästa träning. Genom att aktivera automatiska kallelser kan du slappna av och låta Svenskalag.se göra jobbet.   Börja med att redigera en aktivitet och klicka automatiska kallelser. Där väljer ni när första kallelsen ska skickas och om det ska skicka någon påminnelse till de som inte svarat på den första kallselsen.   Ni anger även vilken text som ska stå i kallselsen samt vilka som ska kallas.