Lättare att lägga till personer

Här kommer en glädjande nyhet för er som lägger in nya medlemmar i ert register.

Idag finns det fyra sätt att lägga in personer i medlemsregistret.

1. Import via Excel

2. Kansliet bekräftar person som anmält sig via ett formulär

3. Ledarna lägger in person via lag-/gruppsidan

4. Kansliet lägger in person via registret

Denna uppdatering förenklar punkt 3 och 4 ovan, d.v.s. när man lägger in en person manuellt i via registret eller lag-/gruppsidan.

Vad har vi ändrat?

• Färre fält att fylla i då man oftast bara vill ange namn, personnummer, e-post och mobilnummer. (Vill man fylla i fler uppgifter kan man självklart komplettera när personen är sparad.)
  • Personnummer knappas in snabbare i ett enda fält.
  • Användarnamn skapas automatiskt i bakgrunden.
  • Lösenord sätts av medlemmen själv när hen ska logga in.
  • Målmäns uppgifter anges i samma steg.
  • Välkomstmejl med inloggningsuppgifter skickas direkt till både medlemmen och ev. målsmän (om ni kryssar i den rutan)
  • Välkomstmejlet till målsmän har anpassats så att man som målsman bättre förstår vilket barn det gäller och varför man har fått en inloggning till föreningen hemsida och Svenskalag-appen.
    Se exempel på välkomstmejl till målsman

Vi hoppas så klart att denna uppdatering hjälper dig som jobbar i Svenskalag.se och att den sparar dig någon minut eller två varje gång du ska lägga till eller redigera en medlem i ert register.