Kortbetalning - snart en del av Svenskalag.se

Snart släpper vi möjligheten för din förening att ta betalt med kort från både medlemmar och sponsorer.

Så funkar det

Kortbetalningen kan enkelt läggas som ett steg i ett anmälningsformulär på hemsidan. Det behöver inte bara gälla medlemskap utan fungerar precis på samma sätt när någon anmäler sig till ett camp, en fotbollskola eller ett träningsläger etc.

Om personen redan är medlem och ska få en faktura går det bra att betala med kort när fakturan anländer i inkorgen.

På detta sätt slipper föreningen mycket av den annars tidskrävande manuella hanteringen som rör avprickning av fakturor och utskick av påminnelser.

Bilden ovan visar hur man betalar med kort när man får en mejlfaktura i mobilen.

Månadsavgift: 200 kr exkl. moms

Transaktionsavgift: 1,5%

Leksands IF är först ut

Redan nu i maj börjar Leksands IF (med sina 8000 medlemmar) att ta betalt med kort och det är många föreningar som står på tur.

Gör en intresseanmälan till support@svenskalag.se om ni vill veta mer. För alla föreningar som gör en intresseanmälan innan 31 maj väntar ett rabatterat erbjudande.
Självklart går det även bra att ringa oss på 011-16 23 00 för mer info.

Radera personer permanent

För att ni som förening ska kunna följa dataskyddslagen (GDPR) är det nu möjligt att permanent radera personer från ert register i Svenskalag.se.   Så raderar ni en person permanent  Gå till medlemsregistret och klicka på "Borttagna" Kryssa i de personer som ni vill radera Klicka på Verktyg > Radera permanent Bekräfta raderingen   Så fungerar permanent radering Vid radering visas inte längre valda personer i systemet 30 dagar efter radering försvinner informationen permanent - Svenskalag kan då ej återställa informationen   Viss information kan sparas I närvarokort sparas nödvändiga personuppgifter i sju år På fakturor sparas nödvändiga personuppgifter enligt bokföringslagen i sju år

GDPR - Ny hantering av personnummer

Till följd av den nya dataskyddslagen (GDPR) har vi genomfört vissa viktiga förändringar i medlemsregistret kring hantering av personnummer.   Vad har ändrats? I registret skrivs inte personnummer ut i klartext längre. För att se personnumret klickar man på XXXX. Felaktiga personnummer markeras med röda XXXX. När man redigerar en person behöver man klicka på de sista fyra siffrorna för att visa dom. Ett giltigt personnummer går inte längre att ändra. Om ni lagt in ett giltigt men fel personnummer behöver ni kontakta supporten på Svenskalag.se. Dolda personummer även i IdrottOnline Om du nyligen arbetat i IdrottOnline känner du kanske igen några av dessa förändringar. Eftersom Svenskalag.se har en integration med IdrottOnline känner vi att det är bra om tillgängligheten av personnummer hanteras på liknande sätt i de båda systemen.

Ny funktion: Samtycke till foton

Här kommer en smidig funktion för er som vill hantera samtycke för publicering av foton på hemsidan.   Samtycke för dagens medlemmarNu kan varje medlem välja om hen vill vara med på foton på hemsidan. Logga in och klicka på Mina uppgifter > Sekretess. Där väljer man att godkänna eller ej godkänna publicering av foton.   Samtycke för nya medlemmar För att ta in samtycke för fotopublicering för nya medlemmar rekommenderar vi er att anpassa ert anmälningsformulär redan idag. Gå till Register > Formulär och redigera det formulär det gäller. Under Formulärfält > Sektretess kan finns en ny kryssruta för Foto-samtycke som vi rekommenderar att ni visar formuläret.   Om en person väljer att ej godkänna foton innebär det att: Alla personens profilbilder tas bort permanent. Det finns ingen möjlighet att återställa bilderna. Det går inte att ladda upp ny profilbild. Alla taggar på dig i bildgalleriet tas bort. Det finns ingen möjlighet att återställa taggarna. Det går inte att tagga dig i bildgalleriet.   Nytt filter i registret Som föreningsadmininstratör kan ni enkelt hitta alla personer som ej godkänt till fotopublicering. Använd filtret "Godkänt medverkan på foto"   Observera Svenskalag.se kan inte helt förhindra att bilder publiceras på hemsidan. Det är upp till föreningen att efterleva varje individs önskan om fotopublicering.