Kommer snart: Mobilanpassad hemsida

I februari 2017 kommer alla föreningars hemsidor på Svenskalag.se att bli mobilanpassade.

Detta kommer ge en helt ny och förbättrad upplevelse för den som håller sig uppdaterad kring sin förening via mobilen! Bilden ovan visar några smakprov på hur det kommer att se ut.

Redan nu i december kommer några föreningar få möjligheten att pilottesta den mobilanpassade sidan.

Kommentarer Visa alla kommentarer (19)

1. Linköping Innebandy 30 nov 2016, 20:17

Vi kan vara piloter.

2. Pontus (Norrköping Dolphins) 30 nov 2016, 20:45

Jag kan vara pilot

3. Peter Hansson (Skottorps If) 30 nov 2016, 20:54

Jag blir gärna testpilot!

4. Thorbjörn Gustafsson 30 nov 2016, 22:04

Tyresö Trollbäcke IBK ställer upp.

5. Helena Gautier 30 nov 2016, 23:06

Spektrumkörerna blir gärna piloter!

6. Daniel Marcko 30 nov 2016, 23:29

Mycket mycket gärna!

7. Per Lerjeryd 1 dec 2016, 13:28

IK Sturehov ställer upp och testar

8. Henrik 1 dec 2016, 18:13

Ulven också!

9. Anders Larsson 1 dec 2016, 19:19

Dagsbergs IF testar gärna

10. Oskar 1 dec 2016, 22:40

Korpen Järfälla är gärna pilot... (skrivet på mobilen, såklart)

11. Janne 6 dec 2016, 07:29

Vallentuna BK testar gärna

12. Steffi Selander 6 dec 2016, 16:49

Åby oilers IBK testar gärna :)

13. Glenn Ohlsson 7 dec 2016, 03:20

Asarums IF/FK är gärna med och testar denna nya möjlighet i mobilen.

14. Jonny Lang 8 dec 2016, 16:52

Test pilot Skärblacka IF anmäler sitt intresse👍

15. Ola Berggren 9 dec 2016, 15:47

FBC Viljan är också gärna med!

16. Sandy 15 dec 2016, 16:43

Kommer man att kunna lägga till spelare från mobilen från nya mobilsajten?

17. Andreas Kiellarson 21 dec 2016, 00:03

Hej Sandy, Ja, med den nya mobilanpassningen blir det ännu enklare att lägga till en spelare som inloggad administratör.

18. Stefan 12 jan 2017, 07:53

Froarp Wikings innebandy vill köra detta nu också! :-)

19. Fredrik för 24 dagar sedan

ser fram mot att kunna kika i kalendern i mobilen.. ngt fundamentalt som man i dag måste ladda hemsidan för att se.

Dela nyhet

Varning när matcher ställs in

Nu visas en varning på de matcher som vi ej kunnat synkronisera med ert importerade spelschema. Anledningen till varningen kan vara att matchen blivit borttagen hos förbundet eller att motståndaren har ändrats.    Om ni har importerat er säsong så synkroniseras spelschema och resultat per automatik varje dag. Om en match flyttas till en annan tidpunkt eller spelplats så uppdateras detta i er kalender på Svenskalag.se.   Däremot, om matchen blir inställd eller om motståndarna byts ut så tas inte matchen bort ur er kalender på Svenskalag.se. Detta måste göras manuellt. Den nya varningssymbolen visar vilka matcher som ni behöver kontrollera och ev. ta bort.

Mobilanpassad hemsida lanserad!

Från och med idag är alla föreningars hemsidor på Svenskalag.se mobilanpassade!   Mobilanpassningen underlättar och ger en bättre upplevelse för såväl besökare som letar efter information som för ledare och andra administratörer som publicerar information, lägger till medlemmar etc.   Rotera för att se merEftersom skärmytan i en mobil är begränsad har vi i vissa fall skalat ner och filtrerat bort sådan information som är mindre viktig för besökaren. På vissa sidor kan man dock få fram mer information om man roterar på telefonen. Titta exempelvis på sidor som innehåller tabeller och statistik.   Viktigt angående sponsorer För att visa era sponsorer behöver en administratör logga in och aktivera de sponsorer som även ska visas på mobilsajten. Dessa visas då längst ner på sajten.   Fel färg i sidhuvudet? Om er förening önskar byta färg på sidhuvudet i mobilen kan ni höra av er till vår support.    Ge oss feedback Prova gärna redan nu att mobilsurfa in på er hemsida. Förhoppningsvis får ni en överraskande bra upplevelse! Vi vill ha både ris och ros, mejla till vår support.   Sprid nyheten till era medlemmar! Passa på att skriva en egen nyhet på er hemsida om den nya mobilanpassade hemsidan. Glöm inte bort att avisera till era medlemmar. Självklart är det ok att "låna" vår bild ovan. Ladda hem bild här.

Ordning och reda gav mer LOK-stöd

Listan på föreningar som ökat sitt LOK-stöd markant efter att ha anslutit sig till Svenskalag.se kan göras lång. Tidigare i höstas skrev vi om hur Jönköpings Södra slog i rekord i LOK-stöd efter bytet till Svenskalag.se.     IK Huge är en annan förening som kan konstatera att man ökat i LOK-stöd sedan bytet till Svenskalag.se:   –Visst har vi fått en del nya medlemmar och det har tillkommit en innebandysektion. Men enkhelheten i Svenskalag.se har självfallet en oerhört stor del i att vi kunnat öka vårt stöd på det sätt vi gjort, säger Ola Wike som ansvarar för LOK-stödsrapporteringen inom förening.   När Ola tar en titt i backspegeln kan han konstatera att föreningen fått över 20 000 (!) mer i LOK-stöd under våren 2016 med Svenskalag.se, i jämförelse med samma period föregående år, då föreningen upplevde problem med lagadministration och närvarohantering.   – Tidigare spretade det mycket i vår förening när det kom till rapportering av närvaro. Några lag fanns på andra plattformar och det sköttes olika runt om i föreningen. Nu är alla samlade på ett och samma ställe och det gör saker och ting betydligt enklare. Det är såklart jätteroligt att vi kunnat öka med så pass stor summa som vi gjort, avslutar Ola Wike.   Vill du veta mer om hur enkelt ni kan föra närvaro i Svenskalag.se? Hör av er så berättar vi mer!

Vad har ni att förlora?