Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Okej, då vet jag!

Grattis, här är Sveriges smartaste medlemsregister!

Vi är glada att kunna meddela att det nya medlemsregistret har lanserats! 

 

Det nya registret baseras som vanligt på feedback och idéer från många av er användare. Nedan är några av förändringarna:

 

 • Bättre överblick i registret
  Personer visas för sig och företag för sig. Med tydliga ikoner och genvägar är det enkelt att rätta till och komplettera kontaktinformation på era medlemmar.

 • Redigera medlemmar direkt i registret
  Ni behöver aldrig hoppa mellan olika vyer för att uppdatera kontaktinfo, flytta medlem till ett annat lag eller byta behörighet.

 • Fler medlemstyper på föreningsnivå
  Styrelse (tidigare Styrelse/Personal)
  Personal (ny)
  Volontär (ny)
  Stödmedlem (tidigare Övrig)
  Supporter (ny)

 • Fler medlemstyper på lag/gruppnivå
  Spelare
  Ledare
  Volontär (ny)
  Anhörig (tidigare Övrig)

 • Aktuella/Borttagna medlemmar
  Personer som ni tar bort raderas aldrig. De hamnar i en Borttaget-mapp och kan enkelt återställas om ni vill.

 • Aktiv/ej aktiv finns inte kvar
  Antingen är man med i laget/gruppen eller inte. Så funkar det i nya registret. På så sätt blir det enklare för alla lagadministratörer att jobba på samma sätt. VIlket i sin tur hjälper kassören när det är dags att fakturera föreningens medlemmar. De personer som tidigare var "inaktiva" hittas nu under "borttagna" på samma plats i Kontrollpanelen som tidigare.

 • Möjlighet att dölja spelare och ledare från truppen
  Har ni personer som är med i laget men endast deltar ibland, provtränar, eller av annan anledning inte vill synas på hemsidan under menyvalet truppen/medlemmar? Då kan ni enkelt välja att dölja personen.

 • Målsmän följer med barnet
  Målsmän följer automatiskt med när en spelare byter lag. Välj om målsman även ska finnas kvar i det gamla laget. 

 • Flytta personer mellan lag
  Med bara två knapptryck kan ni flytta personer mellan lag/grupper. Självklart följer målsmän med.  

 • Loggen
  Se historik över händelser för enskilda medlemmar eller hela registret. Enkelt att se när och av vem en medlem flyttades eller togs bort etc.

 • Organisationer finns endast på föreningsnivå och kan ej logga in
  Organisationer, tidigare företag, kan inte längre logga in och ändra sina uppgifter. På så sätt vet föreningsadministratören att företagens uppgifter inte ändras utifrån. 

När du som administratör loggar in är det viktigt att du vet detta:

 • Övriga medlemmar på föreningsnivå kallas nu Stödmedlemmar. Om några personer inte passar i den kategorin kan du lägga dem som Styrelse, Personal, Volontärer eller Supportrar istället.

 • Övriga medlemmar på lag-/gruppnivå heter nu Anhöriga. Om några personer inte passar i den kategorin kan du lägga dem som Spelare, Ledare, Volontärer eller Supportrar istället.

 • Företag har bytt namn till Organisationer.

Kommentarer

 1. Dml 31 maj 2016, 20:53

  Ger RF upp IdrottOnline nu då? :-)

 2. Hasse 31 maj 2016, 22:52

  Det skulle spara idrotten många miljoner...

 3. Johan 2 jun 2016, 15:45

  @Dml http://idrottonline.se/Uppgraderingen/

← Nyare Äldre →

Dela nyhet

Senaste nyheter

Undvik sen kväll med LOK - Ansök i tid innan 25/2

Den 25 februari är sista dagen för att ansöka om statligt LOK-stöd.   Har er förening aktiverat daglig Export till IdrottOnline? Då behöver ni redan ha gjort de sista kompletteringarna i Svenskalag.se för att vi ska kunna garantera att all data kommer över i tid och är korrekt.  Logga sedan in i IdrottOnline och klicka på LOK-stödsansökan. Där kontrollerar ni att alla aktiviteter och deltagartillfällen finns med innan ni skickar in er ansökan.    Övriga föreningar ansöker genom att logga in i IdrottOnline och fylla i den sammanställning som ni hittar i Svenskalag.se under Kontrollpanelen > LOK-stöd. Därefter skickar ni in er ansökan.  För att ni inte ska gå miste om pengar är det viktigt att varje lag ser över sina närvarokort.Så gör du som är ledare: Logga in på er lagsida. Gå till Kontrollpanelen > Närvaro. Välj perioden: 1 jul - 31 dec 2016. Se till att ni kryssat i alla aktiviteter och att ni fyllt i närvaro på dessa. Ovanför listan med alla aktiviteter visas varningar om det exempelvis saknas personnummer på någon, om någon aktivitet är för kort, om aktiviteten saknar plats eller om det saknas ledare. Rätta till så många fel som möjligt, det kan påverka ert bidrag väldigt mycket Slutligen är det bra att granska närvarokortet. Där ser du om vissa aktiviteter inte räknas som bidragsberättigade. Dessa markeras med röd färg. Håll muspekaren över deltagarnas närvaromarkering för att se varför inte aktiviteten räknas som giltig gruppaktivitet.   Har ni frågor om LOK-stöd och hur ni på bästa sätt gör för att inte gå miste om eventuella pengar? Kontakta vår support

Jobba på Svenskalag.se - UX/UI-designer

På Svenskalag.se arbetar vi dagligen med hjälpa och förstå idrottsföreningar i deras digitala vardag. Vi strävar efter att vara Sveriges bästa molntjänst inom idrotts- och föreningsliv. Nu hoppas vi att du vill vara med på vår resa! Vi söker fler talangfulla UX/UI-designers för att fortsätta hålla vår höga utvecklingstakt. Svenskalag.se erbjuder en modern molntjänst skräddarsydd för idrottsföreningar innehållande medlemsregister, hemsida, appar och andra smarta verktyg. Idag används Svenskalag.se dagligen av 50 000 idrottsledare och med ca 400 000 unika besökare i veckan är vi en av Sveriges 30 största sajter alla kategorier.Hos oss får du stora möjligheter att ha roligt på jobbet i en avslappnad och inspirerande miljö. Vi har flera spännande projekt framför oss inom både webb och mobil.Vi ser gärna att du som söker: - Brinner för användarvänlighet och intuitiva gränssnitt - Är noggrann ut i fingerspetsarna - Är grym på Photoshop, Illustrator och har kunskaper inom InDesign - Är vass på JavaScript/jQuery och ramverk som t.ex. Angular- Är vass på HTML5 och CSS3 och har jobbat med responsiv design.  - Förstår c# och classic asp.    Vi söker dig som är social och serviceinriktad, har ett stort eget driv och ett engagemang för att leverera design och användarupplevelser i världsklass.  I ansökan vill vi att du tar med: - Beskrivning av din kompetens och erfarenhet inom webbdesign och webbutveckling - Relevant utbildning och ev. tidigare arbetsgivare - Så många arbetsprov som möjligt Anställningsform: Heltid eller deltid.Vi sitter i nyrenoverade lokaler i centrala Norrköping.Känns denna position helt rätt för dig? Börja med att skicka ett personligt brev och CV till jobba@svenskalag.se.Varmt välkommen med din ansökan direkt då intervjuer sker löpande och tillsättning sker så fort vi hittar rätt kandidat.Frågor? Kontakta Robert Larsén på 0730-268521 eller jobba@svenskalag.se.

Praktisera på Svenskalag.se - Webbdesigner/administratör

På Svenskalag.se arbetar vi dagligen med hjälpa och förstå idrottsföreningar i deras digitala vardag. Vi strävar efter att vara Sveriges bästa molntjänst inom idrotts- och föreningsliv. Nu hoppas vi att du som är i karriärens startgropar vill vara med på vår resa! Vi erbjuder just nu en praktikplats med fokus på webbdesign & webbadministration. Svenskalag.se erbjuder en modern molntjänst skräddarsydd för idrottsföreningar innehållande medlemsregister, hemsida, appar och andra smarta verktyg. Idag används Svenskalag.se dagligen av 50 000 idrottsledare och med ca 400 000 unika besökare i veckan är vi en av Sveriges 30 största sajter alla kategorier. Exempel på arbetsuppgifter: Designa sidhuvuden och annat grafiskt material till hemsidor, blogg m.m. Skapande av banners Assistera kollegor internt som dagligen hjälper idrottsföreningar runtom i hela landet.  Hjälpa till att skapa och upprätthålla struktur i register och databaser.   Går du en utbildning inom grafisk formgivning och webbdesign är denna plats perfekt för dig. Är du idrottsintresserad och har erfarenhet från föreningsvärlden är det ett stort plus. Det är också viktigt att du är noggrann och serviceinriktad. Under praktiken kommer du att ha varierande uppgifter och utmaningar då företaget är i en stark tillväxtfas. Vår förhoppning är att praktiken ska leda till fast anställning.   Vi ser gärna att du som söker först och främst: Är noggrann och strukturerad ut i fingerspetsarna Är grym på Photoshop, Illustrator och har kunskaper inom InDesign Har koll på CSS/HTML och har jobbat med responsiv design Har ett geniunt intresse för webbdesign.   Vi söker dig som är social och serviceinriktad, har ett stort eget driv och ett engagemang för att leverera design och användarupplevelser i världsklass.  I ansökan vill vi att du tar med: Beskrivning av din kompetens och erfarenhet inom webbdesign och webbutveckling Relevant utbildning och ev. tidigare arbetsgivare Arbetsprover Vi sitter i nyrenoverade lokaler i centrala Norrköping.Känns detta helt rätt för dig? Börja med att skicka ett personligt brev och CV till jobba@svenskalag.se.   Varmt välkommen med din ansökan direkt då intervjuer sker löpande och tillsättning sker så fort vi hittar rätt kandidat.Frågor? Kontakta Robert Larsén på 0730-268521 eller jobba@svenskalag.se.

Vad har ni att förlora?

Kom igång helt utan kostnad eller anmäl intresse om du vill veta mer!

Kom igång gratis Anmäl intresse