Göteborgs Stads nya bidragsregler

1 januari 2017 införde Göteborgs Stad nya regler för ansökan om föreningsbidrag. För alla föreningar i Göteborg som sköter sin närvaro i Svenskalag.se innebär detta två viktiga saker.

• Personnummer måste anges på alla deltagare för att de ska finnas med i den XML-fil som föreningen ska ladda upp i Göteborgs Stads e-tjänst i samband med ansökan. Tidigare krävdes endast födelsedatum.

• För nyanlända personer som saknar personnummer kryssar ni i rutan "saknar svenskt personnummer". Dessa personer kommer då att ingå i XML-filen men rödmarkeras i Göteborgs Stads e-tjänst tills dess att kommunens handläggare godkänt personerna.

Har din förening inte kommit igång med att föra närvaro i Svenskalag.se ännu? Det är helt kostnadsfritt för alla idrottsföreningar.