Gör hemsidan till er självklara informationskanal!

För att hålla en hemsida levande och aktuell över tid krävs det att man kontinuerligt uppdaterar den med nyheter. Det måste vara enkelt att skapa nyheter samt redigera de man publicerat tidigare.

Hos oss på Svenskalag.se sätts användarvänlighet alltid i första rummet. Oavsett förkunskaper ska man som ledare kunna komma igång med Svenskalag.se utan manual.

Som ny ledare ska det i princip räcka med några minuters klickande på hemsidan för att förstå var man skriver nyheter, fyller kalendern med aktiviteter, skickar kallelser eller fyller i närvaro för aktivitetsstöd.

Just därför lägger vi mycket energi på att göra så enkla och tydliga verktyg som möjligt så att ni som ledare ska inspireras att använda hemsidan fullt ut och göra den till er självklara informationskanal.

I bilden ovan ser ni en nyhet från Tyresö FF:s hemsida samt hur det ser ut när man redigerar den i mobilen.

1. Anna 1 mar 2018, 18:37

Problemet med nyheter är itne att de är svåra att skapa, men att nyheter som läggs på klubbsidan inte går att kopiera ut till nyheter på lagsidorna. Eftesrsom medlemmarna aldrig går in på själva lagsidan, utan går in på sina lags sidor via app eller web, kommer de aldrig se de nyheter som pbuliceras på klubbsidan. Vi har därför slutat lägga ut nýheter via sidan. Det behövs en funktion att kopiera ut nyheter til lagens sidor när de publiceras för att nå meldemmarna.

2. Andreas Kiellarson 2 mar 2018, 11:13

Hej Anna. När ni publicerar en nyhet kan ni välja att "Avisera via mejl". Det innebär att när nyheter från klubben läggs upp och aviseras så får samtliga medlemmar i föreningen information om det. På så sätt blir det enkelt att kommunicera till alla lag direkt från klubbsidan.

3. Eva 10 mar 2018, 14:05

Fast det hade varit bra att, som Anna föreslår, på ett enkelt sätt kunna välja på vilka lagsidor man vill sprida en nyhet som man lägger upp på huvudsidan. Medlemmarna blir inte så glada över att få mejlaviseringar om stort och smått hela tiden, så den funktionen försöker vi vara restriktiva med.

4. Peter E 14 mar 2018, 12:58

Ja, det är förödande med "all e-post till alla"-metoden även om man kan konfigurera mottagamde av meddelanden själv. Appen med nyheter från klubben OCH laget är en bra kombo för mobil- användare.

Supportens öppettider under jul & nyår

Många föreningar är i uppstarten av Svenskalag.se under december och vi vill därför redan nu passa på att informera om våra öppettider under Jul- och nyårshelgerna.   Vi stänger telefonsupporten fredagen den 21 dec kl 12.00 och öppnar åter onsdagen den 2 jan kl 9.00.   Du hittar som vanligt svar på de vanligaste frågorna på våra supportsidor och kan även kontakta oss via mejl därifrån.    Obs! Måndag 3 december stänger supporten kl 14.00

"Imponerande service och bra support"

Inför den nya säsongen startade Stenungsunds BK igång arbetet med Svenskalag.se och vi passar på att kolla av läget med föreningens kassör, Anders Johansson:   – Jag har bara bra saker att säga. Vi har fått ordning på vårt medlemsregister som var rejält eftersatt tidigare. Samtidigt som vi upplever att allt är enklare och smidigare för alla inom föreningen. Bytet till Svenskalag.se har hjälpt oss att få ordning, helt enkelt! säger Anders.   Hur upplevde ni själva bytet? – Vi blev överraskade över hur snabbt och smidigt allt gick. Vi har också upplevt bra support och en imponerande service från Svenskalag.se under uppstarten.     Hur fungerar det för dig som kassör med fakturering och avgiftshantering? - Samma sak där. Oerhört enkel och smidig tjänst. Jag kan fakturera alla medlemmar på ett par minuter och hela tiden ha koll på vem som har betalat och inte. Riktigt bra!   Besök Stenungsunds Baskets nya hemsida   Vill du veta hur er förening kan få ordning och reda på medlemsavgifterna? Kontakta oss så hjälper vi er!

Supernyhet: Betalning direkt vid anmälan!

Under kommande veckor lanseras möjligheten att skapa formulär med Swish, kortbetalning och automatisk faktura. Viggbyholms IK FF är först ut med detta. Hör av er om er förening också är intresserade!   När är det perfekt att ta betalt i samband med anmälan? Hockey- eller fotbollskola m.m Camper och läger Kurser Stödmedlemskap Vid försäljning av produkter från föreningen (rabattkort, säsongskort, klubbkläder)   Betalsätt Om ni väljer att ta betalt via ett formulär bestämmer ni vilka av följande betalsätt som ska vara tillgängliga: Swish Kortbetalning Automatisk faktura   Medlem eller kund? Föreningen bestämmer vad som ska hända med "kunden" när ett köp genomförts:Vid anmälan till hockeyskola, camper osv. rekommenderar vi att "kunden" automatiskt läggs till i medlemsregistret i förvald grupp.Vid köp av produkter rekommenderar vi att "kunden" endast listas i köphistoriken utan att läggas till i medlemsregistret. Det går ändå bra att kommunicera med de kunder som placeras här.      Vad kostar det? Funktionen ingår för alla föreningar som har fakturatjänsten. Olika avgifter tillkommer beroende på betalsätt. Nedan är två räkneexempel.   Avgift för ett köp på 1000 kr:Swish = 15,50 krKort = 20 kr   Avgift för ett köp på 300 kr: Swish = 6,75 kr Kort = 6,88 kr Bankernas avgifter är inkluderade i exemplen ovan.   Vill ni veta mer? Mejla oss på nyfiken@svenskalag.se eller ring 011-16 23 00.