Gör hemsidan till er självklara informationskanal!

För att hålla en hemsida levande och aktuell över tid krävs det att man kontinuerligt uppdaterar den med nyheter. Det måste vara enkelt att skapa nyheter samt redigera de man publicerat tidigare.

 

Hos oss på Svenskalag.se sätts användarvänlighet alltid i första rummet. Oavsett förkunskaper ska man som ledare kunna komma igång med Svenskalag.se utan manual.

 

Som ny ledare ska det i princip räcka med några minuters klickande på hemsidan för att förstå var man skriver nyheter, fyller kalendern med aktiviteter, skickar kallelser eller fyller i närvaro för aktivitetsstöd. 

 

Just därför lägger vi mycket energi på att göra så enkla och tydliga verktyg som möjligt så att ni som ledare ska inspireras att använda hemsidan fullt ut och göra den till er självklara informationskanal. 

 

I bilden ovan ser ni en nyhet från Tyresö FF:s hemsida samt hur det ser ut när man redigerar den i mobilen.

Kommentarer

 1. Anna 1 mar 2018, 18:37

  Problemet med nyheter är itne att de är svåra att skapa, men att nyheter som läggs på klubbsidan inte går att kopiera ut till nyheter på lagsidorna. Eftesrsom medlemmarna aldrig går in på själva lagsidan, utan går in på sina lags sidor via app eller web, kommer de aldrig se de nyheter som pbuliceras på klubbsidan. Vi har därför slutat lägga ut nýheter via sidan.

  Det behövs en funktion att kopiera ut nyheter til lagens sidor när de publiceras för att nå meldemmarna.

 2. Andreas Kiellarson 2 mar 2018, 11:13

  Hej Anna. När ni publicerar en nyhet kan ni välja att "Avisera via mejl". Det innebär att när nyheter från klubben läggs upp och aviseras så får samtliga medlemmar i föreningen information om det. På så sätt blir det enkelt att kommunicera till alla lag direkt från klubbsidan.

 3. Eva 10 mar 2018, 14:05

  Fast det hade varit bra att, som Anna föreslår, på ett enkelt sätt kunna välja på vilka lagsidor man vill sprida en nyhet som man lägger upp på huvudsidan.
  Medlemmarna blir inte så glada över att få mejlaviseringar om stort och smått hela tiden, så den funktionen försöker vi vara restriktiva med.

 4. Peter E 14 mar 2018, 12:58

  Ja, det är förödande med "all e-post till alla"-metoden även om man kan konfigurera mottagamde av meddelanden själv. Appen med nyheter från klubben OCH laget är en bra kombo för mobil- användare.

← Nyare Äldre →

Komma igång med Svenskalag.se?

Min förening vill veta mer Min förening vill veta mer