GDPR - Ny hantering av personnummer

Till följd av den nya dataskyddslagen (GDPR) har vi genomfört vissa viktiga förändringar i medlemsregistret kring hantering av personnummer.

Vad har ändrats?

• I registret skrivs inte personnummer ut i klartext längre. För att se personnumret klickar man på XXXX.
  • Felaktiga personnummer markeras med röda XXXX.
  • När man redigerar en person behöver man klicka på de sista fyra siffrorna för att visa dom.
  • Ett giltigt personnummer går inte längre att ändra. Om ni lagt in ett giltigt men fel personnummer behöver ni kontakta supporten på Svenskalag.se.

Dolda personummer även i IdrottOnline

Om du nyligen arbetat i IdrottOnline känner du kanske igen några av dessa förändringar. Eftersom Svenskalag.se har en integration med IdrottOnline känner vi att det är bra om tillgängligheten av personnummer hanteras på liknande sätt i de båda systemen.

Supportens öppettider under jul & nyår

Många föreningar är i uppstarten av Svenskalag.se under december och vi vill därför redan nu passa på att informera om våra öppettider under Jul- och nyårshelgerna.   Vi stänger telefonsupporten fredagen den 21 dec kl 12.00 och öppnar åter onsdagen den 2 jan kl 9.00.   Du hittar som vanligt svar på de vanligaste frågorna på våra supportsidor och kan även kontakta oss via mejl därifrån.    Obs! Måndag 3 december stänger supporten kl 14.00

"Imponerande service och bra support"

Inför den nya säsongen startade Stenungsunds BK igång arbetet med Svenskalag.se och vi passar på att kolla av läget med föreningens kassör, Anders Johansson:   – Jag har bara bra saker att säga. Vi har fått ordning på vårt medlemsregister som var rejält eftersatt tidigare. Samtidigt som vi upplever att allt är enklare och smidigare för alla inom föreningen. Bytet till Svenskalag.se har hjälpt oss att få ordning, helt enkelt! säger Anders.   Hur upplevde ni själva bytet? – Vi blev överraskade över hur snabbt och smidigt allt gick. Vi har också upplevt bra support och en imponerande service från Svenskalag.se under uppstarten.     Hur fungerar det för dig som kassör med fakturering och avgiftshantering? - Samma sak där. Oerhört enkel och smidig tjänst. Jag kan fakturera alla medlemmar på ett par minuter och hela tiden ha koll på vem som har betalat och inte. Riktigt bra!   Besök Stenungsunds Baskets nya hemsida   Vill du veta hur er förening kan få ordning och reda på medlemsavgifterna? Kontakta oss så hjälper vi er!

Supernyhet: Betalning direkt vid anmälan!

Under kommande veckor lanseras möjligheten att skapa formulär med Swish, kortbetalning och automatisk faktura. Viggbyholms IK FF är först ut med detta. Hör av er om er förening också är intresserade!   När är det perfekt att ta betalt i samband med anmälan? Hockey- eller fotbollskola m.m Camper och läger Kurser Stödmedlemskap Vid försäljning av produkter från föreningen (rabattkort, säsongskort, klubbkläder)   Betalsätt Om ni väljer att ta betalt via ett formulär bestämmer ni vilka av följande betalsätt som ska vara tillgängliga: Swish Kortbetalning Automatisk faktura   Medlem eller kund? Föreningen bestämmer vad som ska hända med "kunden" när ett köp genomförts:Vid anmälan till hockeyskola, camper osv. rekommenderar vi att "kunden" automatiskt läggs till i medlemsregistret i förvald grupp.Vid köp av produkter rekommenderar vi att "kunden" endast listas i köphistoriken utan att läggas till i medlemsregistret. Det går ändå bra att kommunicera med de kunder som placeras här.      Vad kostar det? Funktionen ingår för alla föreningar som har fakturatjänsten. Olika avgifter tillkommer beroende på betalsätt. Nedan är två räkneexempel.   Avgift för ett köp på 1000 kr:Swish = 15,50 krKort = 20 kr   Avgift för ett köp på 300 kr: Swish = 6,75 kr Kort = 6,88 kr Bankernas avgifter är inkluderade i exemplen ovan.   Vill ni veta mer? Mejla oss på nyfiken@svenskalag.se eller ring 011-16 23 00.