Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Okej, då vet jag!

Fler förbättringar i appen

I slutet av juni släpptes en ny version av Svenskalag-appen.

Tack vare all konstruktiv feedback som inkom under sommaren har vi nu lanserat ännu en ny version.

 

Som vanligt har vi gjort en del grafiska ändringar men framför allt har vi förbättrat funktionaliteten kring aktiviteter och kallelser.

 

Några uppdateringar i punktform

 • Man ser vem i familjen som fått kallelse på varje aktivitet och vad varje person har svarat
 • Under obesvarade kallelser ser man vem i familjen som fått kallelsen
 • Under filterikonen kan man välja att bara visa aktiviteter som man själv eller sina barn blivit kallade till
 • Genomförda aktiviteter visas för alla användare
 • En aktivitet ligger kvar under ”Kommande” tills den avslutats
 • Om man fått en kallelse till ett lag man inte är med i visas aktiviteten i listan
 • När man svarar på en kallelse ser man meddelanden som skickats med i kallelsen

 

Har du inte laddat hem Svenskalag-appen ännu? Den finns tillgänglig i både Google Play och App Store.

Kommentarer Visa alla kommentarer (26)

 1. Rickard 30 aug 2017, 11:34

  + Smidigt att kunna föra över anmälda till närvarande! - Som tränare hade jag gärna kunnat skicka kallelser via appen?

 2. Robert 30 aug 2017, 11:44

  Bra med kalender o kommande aktiviteter. Mindre bra är att det inte på ett smidigt sätt går att se på kallelser som man redan svarat på. Skulle varit bra om dessa också fanns samlade så man slapp att gå igenom hela kalendern framåt för att hitta rätt aktivitet.

 3. Caroline 30 aug 2017, 11:57

  Hej Skulle gärna se att man kunde skicka kallelser i APPen.

 4. Johan 30 aug 2017, 11:57

  Håller med Rickard - ett starkt önskemål om att kunna skicka kallelser direkt via appen!

 5. Johan 30 aug 2017, 12:37

  Vore också bra om varje kallad spelare kan få minst en påminnelse per automatik om att de inte svarat på kallelsen. Så slipper man sitta och jaga personer själv...

 6. Antonio 30 aug 2017, 12:53

  Bra förslag av Johan om automatisk påminnelse dagen innan "Senast anmälningstid"

 7. Angelica 30 aug 2017, 12:54

  Skulle önska att man kunde skicka kallelser och påminnelser via appen.

 8. Andreas 30 aug 2017, 13:11

  Håller verkligen med om att man ska kunna skicka kallelser via appen. Samt gärna få någon sorts notis när en spelare som tidigare tackat ja, ändrar till nej, så man vet att det är dags att kalla en ny spelare.

 9. Martin 30 aug 2017, 14:29

  Bra förbättringar, men håller med om att påminnelsefunktionen måste förbättras (gäller både webb och app). En regelstyrd påminnelse borde vara lätt att införa istället för att som nu "bara" få upp en sändlista utan annan koppling till kalenderhändelsen.

 10. Henry 30 aug 2017, 15:58

  Gärna en markering som skiljer aktiva från tränare/ledare i kallelserna Ex. (Ledare) (Material)

 11. Andreas Kiellarson 30 aug 2017, 16:17

  Hej! Tack för er respons och alla förslag! Det är kul att appen engagerar och givetvis vill vi jobba på att så långt det går tillgodose era behov - vi tar med oss önskemålen framåt! Med vänliga hälsningar Andreas

 12. Jessiqa 30 aug 2017, 19:20

  Jag håller med, vill gärna kunna skicka kallelser via app.

 13. Frida 30 aug 2017, 20:35

  Den nya appen är en klar förbättring. Men det finns ytterligare förbättringspotential. Jag håller med om samtliga redan föreslagna förbättringar.

 14. Mattias 31 aug 2017, 22:10

  Tycker appen är kanon. Hade gärna sett en funktion för att synkronisera aktiviteter med annan kalender, ex. Outlook, Google cal. Kanske detta redan finns bara att jag missat hur man gör?

 15. Andreas Kiellarson 1 sep 2017, 13:42

  Hej Mattias, För att prenumerera på ditt lag eller din förenings kalender kan du klicka in på Kalender på ex. det lag det gäller och där hitta information om hur du går tillväga för att lägga till den i mobilens eller datorns kalender.

 16. Niklas 2 sep 2017, 06:45

  Bra förslag ovan! Önskar även automatiska kallelser till träningar som sker samma tid vecka efter vecka.

 17. Staffan 3 sep 2017, 23:03

  Som ledare behöver du snabbt kunna få ut meddelanden via sms och det går tyvärr inte via appen. Gärna via sms kortnummer så alla kan följa.

 18. Ken 18 sep 2017, 21:46

  Skulle önska att man kunde välja om man ville följa ett lags matcher eller träningar eller både och för att få in endast det man valt i kalendern.

 19. Magnus 29 sep 2017, 23:24

  Önskar kunna lägga upp exvis ledarträffar i kalendern så bara ledare ser det och inte övriga laget.

 20. Emma 30 sep 2017, 00:33

  Önskar väldigt mycket att man kan få möjligheten att skicka kallelser via appen

 21. Hanna 2 okt 2017, 09:52

  Önskar också automatiserade påminnelser samt att man kan tidsinställda kallelser.

 22. Julia 27 okt 2017, 07:02

  Att skicka kallelser via appen hade varit toppen och underlättat.

 23. Simon 27 jan 2018, 07:26

  Önskemål! En valbarhet på att kunna skicka auto kallelser som sms istället. Alternativt kunna ha första på mail och påminnelse på sms. Märker att det finns rätt många som inte har mailen i mobilen fortfarande. Och sällan öppnar upp datorn där mailen finns. Annars kanonfunktion med autokallelser! Sparar tid👍🏻

 24. Andreas Kiellarson 29 jan 2018, 09:52

  Hej Simon. Tack för feedback och förbättringsförslag! Förutom att skickas som mejl kommer även kallelser som en push-notis i mobilen till alla som har appen installerad. Att svara på kallelser i appen är förmodligen det snabbaste och smidigaste sättet, och där har man även bra överblick över sina/barnens kommande aktiviteter.

 25. Johan 11 feb 2018, 20:35

  Hej Andreas! Jag skickar minst tre kallelser per vecka till vårt lag. Jag tror i princip alla har appen installerad på sina mobiler. Vissa föräldrar antyder lite skämtsamt att jag fyller upp deras mailboxar rätt rejält... Jag tror inte det går att stänga av aviseringar (mail) för just kallelser. Finns det ingen möjlighet att lägga till en funktion där man kan välja att bara kalla till appen? Alternativt något ännu mer avancerat som att kanske ert system känner av om push-notisen ej gått ut till någons app ("handslag" saknas) inom säg 2-4 timmar och först därefter skickar mailet till den berörde? Stort tack!

 26. Andreas Kiellarson 20 feb 2018, 08:23

  Hej Johan. Tack för bra kommentar/förslag. Som du säger finns idag inte möjligheten att stänga av mail vid kallelser. Just nu är det lite "hängslen och livrem" för att säkerställa att kallelsen nåt mottagaren. Vi har dock tänkt i samma banor som du nämner och förstår behovet. Exakt hur vi kommer att lösa det är dock ännu inte fastställt. På återhörande i frågan! Hälsningar Andreas

← Nyare Äldre →

Dela

Senaste nyheter

En av Sveriges bästa sajter!

IDG.se utser sedan 1996 varje år Sveriges 100 bästa sajter. För 2018 listar man Svenskalag.se som en av de 5 bästa sajterna inom kategorin Hälsa & Träning. Detta är vi givetvis väldigt glada över!    I motiveringen nämner man bland annat att sajten och tillhörande app gör livet lättare för alla ledare och övriga medlemmar Sveriges idrottsföreningar. Att allt från kallelser och närvaroregistrering till hantering av medlemsavgifter finns integrerat. Man plussar också för digitala medlemskort som kan visas direkt i appen.   Fortsätt gärna att komma med ris och ros så att vi tillsammans kan fortsätta utveckla Sveriges smartaste tjänst för idrottsföreningar!   Har ni ännu inte upptäckt kraften i Svenskalag.se i er förening? Hör av er så berättar vi mer! 

Gör hemsidan till er självklara informationskanal!

För att hålla en hemsida levande och aktuell över tid krävs det att man kontinuerligt uppdaterar den med nyheter. Det måste vara enkelt att skapa nyheter samt redigera de man publicerat tidigare.   Hos oss på Svenskalag.se sätts användarvänlighet alltid i första rummet. Oavsett förkunskaper ska man som ledare kunna komma igång med Svenskalag.se utan manual.   Som ny ledare ska det i princip räcka med några minuters klickande på hemsidan för att förstå var man skriver nyheter, fyller kalendern med aktiviteter, skickar kallelser eller fyller i närvaro för aktivitetsstöd.    Just därför lägger vi mycket energi på att göra så enkla och tydliga verktyg som möjligt så att ni som ledare ska inspireras att använda hemsidan fullt ut och göra den till er självklara informationskanal.    I bilden ovan ser ni en nyhet från Tyresö FF:s hemsida samt hur det ser ut när man redigerar den i mobilen.

Mer användarvänliga matchsidor

I februari uppdaterade vi designen på alla sidor som rör föreningens matcher. Givetvis har vi uppdaterat både mobil- och desktopversion.   Den nya designen gör sidorna mer användarvänliga för både besökare och administratörer. Era ledare hittar snabbare var man exempelvis skriver ett referat, fyller i laguppställning eller skickar en matchkallelse.   I bilden ovan ser du hur sidorna ser ut när man är inloggad som administratör. Kommer man till sidan som "vanlig" besökare är det bara knapparna i de beigea fälten samt pennorna i den vänstra bilden som döljs.   

Testa redan idag

Kom igång helt utan kostnad eller anmäl intresse om du vill veta mer!

Kom igång gratis Anmäl intresse