Föreningar

Swish gör hela skillnaden för Qviding FIF

Som vi tidigare berättat har vi uppgraderat faktura- och betaltjänsten i Svenskalag. En av de första föreningarna att komma igång med den nya funktionaliteten var fotbollsföreningen Qviding FIF i Göteborg. Vi kollade av läget med Lisa Källstrand som bland annat jobbar med ekonomi och medlemsfrågor i föreningen. 

 

– Möjligheten till Swish samt enkel hantering av delbetalningar är den stora skillnaden för oss. Dels att det är så smidigt att betala fakturan med Swish. Jag upplever att det är fler som betalar och att de gör det snabbare än innan, berättar Lisa. 

 

Hon fortsätter: 

– Medlemmarna kan även välja att delbetala avgifterna på tre eller sex månader. Det är jättesmidigt att de kan välja detta själva direkt vid betalning. 

 

Att föreningen får samlade utbetalningar från Ping Payments varje vecka förenklar även bokföringen av alla avgifter som faktureras via Svenskalag: 

Vi har börjat använda oss av SIE-filen som vi tar ut från systemet och läser in i vår bokföringstjänst. Det har förenklat en del. Jag försöker göra detta regelbundet och tar ut en fil varje vecka, så vi har bra koll på vår bokföring. 

 

SIE-filen effektiviserar och sparar en hel del arbetstid under ett år, men det var inte helt självklart att ändra arbetssätt för Lisa: 

– Ibland kan det vara enklare att bokföra manuellt, då känner man att man bra koll och det är lättare att hitta eventuella fel direkt. Men det tar ju en hel del tid att jobba så. När man ska läsa in allt via fil så kräver det att man tänker till och sätter upp allt ordentligt med rätt konton och kostnadsställen, men när det är gjort så funkar det jättebra, förklarar Lisa.

 

Hon avslutar: 

– Skulle det vara något som blivit fel eller inte verkar stämma så är ju ni på Svenskalag alltid snabba att hjälpa till att reda ut eller rätta till, så det har inte varit några problem. Servicen är kanon!

 

Vill du veta mer om hur din förening kan förbättra och förenkla för såväl medlemmar som kansli med vår uppgraderade betaltjänst?

Hör av dig till oss på www.svenskalag.se/nyfiken

Kommentarer

Komma igång med Svenskalag.se?

Min förening vill veta mer Min förening vill veta mer