Skyttesportförbundet rekommenderar Svenskalag

I och med att Riksidrottsförbundet (RF) fr.o.m. 1 januari 2023 inte längre erbjuder hemsidor till föreningar har Svenska Skyttesportförbundet (SvSF) undersökt olika alternativ och valt att rekommendera Svenskalag till sina föreningar. 

 

Vi på Svenskalag har under våren arbetat tillsammans med Svenska Skyttesportförbundet för att ytterligare förstå föreningarnas förutsättningar och behov samt presentera hur de smidigast kan arbeta med såväl information och kommunikation som medlemshantering i Svenskalag. 

 

- Vi utvärderade flera olika system och fick tidigt en bra kontakt med Svenskalag och insåg att deras tjänster passade väldigt bra för våra föreningar. Så vi hittade ett smidigt och väldigt okomplicerat upplägg som vi är glada över att kunna rekommendera, säger Eric Wallberg, utbildnings- och digitaliseringsansvarig på SvSF.

 

För att skyttesportföreningar ska förstå vad Svenskalag är bra för tog vi fram en presentation tillsammans med förbundet. www.svenskalag.se/skyttesport/ 

 

I april hölls även två digitala informationsträffar där ca 100 föreningar deltog för att få en första inblick i systemet och ställa frågor. Ett 40-tal av dessa föreningar har redan anmält intresse för att få en egen testsida och få hjälp med uppstarten i Svenskalag. 

 

- Jättekul och givande att arbeta med specialidrottsförbund på detta sätt. Framförallt att responsen från föreningarna har varit så positiv. Det är även väldigt värdefullt att kunna ha dialog med så många föreningar inom samma idrott på en och samma gång. Då kan vi snabbt få en förståelse för vad som är viktigt för dem och hur vi ska fokusera våra anpassningar och vår vidareutveckling, säger Robert Larsén, VD på Svenskalag.se.

 

Han tillägger:

- Vi ser fram emot liknande samarbeten med fler förbund nu när RF inte längre erbjuder hemsidor.

 

Läs informationen från Svenska Skyttesportförbundet i sin helhet.

Kommentarer

Komma igång med Svenskalag.se?

Min förening vill veta mer Min förening vill veta mer