Ny funktion: Samtycke till foton

Här kommer en smidig funktion för er som vill hantera samtycke för publicering av foton på hemsidan.

Samtycke för dagens medlemmar
Nu kan varje medlem välja om hen vill vara med på foton på hemsidan. Logga in och klicka på Mina uppgifter > Sekretess. Där väljer man att godkänna eller ej godkänna publicering av foton.

Samtycke för nya medlemmar

För att ta in samtycke för fotopublicering för nya medlemmar rekommenderar vi er att anpassa ert anmälningsformulär redan idag. Gå till Register > Formulär och redigera det formulär det gäller. Under Formulärfält > Sektretess kan finns en ny kryssruta för Foto-samtycke som vi rekommenderar att ni visar formuläret.

Om en person väljer att ej godkänna foton innebär det att:

• Alla personens profilbilder tas bort permanent.
  • Det finns ingen möjlighet att återställa bilderna.
  • Det går inte att ladda upp ny profilbild.
  • Alla taggar på dig i bildgalleriet tas bort.
  • Det finns ingen möjlighet att återställa taggarna.
  • Det går inte att tagga dig i bildgalleriet.

Nytt filter i registret

Som föreningsadmininstratör kan ni enkelt hitta alla personer som ej godkänt till fotopublicering. Använd filtret "Godkänt medverkan på foto"

Observera

Svenskalag.se kan inte helt förhindra att bilder publiceras på hemsidan. Det är upp till föreningen att efterleva varje individs önskan om fotopublicering.

1. Marie-Louise Elebring 17 jun 2018, 22:15

Jättebra funktion, men var hittar jag som administratör filtret "Godkänt medverkan på foto"? Jag har letat under "personer! men där ser jag det inte.

2. Andreas Kiellarson 18 jun 2018, 08:23

Hej Marie-Louise. Om du klickar på Kugghjulet > Medlemsregister finns detta som ett filter. Inom kort kommer du även att kunna se denna info när du laddar upp en bild exempelvis lagfoto, nyhetsbild eller i bildgalleriet.

20 000 lag och grupper använder Svenskalag.se!

Svenskalag.se fortsätter att växa och ännu en milstolpe passerades under sommaren!   20 000 lag/träningsgrupper! – Det är underbart. Först ett OS med rekordmånga Svenska medaljer, sen VM-guld i ishockey, Granens säkra straffar och nu detta med 20.000 lag och samtidigt Duplantis över 6.05. Var ska 2018 sluta egentligen? Allt som är blågult blir till guld i år känns det som! säger VD:n ocn grundaren Robert Larsén.   – Under hösten vågar jag lova att vi fortsätter finslipa in i minsta detalj för att bli ett ännu mer självklart val för landets idrottsföreningar. Håll utkik i  bloggen, det kommer många nya funktioner och hjälpmedel som kommer att göra föreningssverige ännu gladare.     En av Sverigs bästa sajter! Under den gångna våren uppmärksammades Svenskalag.se även av IDG som utsåg sajten till en av landets bästa inom kategorin Hälsa & Träning.     Några föreningar som nyligen börjat använda Svenskalag.se Basket Stenungsunds BK Onsala Pirates BBK Tranås BBK Väsby IK HK   Innebandy IBF Sörby Wibax Piteå IBK IBK Mantorp   Fotboll IF Leikin Mjölby AI FF Krokom Dvärsätts IF Tjust IF FF Stensjöns IF

Sortera era lag och grupper

Innan sommaren lanserade vi en ny inställning som varit efterlängtad av många föreningar.   Nu kan ni som förening bestämma hur era lag och grupper ska sorteras på hemsidan. Bilden ovan visar hur de sorterats historiskt men nu kan ni alltså justera detta så att det passar er verksamhet bäst.   En kontroversiell punkt har varit att alla pojklag som standard listats före flicklag. Detta har motiverats av att det finns fler pojklag än flicklag inom lagidrott i Sverige. Hursomhelst kan ni nu bestämma helt själva hur era lag/grupper ska sorteras.   Ni hittar inställningen som föreningsadministratör under Kugghjulet > Inställningar.

Checklista inför LOK-stödsansökan

LOK-stödsansökan för vårens aktiviteter (1 jan - 30 jun) ska göras i IdrottOnline senast 25 augusti.   För alla er som för närvaro i Svenskalag.se kommer här viktig information för att säkerställa att ni inte går miste om viktiga bidragspengar. 1. FÖR LOKSTÖDSANSVARIG: ANSÖKAN   A. De föreningar som aktiverat daglig Export till IdrottOnline behöver bara logga in i IOL och klicka på LOK-stödsansökan. Där kontrollerar ni att alla aktiviteter och deltagartillfällen finns med innan ni skickar in er ansökan.För att vara säker på att all närvaro försts över korrekt innan sista ansökningdatum rekommenderar vi att ni gjort de sista kompletteringarna i Svenskalag.se senast den 21 augusti.    B. Övriga föreningar ansöker genom att logga in i IdrottOnline och fylla i den sammanställning som ni hittar i Svenskalag.se under Kontrollpanelen > LOK-stöd. Därefter skickar ni in er ansökan.   2. FÖR LEDARE: CHECKLISTA För att ni inte ska gå miste om pengar är det viktigt att varje lag/träningsgrupp ser över sina närvarokort. Logga in på er lagsida. Gå till Kontrollpanelen > Aktiviteter. Välj perioden: VT 2018. Se till att ni kryssat i alla aktiviteter och att ni fyllt i närvaro på dessa. Ovanför listan med alla aktiviteter visas varningar om det exempelvis saknas personnummer på någon, om någon aktivitet är för kort, om aktiviteten saknar plats eller om det saknas ledare. Rätta till så många fel som möjligt, det kan påverka ert bidrag väldigt mycket Slutligen är det bra att granska närvarokortet. Där ser du om vissa aktiviteter inte räknas som bidragsberättigade. Dessa markeras med röd färg. Håll muspekaren över deltagarnas närvaromarkering för att se varför inte aktiviteten räknas som giltig gruppaktivitet.   Har ni frågor om LOK-stöd och hur ni på bästa sätt gör för att inte gå miste om eventuella pengar? Kontakta vår support