"Imponerande service och bra support"

Inför den nya säsongen startade Stenungsunds BK igång arbetet med Svenskalag.se och vi passar på att kolla av läget med föreningens kassör, Anders Johansson:

– Jag har bara bra saker att säga. Vi har fått ordning på vårt medlemsregister som var rejält eftersatt tidigare. Samtidigt som vi upplever att allt är enklare och smidigare för alla inom föreningen. Bytet till Svenskalag.se har hjälpt oss att få ordning, helt enkelt! säger Anders.

Hur upplevde ni själva bytet?

– Vi blev överraskade över hur snabbt och smidigt allt gick. Vi har också upplevt bra support och en imponerande service från Svenskalag.se under uppstarten.

Hur fungerar det för dig som kassör med fakturering och avgiftshantering?

- Samma sak där. Oerhört enkel och smidig tjänst. Jag kan fakturera alla medlemmar på ett par minuter och hela tiden ha koll på vem som har betalat och inte. Riktigt bra!

Besök Stenungsunds Baskets nya hemsida

Vill du veta hur er förening kan få ordning och reda på medlemsavgifterna? Kontakta oss så hjälper vi er!

Checklista inför LOK-stödsansökan

LOK-stödsansökan för höstens aktiviteter (1 jul - 31 dec) ska vara inskickad senast den 25 februari i IdrottOnline.   Nedan hittar ni en checklista för att säkerställa att ert underlag är så komplett som möjligt.1. ANSÖKAN   A. De föreningar som aktiverat daglig Export till IdrottOnline behöver bara logga in i IOL och klicka på LOK-stödsansökan. Där kontrollerar ni att alla aktiviteter och deltagartillfällen finns med innan ni skickar in er ansökan.För att säkerställa att all närvaro förs över och blir korrekt innan sista ansökningdatum den 25 februari behöver ni ha gjort de sista kompletteringarna i Svenskalag.se senast den 15 februari.    B. Övriga föreningar ansöker genom att logga in i IdrottOnline och fylla i den sammanställning som ni hittar i Svenskalag.se under Kontrollpanelen > LOK-stöd. Därefter skickar ni in er ansökan.   2. CHECKLISTA FÖR LEDARE För att ni inte ska gå miste om pengar är det viktigt att varje lag/träningsgrupp ser över sina närvarokort. Logga in på er lagsida. Gå till Kontrollpanelen > Aktiviteter. Välj perioden: HT 2018. Se till att ni kryssat i alla aktiviteter och att ni fyllt i närvaro på dessa. Ovanför listan med alla aktiviteter visas varningar om det exempelvis saknas personnummer på någon, om någon aktivitet är för kort, om aktiviteten saknar plats eller om det saknas ledare. Rätta till så många fel som möjligt, det kan påverka ert bidrag väldigt mycket Till sist är det bra om du klickar på "Statligt närvarokort". Då ser du tydligt i rött vilka aktiviteter som inte räknas som bidragsberättigade. Håll muspekaren över deltagarnas närvaromarkering för att se varför inte aktiviteten räknas som giltig.   Har ni frågor om LOK-stöd och hur ni på bästa sätt gör för att inte gå miste om eventuella pengar? Kontakta vår support

Stockholm stads bidragsregler inbyggda i Svenskalag.se

Grattis alla idrottsföreningar i Stockholm Stad!I samarbete med kommunen har vi byggt in Stockholms Stads regler för medlemsaktivitetsbidrag i Svenskalag.se.Så funkar det: Fyll i närvaro som vanligt i Svenskalag.se. Alla varningar i systemet, närvarokort och sammanställningar är anpassade till Stockholms Stads regler vilket gör att ni löpande får en korrekt prognos över ert kommunala LOK-stöd.   Två sätt att ansöka om medlemsaktivitetsbidrag hos Stockholms Stad: Via Interbook: Kopiera summorna från sammanställningen i Svenskalag.se till ansökningsformuläret i Interbook. Via e-post: Fyll i denna ansökningsblankett och skicka den tillsammans med er sammanställning som finns Svenskalag.se.   Som administratör kan du se dessa uppdateringar genom att klicka på LOK-stöd > Kommunalt stöd.   Har din förening inte kommit igång med att föra närvaro i Svenskalag.se ännu? Det är helt kostnadsfritt för alla idrottsföreningar.

Göteborgs Stads bidragsregler inbyggda i Svenskalag.se

Under 2018 införde Göteborgs Stad nya regler för ansökan om aktivitetsbidrag. För alla föreningar i Göteborg som sköter sin närvaro i Svenskalag.se innebär detta:   Fyll i närvaro som vanligt i Svenskalag.se. Ni kan löpande förhandsgranska både lagens närvarokort samt föreningens sammanställning vilket är ert underlag för ansökan.Både närvarokort och sammanställningen är givetvis anpassad för Göteborg Stad. Ansökan om aktivitetsbidrag gör ni via e-tjänsten bok.goteborg.se.Där för ni över siffrorna från den sammanställning som ni får i Svenskalag.se.   Som administratör kan du se dessa uppdateringar genom att klicka på LOK-stöd > Kommunalt stöd.   Har din förening inte kommit igång med att föra närvaro i Svenskalag.se ännu? Det är helt kostnadsfritt för alla idrottsföreningar.