Sankt Olofs IF genom tiderna
Den 3 januari 1929 övergick Sankt Olofs Bollklubb till Sankt Olofs Idrottsförening, vilken härmed höll sitt första årssammanträde. (Sankt Olofs Bollklubb hade då existerat i ett år)
1929: Ett protokollfört styrelsesammanträde avhålles och där diskuteras en fest med match mellan ett damlag och ett gubblag. Av årsmötesprotokollet framgår att det varit ett år av både ondo och godo. Medlemmarna visade inget vidare intresse för träning förrän det blev tal om match och knappast ens då. Planfrågan var ett annat stort problem. Som det goda framhålles föreningens ekonomi, sammanhållningen och den optimism som präglat föreningen. Medlemsantalet var det första året 21.
1930: Ett revulutionärt sammanträde hålls i augusti och ny ordförande utses.
1931: Av årsmötesprotokollet kan vi se att medlemsavgiften bestämts till 2 kr. Ett förslag om böter för spelare som uteblir från förut bestämd match avslås, med motiveringen "att en idrottsman skall väl stå för sitt ord". Idrottsplanen omnämns för första gången och bl.a. avslås ett anbud på gräsbete för 10 kronor med hänsyn till föregående års erfarenheter i denna sak. Boxning har tydligen förekommit sporadiskt i början, ty ett anbud antas av styrelsen att byta bort ett par boxningshanskar mot ett par fotbollskor. En terränglöpning anordnas om ett uppsatt vandringspris och första årets segrare blir Ture Ström. Den 29 oktober bildas Sankt Olofs Gymnastikförening inom idrottsföreningen.
1932: Den gamla idrottsplanen försäljes till byggnadstomter och skapar bekymmer för styrelsen, som dock i tid till säsongstarten lyckas hyra en annan plan av Sten Åkesson, en plan som överträffar den gamla och t.o.m. benämns idrottsplats. Friidrotten börjar så smått och en kula inköps under året. En hoppgrop iorningsställs på idrottsplatsen och Erik Hermansson vinner årets terränglöpning.
1933: Inträdesavgifterna till fotbollsmatcherna höjs från 25 till 35 öre efter noga övervägande. Byggandet av en materialbod på idrottsplatsen diskuteras och blir verklighet för en summa av 175 kronor. Den värlsberömde dirigenten Sixten Ehrling spelar ett par matcher i föreningens lag. De första klubbmästerskapen i friidrott hålles. Friidrotten berikas med ett spjut och en diskus, men först efter livlig och långvarig debatt på föreningsstämman.
1934: 5-årsjubileum firas med enkelt samkväm på café Rönneholm. Folkskolelärarinnan Gurli Hermansson tar initiativet till att bilda ett kvinnligt handbollslag och att få disponera idrottsplatsen två kvällar i veckan mot en avgift av 1 krona per person och år.
1935: Skräddaren Nils Nilsson inväljes i fotbollssektionen och börjar därmed en lång bana i föreningen. Erik Hermansson vinner årets terränglöpning och därmed vandringspriset.
1936: Brottning har blivet populärt i många kommuner och röster höjdes för att ta upp brottning på föreningens program.
1937: Ett styrelseförslag att pålägga föreningens medlemmar 15 öre vid varje hemmamatch för stärkande av föreningens ekonomi avslås med stor majoritet.
1938: Det beslutades att hos Länskommitén för Svenska Flaggans Dag ansöka om tilldelning av en svensk flagga till föreningen.
1939. Föreningen firar sitt 10-årsjubileum på Hamnpensionatet i Kivik. En av förgrundsfigurerna i föreningens historia, dåvarande lagerbokhållare Sten Nilsson inväljes i fotbollssektionen.
1940: Världskriget sätter sina spår i verksamheten och endast 7 fotbollsmatcher spelas under året. Styrelsens ambition om en permanent idrottsplats är stor och ett markområde om cirka 4 tunnland köps in för 5000 kronor. (Nuvarande idrottsplatsen)
1941: En skidsektion kommer till och dess första medlemmar blir Arvid Persson och Herbert Ekelund. Riksmarchen på skidor körs samma år. Skolidrottstävlingar mellan församlingens tre skolor Raskarum, Holma och Sankt Olof startar.
1942: Folkskolelärare Elsa Svensson inväljes som första kvinna i styrelsen. Sankt Olofs friluftsbad har tillkommit och föreningen går in som delägare tillsammans med några andra ideella föreningar för drivandet av verksamheten. Simsektionen kommer till. Sankt Olofsstafetten går av stapeln för första gången med Viks IF som segrare. Orienteringssektionen kommer till och redan första året arrangeras kretsmästerskap.
1943: Planfrågan blev föremål för diskussion och beslutades att ge fotbollssektionen i uppdrag att arrendera ett jordstycke som kan anses lämpligt till fotbollsspel.
1944: Föreningen vinner för första gången Sankt
Olofsstafetten. Bordtennissektionen startas.
1945: Fotbollslaget vinner en serie för första gången och flyttas upp till div 3
1947: En bandysektion startas
1952: Kvarnvallen tas i bruk
1954: Midsommarfesten i Kronvall
1955: Föreningen tar beslutet ”att fotbollsspelare som uppträtt spritpåverkade dagen innan matchdagen ej fick medverka i någon match.
1957: Man börjar bygga omklädningsrummen på IP
1958: Omklädningsrummen klara och en cykelsektion startas
1959: Cykeltävlingen snapphaneloppet anordnas. Loppet går via Rörum, Kivik och Vitaby med start och mål i S:t Olof
1961: Stig Dahlberg blir första vaktmästaren på IP
1962: Kenth Andersson vinner junior SM på 800 m
1963: Föreningen får ett anslag på 13000 kr för att lägga löparbanor på IP
1964: Kurt Hansson blir Svensk Mästare på 10000 mm och deltager i 2 landskamper
1965: Löparbanorna är klara på Ip och Dm i cykel anordnas
1968: Dansbana byggs vid Kronovalls Slott
1969: Beslut att bygga en klubbvilla på IP. Beslutas även att lägga elljus på IP
1970: Fotbollslaget åker på träningsläger för första gången
1971: Supporterklubben startas
1972: Sista året för Kronovallsfesterna. Damlag startas
1973: Medlemslotteriet startas
1976: Supporterklubben ger en grundplåt på 10.000 till huvudföreningen för att bygga klubbvillan.
1978: Byggandet av klubbvillan startas
1979: Föreningen har 240 medlemmar och firar sitt 50 årsjubileum på Vitaby Hotell
1980: Skidsektionen köper en snöscouter
1981: Knut Olsson blir föreningens första heltidsanställde vaktmästare.
1982: S:t Olofsutställningen startas. Bingosektionen läggs ner
1983: De nya omklädningsrummen blir klara
1984: Föreningen arrangerar Kiviks Marknad
1986: Stormigt år där driften av Kiviks Marknad leder till stridigheter. A-laget når sin största framgång när man avancerar till div 4 genom att kvalbesegra S Sandby.
1987: Hela styrelsen med undantag av Tommy Persson avgår i följderna kring bråken om Kiviks Markad och en ny styrelse tillsätts. A-laget spelar för första gången i div 4 och i första hemmamatchen ser hela 356 pers derbyt mellan SIF och Brösarp.
1989: Föreningen firar sitt 60 års jubileum i medborgarehuset. I samband med jubileumet anordnas en tävling där medlemmarna får lämna förslag till namn på Ip. Förslaget Kvarnvallen vinner.
1990: Wiggo Komstedt döper idrottsplatsen i samband med en sommarfest. Föreningen har i efterdyningarna av Kiviks Marknad stora ekonomiska problem. Förrådstältet på Ip köps in från Inpac AB. Efter några års uppehåll arrangerar föreningen åter S:t Olofsloppet. 65 löpare deltog
1991: Föreningen tvingas av ekonomiska skäl att säga upp sin vaktmästare. S:t Olofsloppet har rekordstort deltagareantal, 104 löpare ställer upp detta år. En dansbana uppförs på IP.
1992: Föreningen börjar sälja bingolotter, man säljer 250 lotter i veckan. A-laget målfrossar när man besegrar Baskemölla med 14-1. Kvarnvallens 40-årsjubileum firas med en hemvändaredag.
1993: Ungdomssektionen växer rekortartat och behov av träningsplan finns. Bingolotto gör att man kan amortera av lån.
1994: Lars Åke Persson anställs som vaktmästare. Föreningen börjar anordna en julmarknad.
1995: A-laget vinner div 7 genom att besegra Rörum med 3-1 i sista matchen.
1997: Föreningen bygger om Kvarnvallen. Löparbanorna tas bort och en träningsplan anläggs bakom den befintliga matchplanen. Tommy Persson erhåller Simrishamns kommun ledarestipendium. Föreningen anordnar en fotbollsskola under en sommarvecka där 100 ungdomar deltager. Under veckan besöks lägret bland annat av MFF:s Anders Andersson.
1998: Föreningen har hela 8 ungdomslag vilket är rekord.
1999: Föreningen firar 70 årsjubileum med en stor sommarfest där Tomelillabandet Trixi är det stora dragplåstret. Man står även som arrangör för Ya cupens final för 16 års pojklag. 220 pers ser Sjöbo besegra Simrishamn.
2000: S:t Olofscupen startas. Hemmalaget vinner första årgången genom att besegra Brösarp med 5-4 efter straffar. A-laget kvalar sig upp till div 6 genom att besegra Kvarnby i 2 matcher.
2001: P 13 deltar som första lag i Gothia cup i Göteborg
2002: Målvaktslegendaren Ronnie Hellström gästar S:t Olofscupen Föreningen börjar ett samarbete med Kiviks Marknad och står som ansvariga för parkeringarna kring Kiviks Markad. Ca 150 medlemmar medverkar under de tre dagarna. SIF legendariske friidrottsledare Sten Nilsson avlider
2003: Supporterklubben bygger ett nytt förråd på Kvarnvallen. En vattenskada i omklädningsrummen gör att de måste renoveras
2004 Föreningen firar sitt 75 årsjubileum. En jubileumsskrift ges ut. Föreningen lanserar även en egen hemsida. Föreningen drabbas av sorg när 3 av föreningens spelare är inblandade i en trafikolycka under lucianatten och Andreas Larsson omkommer. Andreas Larssons minnesfond upprättas av anhöriga och delaktiga i föreningen. Intäkterna från Bingolotto minskar kraftigt vilker medför en höjning av medlemsavgiften till 450 kr. Då antalet ungdomar i samhället är färre måste man samarbeta med Ravi och Kivik på ungdomssidan för att kunna få ihop ungdomslag
2005 Tennisklubben lägger ned sin verksamhet och SIF tar över driften av ortens Tennisbana
2006 Loppmarknaden sväller när man tecknar avtal med avfallsanläggningen i Måsalycke och får ha en container för loppisavfall på anläggningen. Föreningen tilldelas ett bidrag på 40.000 kr av Skånes FF handslagskampanj. Föreningen tar fram olika policys och under året besöker legendaren Torbjörn Nilsson klubben för att berätta hur livet i landslaget och som tränare varit.
2007 Anders Leufstedt tar tillbaka klubbrekordet från broder Göran när det gäller antalet spelade matcher och passerar 700 matchers strecket.
2008 Föreningen blir en s.k. Antidant förening när samtliga Policys godkänts av Simrishamns kommun.
2009 Föreningen anlägger en egen borra på Kvarnvallen för att säkra bevattningen på planen. Loppmarknaden är den största genom tiderna. Vaktmästaren pensioneras och någon ny anställs inte då man inte längre kan få lönebidrag från staten. Arbetet skall göras ideellt. Föreningen firar sitt 80 årsjubileum på Kvarnvallen en augustikväll. 500 pers firar till Perikles orkester och jag tror att denna kväll kommer att mínnas mycket länge
2010. SIF tar över Sankt Olofsbadet vilket omedelbart blir en succe.
2011. Föreningens herrlag lyckas äntligen vinna serien genom att i sista matchen besegra Glemmingebro med 5-1.Föreningen fortsätter rusta upp Sankt Olofsbadet vilket ger en ännu bättre sommar än den första.
2012 En vattenskada på omklädningsbyggnaden gör att man beslutar sig för att bygga om taket och lägga en läktare på omklädningsbyggnaden. Bygget invägs vid seriepremiären mot Smedstorp
Herrarna blir omgående degraderade till div 7 igen efter bara 1 år i sexan. Damerna lyckas vinna div 4.
2013 Herrarna vinner div 7, damerna blir tyvärr degraderade till div 4 efter ett år i trean.
Föreningen arrangerar för första gången en minitria, vilket blir en succé med 100 deltagare.
Hasse Andersson gästar S:t Olofsbadet en junikväll och ger en konsert inför ett fullsatt gräsmatta på badet
2014 Herrarna klarar kontraktet till div 6 i sista omgången. Damerna tar revansch från fjolåret och vinner div 4 och tar sig tillbaka till trean omgående. Föreningen investerar i en bevattningsanläggning till fotbollsplanen.
2015 Både herrarna och damerna klarar kontraktet i sina serier. Herrarna tar sig till kvartsfinal i Ya cupen men förlorar denna mot Janstorp med 3-2.
Sankt Olofsloppet slår nytt deltagarerekord
2016 Både herrarna och damerna byter tränare. Henrik Börjesson tar över efter Jonas Andersson hos herrarna medan Henrik Olsson avlöser Håkan Larsson som damtränare. Efter turbulens i truppen avgår dock Henrik Börjesson redan i maj och ersätts med hjälptränaren Rasmus Nygren. Herrarna gör sin bästa säsong sedan 80 talet och slutar fyra i serien. Även damerna har en bra säsong och säkrar tidigt nytt kontrakt.
Ordf Tommy Persson utses som årets eldstjäl på idrottsgalan i Ystad.
Milla Larsson flyttar från SIF till KDFF och i slutet av året blir Milla uttagen till Landslagets breddläger.
2017
Herrarnas a-lag vinner div 6 sö och spelar i div 5 2018 vilket är den bästa ranking laget haft sedan 1988. För damerna går det lite sämre som dessvärre blir degraderade till div 4 efter att ha lämnat 2 wo
Föreningen fortsätter engagera ortens befolkning genom arrangemangen Sankt Olofs cupen, loppmarknad, minitria och Sankt Olofsloppet. 120 volontärer kämpar på parkeringarna kring Kiviks marknad vilket räddar föreningens ekonomi.
Föreningen tecknar nytt 5 års-kontrakt med Simrishamns kommun angående driften av Sankt Olofsbadet.
Föreningen invester i en ny traktor till idrottsplatsen.
2018
Herrlag är nykomlingar i div 5 och slutar sjua efter en bra säsong, Tyvärr bli det gemensamma damlaget som föreningen har med Kivik uteslutet från serien för andra året i rad efter 2 wo. Föreningen beslutar efter detta att låta damsektionen vila i avvaktar på att man får fram ungdomslag som kan ersätta damlaget.
2020
På grund av Covid 19 spelas alla fotbollsserier bara som en enkelserie under hösten. Herrarna har en fantastisk säsong och förlorar endast mot Åhus Horna på bortaplan. I den sista matchen besegrar man Vittskövle IF och föreningen representeras för andra gången någonsin av att fotbollslag i div 4. Pgr av Covid 19 måste man ställa in alla arrangemang, bidrag från staten hjälper föreningen att klara sig ekonomiskt. Sankt Olofsbadet har dock öppet och har sin bästa säsong någonsin