Här är instruktioner för personal i kafeterian på Jernvallen - Arena café.
Observera att Sandvikens AIK IB:s kafeteriapersonal också är husvärdar alla dagar
måndag-söndag.
Alltid minst två som bemannar varav en ska vara över 18 år pga husvärdsskap.
Husvärdsskap och öppettider: Mån-fre kl. 17.00-21.00
Lördagar och söndagar kl. 08.30-20.00
Observera att minst en person ska vara på plats kl. 16.45 på vardagar för att ta emot nycklar
av utevaktmästare och påbörja uppstart av café.
Är inte vaktmästare där och möter upp så lyft luren vid sidan av g:a exp. vid entrén eller
ring 026-242159.
Instruktioner på plats
I kafeteria-och husvärdspärmen finns instruktioner för vad som ska göras vid öppning, stängning samt även information om vad som kan hända under tiden man är där. Det finns även detaljerade instruktioner vid den aktuella funktionen tex vid kassan.
Husvärd
Vi är även husvärdar, en lättare form av vaktmästartjänst. Huvudnyckel/cafénycklar och korten till omklädningsrummen hämtas ut före uppstart, fås av vaktmästare på plats eller lyft luren vid exp. Omklädningsrummen är redan fördelade och syns på skärmen vid trapp ner mot bowlingen och vid ingångar mot parkeringen.
Vid behov av utevaktmästarnas hjälp, använd telefonen på väggen vid expeditionen i entrén, lyft luren och invänta svar.
Huvudnyckel får aldrig lämnas ut, följ med och öppna – kan tex vara till förråd vid a-hallens hiss
där material till sekretariat finns.
Inne i exp. finns en display på väggen om behov att hissa ner/upp draperiet i a-hall.
Husvärdsuppgifter finns i pärmen kafeterian.
Vid behov av utevaktmästarnas hjälp vid problem man inte kan lösa - använd telefonen på väggen vid expeditionen i entrén, lyft luren och invänta svar.
ÖPPNANDE AV CAFÉ:
Ni kan hänga av era ytterkläder i varuförrådet Detta rum fungerar endast som rum för kafeteriapersonal. Här finns dessutom varor till försäljning.
Korvanläggning
Sätt i stickkontakt, slå på timer på väggen. Häll i vatten (ett par decimeter) i den separata insatsbehållaren. Termostaten ska stå på 85 grader.
Lägg i några korvar vid uppstart.
Ställ senap och ketchup på rullbord i mitten av café.
Kaffebryggning
Häll i en hel kaffe-påse i ett pappersfilter i behållaren. Ställ en öppen termos under. Tryck på timer på väggen, strömbrytaren på bryggaren och tryck hårt på knappen märkt 1/0.
Ställ muggar, socker, tepåsar, kokvatten i termos till té, mjölkfrp., skedar och servetter på rullbord i mitten av café.
Varuförråd
Frysvaror, dricka, godis mm finns i förrådet till vänster om köket.
Ställ fram korgar och dyl. med frukt, godis, chips osv på försäjningsdisken.
Jalusi
Jalusin öppnas gm nyckeln på väggen, dra inte hela vägen upp utan lämna några decimeter upptill.
Avsluta kassa
Dagsavslut för betalterminal och kassa, se separata anslag på vägg vid kassan.
Städning
Vi ska utföra städning av läktare och omklädningsrum, se separata instruktioner nedan. Dessa finns även anslagna i kafeterian.
Kafeterian – Obs. gäller alla dagar!
- Torrsopa ALLA golv i kafeterian - både inne i köket och ute i serveringen.
- Köket-och cafédelens golv moppas efter sopning
- Våttorka disken, bord och stolar.
- Töm sopor i kök/café. Kasta alla sopor och kartonger i container i inhängnade
vaktmästarområdet mot söder.
OBS VIKTIGT!
Soporna måste bäras ut varje kväll. Golvet i kök/café skall torkas varje kväll.
Omklädningsrum/Korridorer - Obs. Gäller alla dagar!
Grovstädning ska utföras. Städutrustning ska finnas i alla omklädningsrum.
- Sopa golven och släng allt skräp. Vid behov töm soporna.
Läktare - Obs. gäller alla dagar!
- Städutrustning är samma som finns i kafeterian.
- Sopa båda läktarna och släng allt skräp. Vid behov, töm soporna.
Hygien/livsmedel/städregler
Noggrann handtvätt ska ske innan hantering av färskvaror.
Följ noga livsmedelshantering/städ regler som finns i separat pärm i café och på kyl
och vägg i kök.
Använd gärna egna inneskor.
Personalfika
De två som bemannar på varje pass får ta ut fika till ett värde av 30:-.
Notera uttaget på kassarapporten.
Frågor kan ställas till kansliet kansli@saikinnebandy.com eller tel. 026-255050.