Grundläggande kost för aktiva
Tis 4 dec 2018, 17:30-20:00
Gradängsalen (Lerums gymnasiu
Samling: 17:20Lerum - Grundläggande kost för aktiva ungdomar
Föreläsning om hur rätt kost kan hjälpa dig som är ungdom att nå en god hälsa samt hur, när och vad du ska äta i samband med träning och tävling för att orka fysiskt på bästa sätt.
Målgrupp: Ungdomar i ålder 13-19 år tillsammans med minst en vårdnadshavare samt ledare/tränare.
Föreläsare är Tobias Christensson, idrottsnutritionsrådgivare med dubbla masterexamen i Klinisk Nutrition och Idrottsvetenskap från Sahlgrenska Akademin respektive Göteborgs Universitet. Tobias är godkänd idrottsnutritionsrådgivare via Svensk förening för Idrottsnutrition och har en idrottsbakgrund som hockeyspelare och fotbollsspelare, bland annat i ÖIS.
Syfte och mål: Syftet med föreläsningen är att ge en ökad medvetenhet om kost i förhållande till fysisk aktivitet.
Innehåll
Näringstiming – rätt kostintag vid rätt tidpunkt i förhållande till ansträngning/träning:
Vad ska du äta? När ska du äta? Hur mycket mat ska du äta?
Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs.
Datum/tid: Tisdagen den 4 december, kl 17.30-20.00. Kvällen inleds med fika.
Lokal: Gradängsalen (Lerums gymnasium)
Deltagaravgift: Kostnadsfritt för föreningar ifrån Lerums kommun. Återbud mindre än 5 dagar innan kursstart alt. att utebli från kursen medför en administrativ avgift på 200 kr.
Specialkost: Glöm inte att ange eventuellt önskemål om specialkost i samband med din anmälan.
Föreläsning om hur rätt kost kan hjälpa dig som är ungdom att nå en god hälsa samt hur, när och vad du ska äta i samband med träning och tävling för att orka fysiskt på bästa sätt.
Målgrupp: Ungdomar i ålder 13-19 år tillsammans med minst en vårdnadshavare samt ledare/tränare.
Föreläsare är Tobias Christensson, idrottsnutritionsrådgivare med dubbla masterexamen i Klinisk Nutrition och Idrottsvetenskap från Sahlgrenska Akademin respektive Göteborgs Universitet. Tobias är godkänd idrottsnutritionsrådgivare via Svensk förening för Idrottsnutrition och har en idrottsbakgrund som hockeyspelare och fotbollsspelare, bland annat i ÖIS.
Syfte och mål: Syftet med föreläsningen är att ge en ökad medvetenhet om kost i förhållande till fysisk aktivitet.
Innehåll
Näringstiming – rätt kostintag vid rätt tidpunkt i förhållande till ansträngning/träning:
Vad ska du äta? När ska du äta? Hur mycket mat ska du äta?
Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs.
Datum/tid: Tisdagen den 4 december, kl 17.30-20.00. Kvällen inleds med fika.
Lokal: Gradängsalen (Lerums gymnasium)
Deltagaravgift: Kostnadsfritt för föreningar ifrån Lerums kommun. Återbud mindre än 5 dagar innan kursstart alt. att utebli från kursen medför en administrativ avgift på 200 kr.
Specialkost: Glöm inte att ange eventuellt önskemål om specialkost i samband med din anmälan.
Anmälan är öppen för alla i Lerums IS.
Logga in här