Föreningen har kioskverksamhet som skall bemannas av vår medlemmar under året. Detta är ett ekonomiskt tillskott till klubbkassan och gör det möjligt att hålla nere årsavgifterna. Alla medlemmar skall deltaga i klubbens arrangemang vid 2-3 tillfällen per år. För yngre åldersgrupper (yngre än 18 år) gäller att målsman gör insatsen.
Får man förhinder kontaktar man annan i bemanningslistan (för ev. byte av tid) och uppdragsansvaring omgående.
Kioskbemanning
Klubben har en UTE-kiosk, gula baracken mellan planerna, som skall vara öppen sommarsäsongen. I denna bemanning ingår grill och även boll-Kalle/-Ador vid A-lag´s arrangemang/matcher på gräset.
Vid vintersäsong gäller det att bemanna INOM-kiosken vid arrangemang. Vissa revideringar av passen kan förekomma under säsong (ex.v. matchflyttar, kvalspel etc.) och då löses bemanning löpande och med kort varsel. Någon grupp kan få extra tillfälle och laginkomst.
Uppdragsansvarig/bemmaning Varje ungdomslag blir tilldelade ansvar för kiosken och dess bemanning under några veckor och tillfällen. Detta koordineras av lagen själva. Bemanningspassen finns HÄR och uppdragsansvarig brukar vara någon av lagledarna. Information och nyckel får ni av dem.
Erhållit nyckel från uppdragsledare/lagledare för få tillgång till, nyckelknippa i nyckelskåp (hämtas ut ur nyckelskåpet inne vid klubbentrén, bredvid toalett. Liten vit plåtlåda uppe på väggen). Ni skall vara på plats två timmar innan aktuell matchstart för att i god tid kunna förbereda kiosken och grillen.
Lås upp kioskdörr (ingång via gymnastikhallen) och fäll upp jalusin
Lås upp herr- och damtoaletterna som finns i samma byggnad som entrén.
Växelkassa hittar du i en ask under bänken som vätter mot planen.
Koka kaffe: Kaffebryggaren hittar du till höger om kiosköppningen. Termosar och kaffe hittar du på hyllorna under kioskluckan.
Förbered korvkokning (kokplatta återfinns till vänster om jalusiöppningen).
Häng/sätt ut Gb-flaggor och tomma skräptunnor (särskild till pant-flaskor).
Kontrollera att det finns påfyllt med kalla drycker i kylen (kylen skall alltid vara full). Drickor hittar ni i rummet till höger innan ingången till gymnastikhallen.
Hamburgare, korv, bullar och glass hittar du i frysen. Behöver du fylla på frysen med korv, hamburgare med mera hittar du detta i frysen på andra våningen (i rummet som är anslutet till köket)
Korvbröd och hamburgerbröd hittar du i frysen på andra våningen (i rummet som är anslutet till köket).
Flytta ut gasolgrillen som återfinns på herrtoaletten i samma byggnad som entrén. Sätt upp grillen till vänster om kiosken tillsammans med två serveringsbord som du hittar i trappuppgången till andra våningen (se checklista vad som gäller vi grillning).
Bulla upp övrigt för försäljning. Håll koll på prislistano Swisch.
Grillning
Gasolgrillen flyttas ut från herrtoaletten.
Obs! Kontrollera att fettråget är rengjort.
Gasol-flaska ansluts (vänstergängad) och tänds för uppvärmning. Börja med 2-3 brännare 75%.
Borsta av kol/fett/sot från galler när det blivit lite varmt. Starta aldrig gasolbrännare ej rengjord, då fett kan antändas.
Grillningen sker i god tid inför matchen. Börja med att lugnt värma upp köttet med locket stängt. Grilla det/värm upp det till 75% och håll värmen.
Utplacerade serveringsbord med tillbehör skall finnas (dressing, senap ketchup, sallad, tomater, gurka och lök). Grönsakerna skall hackas och läggas i uppmärkta plastlådor.
Direkt efter matchavslut skall hemmaspelare bjudas på hamburgare/korv.
Avslut och stängning av kiosk och toaletter
Stäng av gasolgrillen för avsvalning. Gör därefter ren den och ställ tillbaka den på herrtoaletten.
Gör slut på färskvarorna (det som blir över skänks bort eller slängs).
Ställ undan utplacerade varorna.
Kylvaror tillbaka till kylen.
Diska och torka av allt.
Tag in flaggorna.
Samla ihop skräp och påsar (ute och inne). Tag med skräppåsar, tomma kartonger och släng i container vid IP-entré med hjälp av aktuell nyckel.
Sopa golven.
Gör rent på herr- och damtoaletterna och töm papperskorgar.
Lås kiosken och toaletterna. Rulla ner och lås fast jalusin.
Pantburkar lägger du i en plastpåse som skall förvaras i högra entrérummet.
Ställ tillbaka växelkassan.
Lämna tillbaka nyckelknippa i nyckelskåpet.
Boll-Kalle/-Ador
Vid hemma-match (främst A-lag herr) skall vi runt gräsplan ha 6-8 st. boll-Kallar/-Ador. Dessa skall hämta och överlämna bollar som kommer utanför spelplan, till spelare (alt. domare).
Dessa boll-Kallar/-Ador skall vara utrustade (påklädda) med enhetlig färgad träningsväst och placering är en bakom varje kortsida och mål samt två på långsidorna, med start 5 min. innan avspark. Boll som finns ledig utanför spelplan skall hållas still och överlämnas till spelarna när annan spelboll hamnar utanför och den därefter hämtas upp.
I halvlek eller direkt efter matchens slut får boll-Kalle/-Ada hamburgare/korv alt. kexchoklad med dricka. Vid avslutat match lämnas alla bollar och västar tillbaka till kiosken.