Dela nyhet
Handbok för hälsosamma matmiljöer inom idrotten
Idag, 11:02 0 kommentarer
Foto: Cancerfonden
Cancerfonden har publicerat en handbok för hälsosamma matmiljöer inom idrotten. Handboken baseras på Världshälsoorganisationens (WHO) engelska förlaga Healthier food and healthier food environments at sports events. Handboken vänder sig till idrottsklubbar och föreningar, samt arrangörer av alla typer av idrottsarrangemang – från lokala matcher och cuper till internationella mästerskap.
Handboken kan också användas av kommuner, regioner, de som driver idrottsarenor och andra beslutsfattare som genom riktlinjer och policys vill skapa hälsosamma matmiljöer i idrottssammanhang.
Handboken fokuserar främst på idrotten men kan anpassas för att inkludera kriterier utöver hälsosam mat, såsom hållbarhet, eller för användning vid andra typer av arrangemang.
Klicka på länken nedan för att komma till handboken:
Kommentarer