Dela nyhet
Instruktioner cafeteria
8 jun, 20:08 0 kommentarer
instruktioner cafeteria Grödinge 2025
GRÖDINGE SK SPORTCAFÉ 2025
Endast swishbetalningar - INGA kontanter!
Ansvarigt lag - Ansvarar för sportcaféet och allt runt
omkring!
Öppentider:
På Herr-lagsmatcherna öppnar caféet 1,5 timmar innan matchstart vilket
innebär att man behöver vara på plats ca 2 timmar innan matchstart.
Caféterian skall vara bemannad med minst 4 st vuxna under Herr-
lagsmatcherna då det åligger på ansvarigt lag för cafeterian att även hjälpa till
nere vid planen med att ställa den i ordning för match. Förväntan är att hjälpa
till att flytta eventuella mål till långsidorna av planen, att se till att hörnflaggor
kommer ut och även plocka bort eventuellt andra saker som ej ska vara på
planen som skräp, pinnar, stenar osv. När matchen startar kan man om man
vill gå ner på två st vuxna i caféet.
På barn och ungdomsmatcherna öppnar man 1 timme innan första matchen
startar.
Kolla alltid så att inga matcher är inställda på den här sidan (se länken nedan)
under fliken matcher
https://www.stff.se/rs/anlaggning/broangsplan/15166/
Innan:
Hämta lilla väskan med Nycklar och passerkort hemma hos Bert och Lisbet på
Bergfinkvägen 13 i Vårsta senast torsdag. Innan ni hämtar ring och meddela
vilken dag och tid ni kommer för att hämta och lämna det så Bert och Lisbet är
hemma. Telefon: 073-905 11 76
Man får gärna baka något fikabröd och ta med sig för att sälja i Caféet.
På plats:
Använd passerkort och den kod som gäller för kortet.
När du är inne använder du nyckeln för att låsa upp cafeterian.
Öppna även omklädningsrummen med samma kort och med procedur som för cafeteriadelen.
samma
Fortsättning!
1 (3)Öppning av cafeterian:
Öppna cafeterialuckan med nyckelvredet på vänster sida av jalusiet.
Sätt ut kioskflaggorna.
Sätt ut trottoarprataren en vid planen och en nedanför utgången till cafét.
Vid herr och damlagsmatch ska man även hjälpa till att ställa i ordning
planen se instruktioner längst upp i dokumentet.
Ställ ut glasseskimån med fot vid ingången till caféet.
Lås upp altandörren och ställ ut alla utemöbler.
Ställ i ordning bord och stolar. Torka av om behov finns.
Kolla papperskorgar och byt påse vid behov. Påsar finns i ett av skåpen i
köket.
Kolla tomburkshinken, töm vid behov. Ställ in den tömda säcken i
personalrummet/tvättstugan.
Sätt på kaffebryggaren och kör igenom en kanna med vatten innan, glöm
inte filterhållaren.
Bryggkaffe. Full kanna med vatten och en kaffeförpackning per omgång.
Sätt på korvvatten i korvgrytan (max 80 grader, skruva ner till 70 grader) lägg
i 6 st korvar i ena sidan. Lagerblad och peppar i grytan, lagerbladen tas bort
efter 30 min. Nya korvar lägger du i andra facket.
Ta upp korvbröd, en förpackning i taget lägg in i kylskåpet om det blir över.
(Tänk på att efter sista matchen säljer du nästan ingenting i korvväg eller
kaffe, mest läsk och godis om du får korv över fryser du in det. Om korvarna
börjar ta slut i slutet av dagen fyll inte på mer då utan tar de slut så är det
slut för dagen. Detta för att minimera svinn) Plocka ut choklad och kaffebröd
ur kylen.
Förbered för att kunna göra ost- och skinktoast, om det inte finns
färdiggjorda så gör du ett antal.
Kolla om det behöver fyllas på läsk, godis eller annat i cafeterian.
Kolla förbrukningsartiklar muggar, servetter o.s.v fyll på vid behov.
Toastbröd, korvbröd och korv finns även i frysboxen ute i caféet.
Fortsättning!
2 (3)Stängning:
Plocka in trottoarpratare, glasseskimån, flaggor och utemöbler
Sätt tillbaka choklad och fikabröd i kylskåpet.
Fyll på läskkylen inför morgondagen.
Se till att det finns färdiggjorda toastbröd inför nästa dag.
Om det är match(-er) dagen efter ta fram ett korvbrödspaket och låt det tina
i kylskåpet.
Städa cafeterian, sopa och torka golvet, diska, torka av borden.
Kolla även av sopkorgarna på toaletterna. Töm om det behövs.
Ställ in soporna i Personalrummet/tvättstugan.
Titta hur det ser ut nere vid planen, städa vid behov.
Om det saknas någonting (sortiment, förbrukningsartiklar etc.), skriv på
kollegieblocket som ligger på bänken i köket.
Lås cafeterian med nyckel som ligger i kassaskrinet.
Lås altandörren.
Se till att det är släckt överallt.
Kolla noga att ingen är kvar i huset.
Stäng ytterdörrarna och lås/larma med passerkort och kolla så att dörrarna
verkligen gått igen innan ni larmar. När det är larmat hörs det en signal
inifrån.
Larma omklädningsrummen med samma procedur.
Det lag som ansvarar för caféet är ansvariga att se till att hela byggnaden är
låst och larmad innan man går.
Allmänt:
OBS! Cafeterian betalar aldrig ut några domarersättningar, det sköter
respektive lagledare.
Du får dricka kaffe när du jobbar i caféet. Övrigt från cafeterian som du
äter/dricker betalar du för.
Efteråt:
Stänger du caféet fredag eller lördag se då till att nästa personer i ert lag som
ska ha caféet lördag eller söndag får lilla väskan med nycklar och kort.
Lilla väskan med nycklar och passerkort lämnas hemma hos Bert och Lisbet på
Bergfinkvägen 13 i Vårsta efter sista passet på söndagen. Telefon: 073-905 11 76
TACK & LYCKA TILL!
3 (3)