FÖRORD
Tänk på att den resultatnivå och ambitionsnivå vi sätter, är en långsiktig plan (3 – 5 år). Detta innebär att vi kommer att ha skillnader i laget, men med uthållighet så får vi ett LAG som,
Ser att den utvecklas tillsammans.
FÖRORD
Tänk på att den resultatnivå och ambitionsnivå vi sätter, är en långsiktig plan (3 – 5 år). Detta innebär att vi kommer att ha skillnader i laget, men med uthållighet så får vi ett LAG som,
Ser att den utvecklas tillsammans.
Som förälder ingår du automatiskt i en arbetsgrupp som ska sköta sekretariat, kiosk och vara matchvärd.
Vid hemmamatch träffas hela föräldragruppen en tid innan matchstart och fördelar de nämnda arbetsuppgifterna.
Glöm inte att föräldrars engagemang i barnens idrottande är extremt viktigt - vi ser det som självklart att man hjälper sitt eget barns lag vid hemmamatch!
# 15 budord om din roll som förälder:
1. Informera dig om er förenings mål med sin verksamhet. Detta kan ge svar på om du vill delta eller ej med ditt barn.
2. Föräldraambition kan lätt bli en fallgrop för ungdomarna. Ett led i utbildningen som ishockeyspelare är att så tidigt som möjligt klara sina åtaganden på egen hand (kommunikationen med ledarna, skötsel av sin utrustning, dagsplanering m.m).
3. Stötta ditt barn och ledarna i laget. Problem kan du bäst lösa genom att kommunicera med ledarna i laget utan att ungdomarna finns med. Splittring emellan ledarna och föräldragruppen går alltid ut över ungdomarna.
4. Låt ungdomarna (så långt som det är möjligt) uppleva sin ishockey på egen hand.
5. Attityder och värderingar är viktiga. Ditt barn får naturligtvis lära sig restpekt och rent spel, vikten av kamratskap och ett idrottsriktigt leverne.
6. Uppfostra dina barn så att de i sin idrottsmiljö själva vågar uttrycka och visa sina känslor. Besvikelser kan då hanteras på ett godtagbart sätt.
7. Älska ditt barn som det är. Utan krav på prestation, var positiv och lyssna på funderingar om spelet, kamraterna och ledarna. Barn vill ha något att berätta när de kommer hem.
8. Se till att ni i laget enas kring normer och regler som är viktiga för era barns utveckling som människor och ishockeyspelare.
9. Stötta domarna i deras svåra och viktiga roll som matchledare.
10. Hetsa aldrig fram resultat i matcher. Var sak har sin tid! Utbildningen till ishockeyspelare är en lång process. Varje spelare är unik!
11. Variera ditt barns idrottande under hela ungdomsperioden. Variation är bättre än inlärning!
12. Tänk på att ditt barn idrottar för att få uppleva gemenskap, utveckla skicklighet, spänning, tävling/framgång/status, fysisk form och utlopp för energi.
13. Under träning lär man sig nya saker. Under match praktiserar spelarna kunskapen. Övervärdera aldrig matchens betydelse under ungdomsperioden.
14. Informera dig om ledarnas principer när det gäller laguttagningar. När tas laget ut, efter vilka principer, riktlinjer vid femmans inledning, spelarnas ambition och träningsdeltagande. Även principer kring ledarnas sätt att se på spelarnas vilja kan vara bra att veta.
15. Se till att ditt barn äter rätt och vilar i tillräcklig mängd (direkt efter träningen ett äpple eller banan). Stötta ditt barn i skolan och idrotten.