Här ska alla ledare kunna hitta information eller länkar till information. Saknas det något så hör av er till kansliet@ifkhaninge.se så ser vi om det går att rätta till.
Här ska alla ledare kunna hitta information eller länkar till information. Saknas det något så hör av er till kansliet@ifkhaninge.se så ser vi om det går att rätta till.
Åka på läger och cup
Cupinformationen ska fyllas i och skickas till kansliet innan avresa för cuper på annan ort med övernattning. Även avtalet ska skrivas på av spelare och målsman och därefter sparas av lagledaren.
Tillståndsansökan internationella turneringar och läger
För denna blankett skall vara godkänd skall underskrift ske av kansliet.
Notera att Stockholms FF måste godkänna tillståndsansökan innan ni åker på turnering annars gäller inga försäkringar. Detta gäller både vid tävling- och träningsmatcher utomlands.
När ni åker på träningsläger utomlands
Om någon spelare blir akut sjuk utomlands och behöver få vård eller om fotbollsskadan kräver en omedelbar hemtransport så krävs det att ni har kompletterat licens- och ungdomsförsäkringen med en reseförsäkring för att ni ska få ersättning.
Försäkringsinformation från Folksam
https://www.folksam.se/forsakringar/idrottsforsakring/fotboll
Om en äldre spelare går i en klass med ett år yngre så kan man få dispens att spela med ett år yngre.
Till denna blankett krävs ett intyg från skolan, om att spelaren går i en klass med ett år yngre klasskamrater.
Kansliet måste även här skriva under ansökan innan den skickas till Stockholms FF.
Domare (våra egna ungdomar) i 5-manna serierna tillsätts inte av IFK Haninge eller av S:t Erikscupen StFF.
Domare i 7-manna, 9-manna och 11-mannamatcher tillsätts av Stockholms fotbollsförbund.
Kommer ingen domare i matcher upp till 15 år (ej elitmatcher) skall lagen tillsätta egen domare och genomföra matchen.
Kontrollera själv vem domaren är på Stockholms fotbollsförbunds hemsida, S:t Eriks Cupen www.stff.se.
Länk till domareregister StFF
Domararvoden
Föreningen står enbart för domarkostnader för St:Erikscupsmatcher, ej för träningsmatcher mm. Föreningen betalar för domare f.o.m 7-manna (ej 5-manna).
För att kvittot skall vara giltigt krävs det att alla uppgifter är ifyllda och kvitterat av domaren. Det är ni som ledare som är ansvarig för ett korrekt/läsbart inlämnat domarkvitto. Oläsliga kvitton ersätts inte av föreningen och arvodet betalas ut till lagets lagkassekonto.
Tänk på att de flesta går eller cyklar till matcherna och därmed inte har rätt till reseersättning.
Blanketten IFKH domarkvitto fylls i och skickas/lämnas in tillsammans med kvittona.
Utbetalning sker endast fastställda datum vår och höst och endast till lagkontot.
Aktuella matcharvoden finns på Stff.
Föreningen tillhandahåller lagkassa till alla våra lag via föreningens bank Handelsbanken i Västerhaninge C.
Man får inte använda privata bankkonton!
För att kunna logga in på handelsbankens lagkonto så måste man vara kund på Handelsbanken. Är man inte redan kund, så går man till Handelsbanken i Västerhaninge C eller i Haninge C och ber att få bli kund på banken. EJ ÖPPNA KONTO, ENDAST BLI KUND. Om inte personalen i Haninge C förstår, så be dom ringa bankens kontor i Västerhaninge C, så förklarar dom vårt upplägg.
Man får en bankdosa direkt eller hemskickad.
Vår kanslist kan efter det ge er behörighet till ett befintligt lagkonto som föreningen redan har.
Föreningens kanslist bistår med allt stöd för att komma igång.
Lagen utser helst 2st föräldrar till lagkassörer som i gemenskap förfogar och bokför allt alla kontotransaktioner.
Lagkassörer redovisar ekonomin och uppvisar fullständig kontotransaktionlista minst en gång per år till övriga i föräldrar i laget, på t ex föräldramöte. (Man behöver inte redovisa på begäran av lagmedlem, endast om föreningen kräver det).
Föreningen har full insyn i alla lagkonton.
Alla kontotransaktioner skall tydligt märkas och styrkas med underlag, som sparas och redovisas enl. ovan, på lagmöte och till föreningen.
Domarpengar utbetalas ENDAST till lagkontot och betalas sedan ut via lagkontot till den personen i laget som tillfälligt lagt ut för domarkostnaden. Redovisning för domarutlägg sker till kansliet mot domarkvitto. Gäller endast seriematcher, EJ träningsmatcher eller andra matcher!
Även andra ersättningar och utlägg som laget ska ha eller någon inom laget skall ha utbetalas alltid ut från föreningen till lagkontot.
Vid frågor, kontakta kansliet.
Alla ledare i IFK Haninge får egna mailadresser från föreningen med Förnamn.Efternamn@ifkhaninge.se
Denna mailadress skickar automatiskt vidare alla mail som skickas till adressen till ledarnas privata mailadresser.
Sedan kan man även välja att logga in på webbmailen och läsa mailen online, från alla ställen i världen där man har Internetåtkomst. Och då även ha möjligheten att maila från sin IFK Haninge mailadress. För att slippa ge ut sin privata mailadress.
Kan lag arrangera egna cuper?
Policyn är att det är ok att arrangera cuper under tider som inte är St Erikscupstid.
Cuperna får inte krocka med föreningens egna arrangemang och ska inte påverka lagen och dess föräldrars vilja att ställa upp på föreningens arrangemang.
Kafeterian på Torvalla IP får man inte låna under säsong (april-oktober). Då föreningen har kafeterian öppen. Man kan ha cupen på annan IP och ha kafeteria där under denna period.
Cuperna ska bokas och bekostas av lagen och ska inte påverka föreningens möjligheter till att erbjuda övriga lag i föreningen träningstider.
Namnet på cupen ska inte kunna förknippas med föreningens egna cuper.
Cuper får inte arrangeras på tider som bokas eller bekostas av föreningen. Lagen själva tar alla kostnader för sina cuper.
Kansliet och föreningens Eventansvarig kontaktas om man vill planera en egen cup.
Checklista
Följande måste ordnas före säsongsstart, 1 april:
Intyg med påskrift av spelare och vårdnadshavare.
Legitimation med foto, personnummer och spelares underskrift.
Spelarförteckning (matchprotokoll)
Från och med det år som dina spelare måste ha licens så skall fullständig spelarförteckning skrivas och lämnas på en blankett (med 3 olikfärgade bilagor) till domaren senaste 15 min före varje match. Hemma- och bortalag använder en gemensam blankett. Hemmalaget ansvarar för att blanketten finns och fylls i. Ibland skickas dessa blanketter ut från STFF men bevaka själv att du har dem i tid före första matchen.
Länk till inlogging för att skapa och skriva ut spelarförteckningar till matcher.
Manualer till Fogis hittar du här.
Registrering 12-14 år
Svenska Fotbollförbundet har i år beslutat att alla spelare som ska delta i inumhusturneringar, nu kallat Futsal, ska även registrera sig som Futsalspelare. Alla nyregistreringar kan använda samma registreringsblankett.
Länk till Stff''''s sida där blanketten som ska skrivas på finns.
Spelarlicens 15 år-
Svenska Fotbollförbundet har i år beslutat att alla spelare som ska delta i inumhusturneringar, nu kallat Futsal, ska även registrera sig som Futsalspelare. Alla nyregistreringar kan använda samman Licensblankett.
Enligt Svenska Fotbollförbundets tävlingsbestämmelser måste alla spelare ha licens från det år man fyller 15 år för att få spela tävlingsmatcher.
Legitimation
Alla licensierade spelare får en numrerad spelarlegitimation som skall visas för domaren vid varje match. Om en legitimation ej finns med vid matchtillfället debiteras laget 100 kr.
Intyg
Första gången spelaren skall ha licens måste spelaren och spelarens vårdnadshavare också skriva under ett intyg som ger föreningen rätt att ansöka om licens för spelaren.
Idrottsskada går det nu att anmäla via telefon. Spara tid och papper för den skadade och för Folksam.
RING FOLKSAM 0771 950 950
De som anmält skador vi telefon är i allmänhet mer nöjda med handläggningen av skador än övriga.
Ny ledare
Alla ledartillsättningar ska gå via sportchefen. Inga ledre tillsätts i lagen utan att först ha informerat och rådfrågat föreningens sportchef.
När sportchefen är informerad om tillsättningen av ny ledare fylls blanketten i och skickas till kansliet av ansvarig ledare eller mentor i laget.
Ny ledare i föreningen ska även lämna in ett utdrag från Polisens belastningsregister INNAN påbörjat uppdrag hos föreningen. Blanketten heter "Registerutdrag för arbete med barn i annan verksamhet än skola och barnomsorg" Följ länk nedan.
Ny spelare
Såhär gör vi:
Steg 1: En spelare/förälder hör av sig till föreningen.
Steg 2: Föreningen hänvisar spelaren/föräldern till rätt lag beroende på vart spelaren bor. Vilket betyder att spelaren/föräldern kontaktar ledaren i rätt lag.
Steg 3: Efter att spelaren har tränat med er lägger ni in spelaren själv in i truppen på hemsidan.
Om det är någon som har några invändningar eller synpunkter får ni gärna kontakta föreningens sportchef. Det är viktigt att vi tar in spelare. Alla ska få spela fotboll hos oss. Blir det en stor trupp så får man i samråd med sportchefen påbörja en rekrytering av fler ledare till laget. Men vi räknar med 1 huvudtränare på ca.12-15st spelare och då räcker det med stöd från en till förälder eller lagledare.
Aktivitetsbidrag - vår viktigaste inkomstkälla
Alla samlingar, träningar, matcher mm MÅSTE registreras. Detta är lagledarens/tränarens roll (beror på hur man har fördelat upp rollerna i laget). Man registrerar detta på webben via sin lagsida ifkhaninge.se
Viktigt att man uppdaterar närvaron VARJE VECKA. Annars så missar föreningen aktivitetsbidraget.
Två gånger om året redovisar föreningen sina aktiviteter till Haninge kommun och Riksidrottsförbundet.
Support får ni av kansliet. Svenskalag.se har hjälpsidor, vissa med videosnuttar för hjälp.
https://www.svenskalag.se/fragor-och-svar
Privata utlägg ersätts endast om de i förväg är överenskomna med kassören.
Blanketten IFKH kvittoredovisning.xls fylls i och skickas in tillsammans med kvitto.
Trafiksäkerhetspolicy i IFK Haninge Det finns över 600 aktiva barn och ungdomar i IFK Haninges verksamhet. Barnen och ungdomarna deltar varje år i ett stort antal träningar, matcher och tävlingar. För att ta sig till tränings- och tävlingstillfällena måste barnen och ungdomarna vistas i trafiken. Det ligger i både barnens, föräldrarnas och föreningens intresse att färdvägarna och färdsätten till och från tränings- och tävlingsplatser görs så säkra som möjligt.
IFK Haninge ska arbeta för
• att barn och ungdomar får träna, tävla och spela matcher i sitt närområde så länge som möjligt och på så sätt slippa långa och farliga transporter.
• att vägen till idrottsplatserna är säkra för barnen och ungdomarna med ordentliga gång- och cykelbanor, ordentligt utmärkta övergångsställen och farthinder för biltrafiken.
• att det skyltas ordentligt kring de platser där många barn och ungdomar vistas.
• att samtliga barn och ungdomar använder cykelhjälm, lyse och annan nödvändig säkerhetsutrustning vid cykelfärd till träningar och matcher.
• att samtliga som bedriver träning i mörker på trafikerade vägar bär reflexväst i signalfärg.
Vid transport till bortamatcher och cuper
• att kortare resor sker med hjälp av föräldrar. Längre resor sker helst med stor buss, om antalet aktiva gör det möjligt. Resorna sker gärna i samverkan med andra lag och föreningar. Minibussar undviks i så stor utsträckning som möjligt. Används minibussar skall de vara av senaste årsmodell.
• att föraren håller gällande hastighetsbestämmelser samt anpassar hastigheten efter rådande omständigheter. Resan skall inställas om bedömning görs att väglaget ej är lämpligt för resa.
• att föraren och samtliga passagerare använder bilbälte under resan. Fler personer än vad som finns bältesanvisade platser skall ej färdas i fordonet.
• föraren ska ha haft körkort i minst 12 månader.
• föraren skall ej prata i mobiltelefon.
• Ingen alkohol får förtäras kvällen innan transport. ”Dagen-efter” – problematiken skall belysas.
• Föreningen skall upplysa ledare, medlemmar, aktiva och föräldrar om trafiksäkerhet och miljöpåverkan.
• Färden skall utföras trafiksäkert, planerat, miljövänligt och lugnt samt påbörjas i god tid.
• att transport skall ske med godkända däck monterade på fordonet och att fordonet är godkänt av Svensk Bilprovning.
• Vid transport vintertid skall godkända vinterdäck vara monterade på fordonet.
Köpta transporttjänster
• Gäller fordon med en tjänstevikt över 3 500 kg med inhyrd förare.
• vid köp av transporter skall seriöst registrerat transportföretag anlitas. Höga krav på förare och fordon skall ställas gällande rutin och trafiksäkerhet.
• detta innefattar bland annat att bussen/fordonet skall vara godkänt av Svensk Bilprovning och ha godkända däck. Vintertid skall fordonet vara utrustat med godkända vinterdäck. Säkerhetsutrustning tillhörande fordonet skall vara i gott skick.
• fordonet skall framföras trafiksäkert, planerat, miljövänligt och lugnt samt påbörjas i god tid.
• föraren skall vara rutinerad och ha minst 24 månaders yrkesmässig erfarenhet. Föraren skall ej ha nyttjat alkohol kvällen innan. Förarens kall ej heller tala i mobiltelefon under transport.
• att föraren håller gällande hastighetsbestämmelser samt anpassar hastigheten efter rådande omständigheter. Resan skall inställas om bedömning görs att väglaget ej är lämpligt för resa.
• fler personer än fordonet är registrerat för får ej färdas i fordonet. I mån av bilbälte skall dessa användas. Fler personer än det finns bältesaviserade platser skall ej färdas i fordonet.