Vem räknas som betalande medlem?

Vi har nyligen släppt några mindre förbättringar i fakturatjänsten och detta kan bland annat påverka vilka som räknas som Betalande medlemmar i ert register och på hemsidan.

Här kommer några detaljer som är viktiga att känna till för er som fakturerar i Svenskalag.se.

Det finns numera tre olika artikeltyper:
 1. Medlemsavgift

2. Tränings-/aktivitetsavgift

3. Övrig avgift

För att en medlem ska räknas som betalande medlem krävs att medlemmen betalat en faktura innehållande artikeltypen Medlemsavgift*

Om en faktura innehåller flera artiklar av olika typ (ex både medlems- och träningsavgift) och medlemmen väljer att delbetala sin faktura prickas automatiskt medlemsavgiften av först. Skulle det dock vara så att betalningen endast avser träningsavgiften och att personen inte har för avsikt att bli medlem kan ni självklart kreditera medlemsavgiften på fakturan och då räknas man ej som betalande medlem längre.

Med detta sagt är det viktigt att du som kassör loggar in i fakturatjänsten och kontrollerar att era olika avgifter är kopplade till rätt typ av artikel. Gå till Fakturering > Artiklar.

*En hedersmedlem räknas som betalande medlem även om hen inte fakturerats. Om ni har personer som betalat medlemsavgiften på annat vis (löneavdrag/extern kortbetalning) kan dessa läsas in via Excelfil för att räknas som betalande medlemmar.

Till Frågor & Svar för fakturatjänsten

Dela nyhet

Ny milstolpe för Svenskalag-appen!

I takt med att Svenskalag.se växer ökar även användningen av appen, som nu har passerat ännu en milstolpe.     Det överlägset enklaste och snabbaste verktyget för att fylla i närvaro, svara på kallelser och hitta kontaktuppgifter till ledare, aktiva och anhöriga i laget eller gruppen.    Givetvis går det bra att vara inloggad i flera föreningar samtidigt. Då samlas såväl kallelser och nyhetsflöde på ett och samma ställe för full koll på din idrottsvardag!    Om du inte redan laddat ner appen till din mobil kan du ladda läsa mer och ladda ner den här

Varning när matcher ställs in

Nu visas en varning på de matcher som vi ej kunnat synkronisera med ert importerade spelschema. Anledningen till varningen kan vara att matchen blivit borttagen hos förbundet eller att motståndaren har ändrats.    Om ni har importerat er säsong så synkroniseras spelschema och resultat per automatik varje dag. Om en match flyttas till en annan tidpunkt eller spelplats så uppdateras detta i er kalender på Svenskalag.se.   Däremot, om matchen blir inställd eller om motståndarna byts ut så tas inte matchen bort ur er kalender på Svenskalag.se. Detta måste göras manuellt. Den nya varningssymbolen visar vilka matcher som ni behöver kontrollera och ev. ta bort.

Mobilanpassad hemsida lanserad!

Från och med idag är alla föreningars hemsidor på Svenskalag.se mobilanpassade!   Mobilanpassningen underlättar och ger en bättre upplevelse för såväl besökare som letar efter information som för ledare och andra administratörer som publicerar information, lägger till medlemmar etc.   Rotera för att se merEftersom skärmytan i en mobil är begränsad har vi i vissa fall skalat ner och filtrerat bort sådan information som är mindre viktig för besökaren. På vissa sidor kan man dock få fram mer information om man roterar på telefonen. Titta exempelvis på sidor som innehåller tabeller och statistik.   Viktigt angående sponsorer För att visa era sponsorer behöver en administratör logga in och aktivera de sponsorer som även ska visas på mobilsajten. Dessa visas då längst ner på sajten.   Fel färg i sidhuvudet? Om er förening önskar byta färg på sidhuvudet i mobilen kan ni höra av er till vår support.    Ge oss feedback Prova gärna redan nu att mobilsurfa in på er hemsida. Förhoppningsvis får ni en överraskande bra upplevelse! Vi vill ha både ris och ros, mejla till vår support.   Sprid nyheten till era medlemmar! Passa på att skriva en egen nyhet på er hemsida om den nya mobilanpassade hemsidan. Glöm inte bort att avisera till era medlemmar. Självklart är det ok att "låna" vår bild ovan. Ladda hem bild här.

Vad har ni att förlora?