Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Okej, då vet jag!

Vem räknas som betalande medlem?

Vi har nyligen släppt några mindre förbättringar i fakturatjänsten och detta kan bland annat påverka vilka som räknas som Betalande medlemmar i ert register och på hemsidan.

Här kommer några detaljer som är viktiga att känna till för er som fakturerar i Svenskalag.se.

 

Det finns numera tre olika artikeltyper:
 1. Medlemsavgift

 2. Tränings-/aktivitetsavgift

 3. Övrig avgift

 

För att en medlem ska räknas som betalande medlem krävs att medlemmen betalat en faktura innehållande artikeltypen Medlemsavgift*

 

Om en faktura innehåller flera artiklar av olika typ (ex både medlems- och träningsavgift) och medlemmen väljer att delbetala sin faktura prickas automatiskt medlemsavgiften av först. Skulle det dock vara så att betalningen endast avser träningsavgiften och att personen inte har för avsikt att bli medlem kan ni självklart kreditera medlemsavgiften på fakturan och då räknas man ej som betalande medlem längre.

 

Med detta sagt är det viktigt att du som kassör loggar in i fakturatjänsten och kontrollerar att era olika avgifter är kopplade till rätt typ av artikel. Gå till Fakturering > Artiklar.

 

*En hedersmedlem räknas som betalande medlem även om hen inte fakturerats. Om ni har personer som betalat medlemsavgiften på annat vis (löneavdrag/extern kortbetalning) kan dessa läsas in via Excelfil för att räknas som betalande medlemmar.

 

Till Frågor & Svar för fakturatjänsten

Kommentarer

← Nyare Äldre →

Dela

Senaste nyheter

Relaterade nyheter

Få rätt adress på fakturorna

När en person ändrar sina adressuppgifter och har en obetald faktura så uppdateras adressen på fakturan nästa gång den skickas.   Funktionen är förvald som du kan se i bilden ovan.   Detta betyder att den person som fakturerar inte behöver uppdatera varje faktura manuellt efter det att en person ändrar adress i sin profil.     Du vet väl att man kan skicka fakturor på tre olika sätt i Svenskalag.se 1. Mejl 2. Skriv ut, kuvertera och lägg på lådan 3. Postalt utskick inkl. utskrift, kuvertering och porto (7 kr/faktura)   Vill din förening se hur det fungerar? Anmäl intresse på www.svenskalag.se/nyfiken så visar vi via delad skärm.

En etikett per familj

För er som skapat familjer i medlemsregistet kommer här en nyttig funktion.   När det är dags att skicka ut postala medlemsbrev, medlemstidningar och dylikt vill ni såklart bara skicka ett brev per familj.   Genom att välja JA enligt bilden ovan kan ni vara säkra på att inga hushåll får dubbla brev eller paket.

Nu kan ni ta betalt med kort!

Nu kan er förening ta betalt med kort. Förutom en utökad service till era medlemmar bidrar kortbetalningen till att ni slipper all hantering kring avprickning av fakturor och utskick av påminnelser.   Så funkar det Kortbetalningen kan enkelt läggas som ett steg i ett anmälningsformulär på hemsidan. Det behöver inte bara gälla medlemskap utan fungerar precis på samma sätt när någon anmäler sig till ett camp, en fotbollskola eller ett träningsläger etc.   Om personen redan är medlem och ska få en faktura går det bra att betala med kort när fakturan anländer i inkorgen.   Priser Månadsavgift: 200 kr exkl. moms Transaktionsavgift: 1,5%   Gör en intresseanmälan till support@svenskalag.se om ni vill veta mer. För alla föreningar som gör en intresseanmälan innan 30 juni väntar ett rabatterat erbjudande.Självklart går det även bra att ringa oss på 011-16 23 00 för mer info.

Testa redan idag

Kom igång helt utan kostnad eller anmäl intresse om du vill veta mer!

Kom igång gratis Anmäl intresse