Varning när matcher ställs in

Nu visas en varning på de matcher som vi ej kunnat synkronisera med ert importerade spelschema. Anledningen till varningen kan vara att matchen blivit borttagen hos förbundet eller att motståndaren har ändrats.

Om ni har importerat er säsong så synkroniseras spelschema och resultat per automatik varje dag. Om en match flyttas till en annan tidpunkt eller spelplats så uppdateras detta i er kalender på Svenskalag.se.

Däremot, om matchen blir inställd eller om motståndarna byts ut så tas inte matchen bort ur er kalender på Svenskalag.se. Detta måste göras manuellt. Den nya varningssymbolen visar vilka matcher som ni behöver kontrollera och ev. ta bort.

1. Micke Tullinge Fotboll 19 mar 2017, 23:15

Mycket bra! 👍

IBK Vänersborg ansluter till Svenskalag

Nu när hösten är på ingång ligger inomhusidrotterna i startblocken och föreningarna gör sig redo för en ny säsong. En av dessa är IBK Vänersborg som flyttat över sin digitala hemvist till Svenskalag.se.   Tommy Carlsson webbansvarig i föreningen kommenterar bytet:   – Vi är helt enkelt supernöjda efter att ha börjat använda Svenskalag.se. Det här innebär ett lyft för oss i jämförelse med tidigare.    Vilka är de störska skillnaderna?   – För oss som jobbar på insidan med medlemsregister, fakturering och liknande finns en överskådlighet som vi inte haft tidigare. Enkelheten är också något vi uppskattar och som bidrar till att alla funktioner upplevs så smidiga att använda.    IBK Vänersborg blir i och med bytet en i raden av föreningar från trakten som valt att arbeta i Svenskalag. Sedan tidigare har bland annat  Vänersborgs IF, Vänersborgs FK och Vänersborgs HC gjort samma val.   Vill ni också vara igång innan säsongen drar igång? Vi hjälper er från start till mål inom 48 timmar! Läs mer

Enklare att importera spelschema

Tips till alla ledare:Nu är det enklare att hitta just er serie när det är dags att importera spelschemat till hemsidan och kalendern.   Ert förbund blir automatiskt förvalt i den första rullgardinen så att ni under "Välj serie" endast hittar era lokala serier. Om er serie tillhör annat förbund är det bara att ändra förbund i den första rullgardinen.   Importera serie och matcher finns för idrotterna fotboll, innebandy, ishockey och handboll. För basket och bandy går det att importera seniorserier.

Fler förbättringar i appen

I slutet av juni släpptes en ny version av Svenskalag-appen. Tack vare all konstruktiv feedback som inkom under sommaren har vi nu lanserat ännu en ny version.   Som vanligt har vi gjort en del grafiska ändringar men framför allt har vi förbättrat funktionaliteten kring aktiviteter och kallelser.   Några uppdateringar i punktform Man ser vem i familjen som fått kallelse på varje aktivitet och vad varje person har svarat Under obesvarade kallelser ser man vem i familjen som fått kallelsen Under filterikonen kan man välja att bara visa aktiviteter som man själv eller sina barn blivit kallade till Genomförda aktiviteter visas för alla användare En aktivitet ligger kvar under ”Kommande” tills den avslutats Om man fått en kallelse till ett lag man inte är med i visas aktiviteten i listan När man svarar på en kallelse ser man meddelanden som skickats med i kallelsen   Har du inte laddat hem Svenskalag-appen ännu? Den finns tillgänglig i både Google Play och App Store.