Påminnelse: Hög tid att skicka in LOK-ansökan

Här kommer en vänlig påminnelse till de föreningar som ännu inte skickat LOK-stödsansökan för höstens aktiviteter. Ansökan ska vara inskickad absolut senast den 25 februari i IdrottOnline.

Här är allt ni behöver veta för att inte gå miste om det viktiga stödet.

1. Är Daglig export till IdrottOnline aktiverat?

Om ni fört närvaro i Svenskalag.se under hösten och vill få LOK-stöd för detta behöver ni ha integrationen med IdrottOnline aktiverat. Integrationen innebär att all närvaro ni för i Svenskalag.se förs över till IdrottOnline.

2. Ledare - dubbelkolla höstens närvaro - helst senast 20 feb

För att ni inte ska gå miste om pengar är det viktigt att varje lag/träningsgrupp ser över sina närvarokort.

• Gå till er gruppsida > Kugghjulet > Närvaro
  • Välj period: HT 2021
  • Se till att ni kryssat i alla aktiviteter och att ni fyllt i närvaro på dessa.
  • Det visas varningstrianglar på sidan om det exempelvis saknas personnummer, om någon aktivitet är för kort, om aktiviteten saknar plats eller om det saknas ledare. Rätta till så många fel som möjligt, det kan påverka ert bidrag väldigt mycket.
  • Slutligen klickar ni på Exportera > Statligt närvarokort > HT 2021". Där ser ni i rött vilka aktiviteter som inte räknas som bidragsberättigade. Håll muspekaren över deltagarnas närvaromarkering för att se varför inte aktiviteten eller personen räknas som giltig.

3. LOK-stödsansvarig - Ansök absolut senast 25 feb

Logga in i IdrottOnline och klicka på LOK-stödsansökan. Där kontrollerar ni att alla aktiviteter och deltagartillfällen finns med innan ni skickar in ansökan.

För att vara säker på att all närvaro förts över från Svenskalag.se till IdrottOnline innan den 25 feb rekommenderar vi att ni gör de sista kompletteringarna i Svenskalag.se senast den 20 feb.

Har ni frågor om LOK-stöd och hur ni på bästa sätt gör för att inte gå miste om eventuella pengar? Kontakta vår support