Nytt snabbverktyg - Skicka välkomstmejl

Nu kan ni skicka ut välkomsmejl med inloggningsuppgifter till era medlemmar direkt från medlemsregistret.

Välkomstmejlet innehåller förutom inloggningsuppgifter även vilka lag/grupper personen är med i samt om denne är kopplad som målsman till något barn i föreningen.

Mejlet uppmanar personen att logga in på hemsidan och se över sina personliga uppgifter såsom e-post, mobil och adressuppgifter.

Med andra ord passar välkomstmejlet jättebra att skicka både när er förening startar med Svenskalag.se eller inför varje ny säsong när ni vill att era medlemmar ska se över sina uppgifter.

Tips från coachen: Gå till registret och klicka på Filter. Längst ner filtrerar du fram de som aldrig loggat in. Kanske är det dags för dem att få ett välkomstmejl? Självklart kan du förhandsgranska mejlet innan du skickar det.

Dela nyhet

Ny milstolpe för Svenskalag-appen!

I takt med att Svenskalag.se växer ökar även användningen av appen, som nu har passerat ännu en milstolpe.     Det överlägset enklaste och snabbaste verktyget för att fylla i närvaro, svara på kallelser och hitta kontaktuppgifter till ledare, aktiva och anhöriga i laget eller gruppen.    Givetvis går det bra att vara inloggad i flera föreningar samtidigt. Då samlas såväl kallelser och nyhetsflöde på ett och samma ställe för full koll på din idrottsvardag!    Om du inte redan laddat ner appen till din mobil kan du ladda läsa mer och ladda ner den här

Varning när matcher ställs in

Nu visas en varning på de matcher som vi ej kunnat synkronisera med ert importerade spelschema. Anledningen till varningen kan vara att matchen blivit borttagen hos förbundet eller att motståndaren har ändrats.    Om ni har importerat er säsong så synkroniseras spelschema och resultat per automatik varje dag. Om en match flyttas till en annan tidpunkt eller spelplats så uppdateras detta i er kalender på Svenskalag.se.   Däremot, om matchen blir inställd eller om motståndarna byts ut så tas inte matchen bort ur er kalender på Svenskalag.se. Detta måste göras manuellt. Den nya varningssymbolen visar vilka matcher som ni behöver kontrollera och ev. ta bort.

Mobilanpassad hemsida lanserad!

Från och med idag är alla föreningars hemsidor på Svenskalag.se mobilanpassade!   Mobilanpassningen underlättar och ger en bättre upplevelse för såväl besökare som letar efter information som för ledare och andra administratörer som publicerar information, lägger till medlemmar etc.   Rotera för att se merEftersom skärmytan i en mobil är begränsad har vi i vissa fall skalat ner och filtrerat bort sådan information som är mindre viktig för besökaren. På vissa sidor kan man dock få fram mer information om man roterar på telefonen. Titta exempelvis på sidor som innehåller tabeller och statistik.   Viktigt angående sponsorer För att visa era sponsorer behöver en administratör logga in och aktivera de sponsorer som även ska visas på mobilsajten. Dessa visas då längst ner på sajten.   Fel färg i sidhuvudet? Om er förening önskar byta färg på sidhuvudet i mobilen kan ni höra av er till vår support.    Ge oss feedback Prova gärna redan nu att mobilsurfa in på er hemsida. Förhoppningsvis får ni en överraskande bra upplevelse! Vi vill ha både ris och ros, mejla till vår support.   Sprid nyheten till era medlemmar! Passa på att skriva en egen nyhet på er hemsida om den nya mobilanpassade hemsidan. Glöm inte bort att avisera till era medlemmar. Självklart är det ok att "låna" vår bild ovan. Ladda hem bild här.

Vad har ni att förlora?