Nyhet: Sök på medlemsnummer i fakturor

Nu kan de föreningar som använder sig av medlemsnummer söka fram fakturor med hjälp av detta.

Andra sätt att hitta fakturor för en specifik person är såklart att söka på namn, fakturanummer eller genom några av de smarta filter som finns i medlemsregistret och fakturatjänsten.

Läs mer om hur medlemsnummer fungerar

Ladda upp föreningens integritetspolicy

Med anledning av att GDPR införs den 25 maj har vi lanserat en speciell funktion just för att ladda upp föreningens integritetspolicy rörande behandling av personuppgifter.   Föreningsadminstratörer hittar funktionen under Medlemsregister > Inställningar > Integritetspolicy. Där finns även länk till Riksidrottsförbundets mall för Integritetspolicy som ni med fördel använder er av.    Informera eller samtycke? När ni laddat upp er policy kan ni välja om ni enbart vill informera om policyn eller om ni vill samla i samtycken från era medlmmar. (Enligt RF:s uppförandekod behöver de flesta idrottsföreningar inte insamla samtycke från sina medlemmar)   Var visas/godkänns Integritetspolicyn? 1. I formuläret när nya medlemmar anmäler sig till föreningen. 2. Under "Mina uppgifter" då befinltiga medlemmar redigerar sina uppgifter.   Tips för att sprida er integritetspolicy till era medlemmar  1. Länka till er policy på samma ställe där man kan hitta andra viktiga föreningsdokument. 2. Gör ett mejlutskick till alla personer som ni hanterar i registret och bifoga policyn.   Stort lycka till med ert GDPR-arbete!

GDPR - Personuppgiftsbiträdesavtal

Sedan förra veckan kan föreningar som använder Svenskalag.se godkänna det personuppgiftsbiträdesavtal som reglerar Svenskalags behandling av personuppgifter på uppdrag av föreningen.    För att kunna fortsätta använda Svenskalag.se utan avbrott behöver en föreningsadministratör logga in och acceptera det nya avtalet senast 24 maj 2018.    Om er förening redan har godkänt avtalet kan föreningsadministratörer hitta det på kontrollpanelens startsida. Där går det även att se när och av vem avtalet godkändes.

Så hanteras personuppgifter av Svenskalag

På våra supportsidor finns nu en avdelning med frågor och svar om GDPR. Informationen är i första hand riktad till föreningens medlemmar och svarar på frågor om hur personuppgifter hanteras i Svenskalag.se.   Gå till www.svenskalag.se/faq/gdpr för att läsa mer