Nyhet: Närvarostatistik på mer än bara träningar

Här kommer en nyhet efterlängtad av många ledare. Träningsstatistik har uppgraderats till Närvarostatistik.

Det betyder att ni nu kan se närvarostatistik på alla typer av aktiviteter: Träningar, tävlingar, cuper, möten, fester, utbildningar, matcher och övriga aktiviteter.

Självklart kan ni exporera statistiken till Excel och PDF.

Redigera aktiviteten direkt via appen

Du har väl inte missat den lilla pilen uppe till höger när du går in på en aktivitet i appen?   Tryck på pilen för att öppna aktiviteten i mobilens webbläsare. Där kan du enkelt läsa mer, redigera eller skicka kallelser.   Läs mer om vilka nyheter som släpptes i den senaste "app-graderingen": www.svenskalag.se/bloggen/nyheter/1220357/ny-version-av-svenskalag-appen

Tre bra exempel på betalformulär

Här är tre föreningar som nyligen kommit igång med betalformulär via Svenskalag.se. Klicka på länkarna nedan och bli inspirerad!    Qviding FIF Qvidingloppet 2019 - till anmälan   Älta IF Ältasjön Runt 2019 - till anmälan   Kalmar HC Sommarcamp 2019 - till anmälan   Skulle din förening dra nytta av ett liknande formulär? Hör av dig till oss på 011-16 23 00 eller anmäl intresse på www.svenskalag.se/nyfiken så berättar vi hur ni kan komma igång.

Fakturan skickas direkt vid anmälan

Du vet väl att er förening kan skapa betalformulär där medlemmen/kunden får fakturan direkt vid anmälan?   Funktionen ingår utan kostnad för alla föreningar som fakturerar via Svenskalag.se.   Så funkar det Ni skapar ett betalformulärEx. Anmälan till ett läger, fotbollskola, camp, motionslopp etc. Kunden anmäler sig och får fakturan direkt Ni får en bekräftelse på alla beställningar via mejl Alla beställningar listas i systemet så att ni enkelt kan söka, filtrera, exportera och kommunicera med era kunder. Bokföringsunderlag sparas automatisk baserat på era förvalda inställningar.   Vill ni testa? Anmäl intresse på www.svenskalag.se/nyfiken så berättar vi mer och hjälper er igång.

Checklista inför LOK-stödsansökan

LOK-stödsansökan för höstens aktiviteter (1 jul - 31 dec) ska vara inskickad senast den 25 februari i IdrottOnline.   Nedan hittar ni en checklista för att säkerställa att ert underlag är så komplett som möjligt.1. ANSÖKAN   A. De föreningar som aktiverat daglig Export till IdrottOnline behöver bara logga in i IOL och klicka på LOK-stödsansökan. Där kontrollerar ni att alla aktiviteter och deltagartillfällen finns med innan ni skickar in er ansökan.För att säkerställa att all närvaro förs över och blir korrekt innan sista ansökningdatum den 25 februari behöver ni ha gjort de sista kompletteringarna i Svenskalag.se senast den 15 februari.    B. Övriga föreningar ansöker genom att logga in i IdrottOnline och fylla i den sammanställning som ni hittar i Svenskalag.se under Kontrollpanelen > LOK-stöd. Därefter skickar ni in er ansökan.   2. CHECKLISTA FÖR LEDARE För att ni inte ska gå miste om pengar är det viktigt att varje lag/träningsgrupp ser över sina närvarokort. Logga in på er lagsida. Gå till Kontrollpanelen > Aktiviteter. Välj perioden: HT 2018. Se till att ni kryssat i alla aktiviteter och att ni fyllt i närvaro på dessa. Ovanför listan med alla aktiviteter visas varningar om det exempelvis saknas personnummer på någon, om någon aktivitet är för kort, om aktiviteten saknar plats eller om det saknas ledare. Rätta till så många fel som möjligt, det kan påverka ert bidrag väldigt mycket Till sist är det bra om du klickar på "Statligt närvarokort". Då ser du tydligt i rött vilka aktiviteter som inte räknas som bidragsberättigade. Håll muspekaren över deltagarnas närvaromarkering för att se varför inte aktiviteten räknas som giltig.   Har ni frågor om LOK-stöd och hur ni på bästa sätt gör för att inte gå miste om eventuella pengar? Kontakta vår support

Stockholm stads bidragsregler inbyggda i Svenskalag.se

Grattis alla idrottsföreningar i Stockholm Stad!I samarbete med kommunen har vi byggt in Stockholms Stads regler för medlemsaktivitetsbidrag i Svenskalag.se.Så funkar det: Fyll i närvaro som vanligt i Svenskalag.se. Alla varningar i systemet, närvarokort och sammanställningar är anpassade till Stockholms Stads regler vilket gör att ni löpande får en korrekt prognos över ert kommunala LOK-stöd.   Två sätt att ansöka om medlemsaktivitetsbidrag hos Stockholms Stad: Via Interbook: Kopiera summorna från sammanställningen i Svenskalag.se till ansökningsformuläret i Interbook. Via e-post: Fyll i denna ansökningsblankett och skicka den tillsammans med er sammanställning som finns Svenskalag.se.   Som administratör kan du se dessa uppdateringar genom att klicka på LOK-stöd > Kommunalt stöd.   Har din förening inte kommit igång med att föra närvaro i Svenskalag.se ännu? Det är helt kostnadsfritt för alla idrottsföreningar.

Göteborgs Stads bidragsregler inbyggda i Svenskalag.se

Under 2018 införde Göteborgs Stad nya regler för ansökan om aktivitetsbidrag. För alla föreningar i Göteborg som sköter sin närvaro i Svenskalag.se innebär detta:   Fyll i närvaro som vanligt i Svenskalag.se. Ni kan löpande förhandsgranska både lagens närvarokort samt föreningens sammanställning vilket är ert underlag för ansökan.Både närvarokort och sammanställningen är givetvis anpassad för Göteborg Stad. Ansökan om aktivitetsbidrag gör ni via e-tjänsten bok.goteborg.se.Där för ni över siffrorna från den sammanställning som ni får i Svenskalag.se.   Som administratör kan du se dessa uppdateringar genom att klicka på LOK-stöd > Kommunalt stöd.   Har din förening inte kommit igång med att föra närvaro i Svenskalag.se ännu? Det är helt kostnadsfritt för alla idrottsföreningar.

Testa gratis

Kom igång gratis Anmäl intresse Anmäl intresse