Nyhet: Interna grupper

För er som har stora trupper kommer här en efterlängtad nyhet.

För att kunna administrera stora trupper på ett effektivt sätt behöver man dela in sina spelare i olika grupper inom laget. Exempelvis lag blå och lag grön, eller A-lag och B-lag etc.

Genom att skapa Interna grupper och placera era medlemmar i dessa förenklar ni många delar av er administration. Ni skapar Interna grupper via Kugghjulet > Personer > Interna grupper.

De interna grupperna finns redan nu som val vid automatiska kallelser och under vintern kommer ni även att kunna filtrera på interna grupper vid SMS- och mejlutskick samt vid närvaroregistrering.

Kommentarer Visa alla kommentarer (21)

1. Greger 1 dec 2017, 17:50

Toppen!

2. Marcus 1 dec 2017, 18:02

Äntligen!!!

3. Magnus 1 dec 2017, 20:27

4. Patrick 2 dec 2017, 13:25

Superbra men det var framför allt till matcher som denna funktion behövdes. Varför finns inte denna funktion där eller ligger det i backlog?

5. Jeff 2 dec 2017, 23:55

Kan en person tillhöra flera interna grupper så att man kan få kallelser till t ex A-lags aktiviteter samt F-lags aktiviteter för de som pendlar mellan grupperna?

6. Daniel 3 dec 2017, 15:57

Säkert bra, men att interna grupper inte finns som alternativ för matchkallelser tar bort 90% av nyttan för mig. Kan ni lägga in dem där?

7. Robert Larsén 3 dec 2017, 20:34

Hej Jeff, visst kan en person var med i flera interna grupper.

8. Robert Larsén 3 dec 2017, 20:39

Hej Magnus, om ledarna önskar en egen kalender som inte blandar sig med övriga aktiviteter behöver man skapa en egen lagsida och lägga upp ledaraktiviteterna i den kalendern.

9. Robert Larsén 3 dec 2017, 20:45

Hej Patrick och Daniel, Håll ut, snart uppgraderar vi den manuella kallelsefunktionen med Interna grupper som nytt filter.

10. Marie 4 dec 2017, 08:46

Hur fungerar detta för aktivitetsredovisningen? Slås de interna grupperna ihop till en? Eller redovisas de som separata grupper?

11. Joachim Hollman 4 dec 2017, 09:00

Det vore bra om man kunde använda en intern grupp i truppen ungefär på samma sätt som man idag kan dela in efter vilken position man spelar på.

12. Björn 4 dec 2017, 10:09

Perfekt, som vi har väntat! Vore så klart grymt om man kunde nå dessa indelningar via vanliga kallelser också och inte bara schemalagda sådana.

13. Robert Larsén 4 dec 2017, 11:28

Hej Marie, en aktivitet redovisas som en aktivitet så länge du inte delar upp den när du fyller i närvaron.

14. Robert Larsén 4 dec 2017, 11:28

Hej Joachim, bra feedback! Vi har den punkten på vår att-göra-lista.

15. Robert Larsén 4 dec 2017, 11:29

Hej Björn, helt rätt! Inom kort lanseras funktionen även på vanliga kallelser.

16. Kenneth Norling 13 dec 2017, 21:58

Hej Robert, du skriver att snart lanseras den nya funktion, när är snart? Jag saknar en funktion att lägga "vilande spelare" för de som inte spelar för tillfället av olika anledningar men som inte slutat i laget.

17. Per 17 dec 2017, 20:55

Som Magnus skrev ?Kan man dela in i ledare och ha kalenderaktiviteter för specifika grupper som ledare? Vore bra då man vill ha ledarmöten i kalendern utan att det stör den vanliga lagkalendern.? Känns som att det är något ni bör integrera, väldigt jobbigt att behöva skapa fler konton (att hålla reda på) för att kommunicera effektivt. Vore även bra om man kunde skapa en ?chatgrupp? för tex ledarna, för att att snabbt kunna dela med sig av information.

18. Robert Larsén 18 dec 2017, 11:16

Hej Kenneth, troligtvis inom 2 månader. "Vilande spelare" är ett bra exempel på Intern grupp tycker jag.

19. Robert Larsén 18 dec 2017, 11:18

Hej Per, skicka gärna ett mer utförligt mejl när du beskriver ert behov så kan vi titta på det.

20. Eric Odelfelt 16 jan 2018, 16:15

Hej, Vi har olika intern grupper som vi kunna använda för kallelse till match? TEX +35 och +45. Är det möjligt och när? Eric SDE Vets

21. Kenneth Norling för 25 dagar sedan

Jag har en fundering gällande schemalagda aktiviteter. Det är verkligen toppen att man kan göra det men jag saknar en sak. När man lagt upp aktiviteter sen innan och sen vill jag ska kallelser till dessa så kan jag välja att skapa en individuell kallelse eller en grupp kallelse. Jag kan då inte välja av mina interna grupper och dessutom välja när kallelsen ska skickas. Alltså försvinner lite av finessen.