Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Okej, då vet jag!

Nyhet: Interna grupper

För er som har stora trupper kommer här en efterlängtad nyhet.

 

För att kunna administrera stora trupper på ett effektivt sätt behöver man dela in sina spelare i olika grupper inom laget. Exempelvis lag blå och lag grön, eller A-lag och B-lag etc.

 

Genom att skapa Interna grupper och placera era medlemmar i dessa förenklar ni många delar av er administration. Ni skapar Interna grupper via Kugghjulet > Personer > Interna grupper.


De interna grupperna finns redan nu som val vid automatiska kallelser och under vintern kommer ni även att kunna filtrera på interna grupper vid SMS- och mejlutskick samt vid närvaroregistrering.

Kommentarer Visa alla kommentarer (29)

 1. Greger 1 dec 2017, 17:50

  Toppen!

 2. Marcus 1 dec 2017, 18:02

  Äntligen!!!

 3. Magnus 1 dec 2017, 20:27

  Kan man dela in i ledare och ha kalenderaktiviteter för specifika grupper som ledare? Vore bra då man vill ha ledarmöten i kalendern utan att det stör den vanliga lagkalendern.

 4. Patrick 2 dec 2017, 13:25

  Superbra men det var framför allt till matcher som denna funktion behövdes. Varför finns inte denna funktion där eller ligger det i backlog?

 5. Jeff 2 dec 2017, 23:55

  Kan en person tillhöra flera interna grupper så att man kan få kallelser till t ex A-lags aktiviteter samt F-lags aktiviteter för de som pendlar mellan grupperna?

 6. Daniel 3 dec 2017, 15:57

  Säkert bra, men att interna grupper inte finns som alternativ för matchkallelser tar bort 90% av nyttan för mig. Kan ni lägga in dem där?

 7. Robert Larsén 3 dec 2017, 20:34

  Hej Jeff, visst kan en person var med i flera interna grupper.

 8. Robert Larsén 3 dec 2017, 20:39

  Hej Magnus, om ledarna önskar en egen kalender som inte blandar sig med övriga aktiviteter behöver man skapa en egen lagsida och lägga upp ledaraktiviteterna i den kalendern.

 9. Robert Larsén 3 dec 2017, 20:45

  Hej Patrick och Daniel, Håll ut, snart uppgraderar vi den manuella kallelsefunktionen med Interna grupper som nytt filter.

 10. Marie 4 dec 2017, 08:46

  Hur fungerar detta för aktivitetsredovisningen? Slås de interna grupperna ihop till en? Eller redovisas de som separata grupper?

 11. Joachim Hollman 4 dec 2017, 09:00

  Det vore bra om man kunde använda en intern grupp i truppen ungefär på samma sätt som man idag kan dela in efter vilken position man spelar på.

 12. Björn 4 dec 2017, 10:09

  Perfekt, som vi har väntat! Vore så klart grymt om man kunde nå dessa indelningar via vanliga kallelser också och inte bara schemalagda sådana.

 13. Robert Larsén 4 dec 2017, 11:28

  Hej Marie, en aktivitet redovisas som en aktivitet så länge du inte delar upp den när du fyller i närvaron.

 14. Robert Larsén 4 dec 2017, 11:28

  Hej Joachim, bra feedback! Vi har den punkten på vår att-göra-lista.

 15. Robert Larsén 4 dec 2017, 11:29

  Hej Björn, helt rätt! Inom kort lanseras funktionen även på vanliga kallelser.

 16. Kenneth Norling 13 dec 2017, 21:58

  Hej Robert, du skriver att snart lanseras den nya funktion, när är snart? Jag saknar en funktion att lägga "vilande spelare" för de som inte spelar för tillfället av olika anledningar men som inte slutat i laget.

 17. Per 17 dec 2017, 20:55

  Som Magnus skrev ?Kan man dela in i ledare och ha kalenderaktiviteter för specifika grupper som ledare? Vore bra då man vill ha ledarmöten i kalendern utan att det stör den vanliga lagkalendern.? Känns som att det är något ni bör integrera, väldigt jobbigt att behöva skapa fler konton (att hålla reda på) för att kommunicera effektivt. Vore även bra om man kunde skapa en ?chatgrupp? för tex ledarna, för att att snabbt kunna dela med sig av information.

 18. Robert Larsén 18 dec 2017, 11:16

  Hej Kenneth, troligtvis inom 2 månader. "Vilande spelare" är ett bra exempel på Intern grupp tycker jag.

 19. Robert Larsén 18 dec 2017, 11:18

  Hej Per, skicka gärna ett mer utförligt mejl när du beskriver ert behov så kan vi titta på det.

 20. Eric Odelfelt 16 jan 2018, 16:15

  Hej, Vi har olika intern grupper som vi kunna använda för kallelse till match? TEX +35 och +45. Är det möjligt och när? Eric SDE Vets

 21. Kenneth Norling 31 jan 2018, 19:11

  Jag har en fundering gällande schemalagda aktiviteter. Det är verkligen toppen att man kan göra det men jag saknar en sak. När man lagt upp aktiviteter sen innan och sen vill jag ska kallelser till dessa så kan jag välja att skapa en individuell kallelse eller en grupp kallelse. Jag kan då inte välja av mina interna grupper och dessutom välja när kallelsen ska skickas. Alltså försvinner lite av finessen.

 22. Anna Myrenberg 20 mar 2018, 11:30

  Hur tar jag närvaro via de interna grupperna? Hittar inget sätt att använda mig av grupperna i närvaroregistrering.

 23. Mattias Hallgren 29 mar 2018, 12:14

  Hur nära är inom kort? Jag tänker på manuella kallelser för interna grupper.

 24. Mårten Södermark 10 apr 2018, 11:37

  Nu börjar snart säsongen med matcher - snälla ni, tryck ut funktionen med manuella kallelser till interna grupper ASAP!

 25. Marie-Louise Elebring 17 jun 2018, 21:38

  Hej! Har skapat en intern grupp men kan inte skicka mejl enbart till den gruppen. Finns det inte en sådan funktion eller är det bara jag som inte hittar den?

 26. Andreas Kiellarson 18 jun 2018, 08:26

  Hej Marie-Louise. Den funktionaliteten finns inte för interna grupper ännu. Men du har helt rätt att man vill kunna välja sina interna grupper som ett filter/urval vid utskick av mejl och sms. Vi kommer att bygga denna funktion men kan ännu inte säga exakt när den lanseras.

 27. Henrik Danielsson 19 aug 2018, 11:55

  Finns det någon tidplan på när man ska kunna använda interna grupper för kallelser till matcher?

 28. Robert Larsén 19 aug 2018, 15:42

  Hej Daniel. Glada nyheter: förhoppningsvis släpps den funktionen redan nästa vecka.

 29. Mårten Södermark för 28 dagar sedan

  ÄNTLIGEN ;-) Verkar fungera OK nu för oss iallafall

← Nyare Äldre →

Dela

Senaste nyheter

En halv miljon besökare!

Inom idrotten pratas det ofta om stolpe in eller stolpe ut. Lika ofta pratar man om milstolpar. Tillsammans har vi nu passerat ännu en sådan!   500 000 besökare på en vecka! Förra veckan fullkomligt sprudlade det av aktivitet i idrottssverige och antalet besökare på Svenskalag-föreningarnas hemsidor nådde smått otroliga en halv miljon! Fler föreningar väljer Svenskalag.se Vi gläds åt att allt fler föreningar använder Svenskalag.se och framförallt åt all den aktivitet som pågår i föreningarna runtom i landet. Tillsammans fortsätter vi skapa förutsättningar för ännu mer aktivitet och idrottande!Några nya Svenskalag-föreningar:www.bjorboif.com www.faluhk.se www.stenungsundsbasket.se www.vallentunafriidrott.se www.onsalapirates.se

Kontaktpersoner under "Våra lag/grupper"

Alla föreningar på Svenskalag.se har en sida som heter "Våra lag" alternativt "Våra grupper". På denna sida listas alla lag/grupper i föreningen med tillhörande kontaktpersoner.   Fr.o.m. 21 aug listas endast de kontaktpersoner som respektive lag/grupp valt att visa på sin egna kontaktsida. På så sätt vet ni att om en kontakt visas på er egna lagsida, visas den även på föreningens sida.   Om ni upplever att det saknas vissa kontaktpersoner under "Våra lag/grupper", gå då in på respektive lags kontaktsida och lägg till kontaktperson där.

20 000 lag och grupper använder Svenskalag.se!

Svenskalag.se fortsätter att växa och ännu en milstolpe passerades under sommaren!   20 000 lag/träningsgrupper! – Det är underbart. Först ett OS med rekordmånga Svenska medaljer, sen VM-guld i ishockey, Granens säkra straffar och nu detta med 20.000 lag och samtidigt Duplantis över 6.05. Var ska 2018 sluta egentligen? Allt som är blågult blir till guld i år känns det som! säger VD:n ocn grundaren Robert Larsén.   – Under hösten vågar jag lova att vi fortsätter finslipa in i minsta detalj för att bli ett ännu mer självklart val för landets idrottsföreningar. Håll utkik i  bloggen, det kommer många nya funktioner och hjälpmedel som kommer att göra föreningssverige ännu gladare.     En av Sverigs bästa sajter! Under den gångna våren uppmärksammades Svenskalag.se även av IDG som utsåg sajten till en av landets bästa inom kategorin Hälsa & Träning.     Några föreningar som nyligen börjat använda Svenskalag.se Basket Stenungsunds BK Onsala Pirates BBK Tranås BBK Väsby IK HK   Innebandy IBF Sörby Wibax Piteå IBK IBK Mantorp   Fotboll IF Leikin Mjölby AI FF Krokom Dvärsätts IF Tjust IF FF Stensjöns IF

Relaterade nyheter

Kontaktpersoner under "Våra lag/grupper"

Alla föreningar på Svenskalag.se har en sida som heter "Våra lag" alternativt "Våra grupper". På denna sida listas alla lag/grupper i föreningen med tillhörande kontaktpersoner.   Fr.o.m. 21 aug listas endast de kontaktpersoner som respektive lag/grupp valt att visa på sin egna kontaktsida. På så sätt vet ni att om en kontakt visas på er egna lagsida, visas den även på föreningens sida.   Om ni upplever att det saknas vissa kontaktpersoner under "Våra lag/grupper", gå då in på respektive lags kontaktsida och lägg till kontaktperson där.

Sortera era lag och grupper

Innan sommaren lanserade vi en ny inställning som varit efterlängtad av många föreningar.   Nu kan ni som förening bestämma hur era lag och grupper ska sorteras på hemsidan. Bilden ovan visar hur de sorterats historiskt men nu kan ni alltså justera detta så att det passar er verksamhet bäst.   En kontroversiell punkt har varit att alla pojklag som standard listats före flicklag. Detta har motiverats av att det finns fler pojklag än flicklag inom lagidrott i Sverige. Hursomhelst kan ni nu bestämma helt själva hur era lag/grupper ska sorteras.   Ni hittar inställningen som föreningsadministratör under Kugghjulet > Inställningar.

Till ledaren: Svara efter sista anmälningstid

Nu kan du som är administratör eller redaktör svara på kallelser åt dig själv eller andra även om sista anmälningstiden gått ut.   Så - nästa gång någon anmäler sig via telefon eller SMS pga att anmälningstiden gått ut - gå in på aktiviteten via hemsidan eller appen och notera svaret där.

Testa redan idag

Kom igång helt utan kostnad eller anmäl intresse om du vill veta mer!

Kom igång gratis Anmäl intresse