Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Okej, då vet jag!

Nyhet: Interna grupper

För er som har stora trupper kommer här en efterlängtad nyhet.

 

För att kunna administrera stora trupper på ett effektivt sätt behöver man dela in sina spelare i olika grupper inom laget. Exempelvis lag blå och lag grön, eller A-lag och B-lag etc.

 

Genom att skapa Interna grupper och placera era medlemmar i dessa förenklar ni många delar av er administration. Ni skapar Interna grupper via Kugghjulet > Personer > Interna grupper.


De interna grupperna finns redan nu som val vid automatiska kallelser och under vintern kommer ni även att kunna filtrera på interna grupper vid SMS- och mejlutskick samt vid närvaroregistrering.

Kommentarer Visa alla kommentarer (15)

 1. Greger för 10 dagar sedan

  Toppen!

 2. Marcus för 10 dagar sedan

  Äntligen!!!

 3. Magnus för 10 dagar sedan

  Kan man dela in i ledare och ha kalenderaktiviteter för specifika grupper som ledare? Vore bra då man vill ha ledarmöten i kalendern utan att det stör den vanliga lagkalendern.

 4. Patrick för 9 dagar sedan

  Superbra men det var framför allt till matcher som denna funktion behövdes. Varför finns inte denna funktion där eller ligger det i backlog?

 5. Jeff för 9 dagar sedan

  Kan en person tillhöra flera interna grupper så att man kan få kallelser till t ex A-lags aktiviteter samt F-lags aktiviteter för de som pendlar mellan grupperna?

 6. Daniel för 8 dagar sedan

  Säkert bra, men att interna grupper inte finns som alternativ för matchkallelser tar bort 90% av nyttan för mig. Kan ni lägga in dem där?

 7. Robert Larsén för 8 dagar sedan

  Hej Jeff, visst kan en person var med i flera interna grupper.

 8. Robert Larsén för 8 dagar sedan

  Hej Magnus, om ledarna önskar en egen kalender som inte blandar sig med övriga aktiviteter behöver man skapa en egen lagsida och lägga upp ledaraktiviteterna i den kalendern.

 9. Robert Larsén för 8 dagar sedan

  Hej Patrick och Daniel, Håll ut, snart uppgraderar vi den manuella kallelsefunktionen med Interna grupper som nytt filter.

 10. Marie för 7 dagar sedan

  Hur fungerar detta för aktivitetsredovisningen? Slås de interna grupperna ihop till en? Eller redovisas de som separata grupper?

 11. Joachim Hollman för 7 dagar sedan

  Det vore bra om man kunde använda en intern grupp i truppen ungefär på samma sätt som man idag kan dela in efter vilken position man spelar på.

 12. Björn för 7 dagar sedan

  Perfekt, som vi har väntat! Vore så klart grymt om man kunde nå dessa indelningar via vanliga kallelser också och inte bara schemalagda sådana.

 13. Robert Larsén för 7 dagar sedan

  Hej Marie, en aktivitet redovisas som en aktivitet så länge du inte delar upp den när du fyller i närvaron.

 14. Robert Larsén för 7 dagar sedan

  Hej Joachim, bra feedback! Vi har den punkten på vår att-göra-lista.

 15. Robert Larsén för 7 dagar sedan

  Hej Björn, helt rätt! Inom kort lanseras funktionen även på vanliga kallelser.

← Nyare Äldre →

Dela

Senaste nyheter

Nyhet: Automatiska kallelser

Grattis alla ledare! Nu behöver du aldrig komma ihåg att kalla till nästa träning. Genom att aktivera automatiska kallelser kan du slappna av och låta Svenskalag.se göra jobbet.   Börja med att redigera en aktivitet och klicka automatiska kallelser. Där väljer ni när första kallelsen ska skickas och om det ska skicka någon påminnelse till de som inte svarat på den första kallselsen.   Ni anger även vilken text som ska stå i kallselsen samt vilka som ska kallas.

Nyhet: Interna grupper

För er som har stora trupper kommer här en efterlängtad nyhet.   För att kunna administrera stora trupper på ett effektivt sätt behöver man dela in sina spelare i olika grupper inom laget. Exempelvis lag blå och lag grön, eller A-lag och B-lag etc.   Genom att skapa Interna grupper och placera era medlemmar i dessa förenklar ni många delar av er administration. Ni skapar Interna grupper via Kugghjulet > Personer > Interna grupper. De interna grupperna finns redan nu som val vid automatiska kallelser och under vintern kommer ni även att kunna filtrera på interna grupper vid SMS- och mejlutskick samt vid närvaroregistrering.

Aktivera integration med IdrottOnline senast 21 dec

Det flesta idrottsföreningar som använder Svenskalag.se har redan aktiverat daglig export av medlemmar och närvaro till IdrottOnline. Detta för att förenkla LOK-stödsansökan och få tillgång till det extra ledarstödet som RF delar ut. Ännu inte aktiverat? För de föreningar som för närvaro i Svenskalag.se och ännu inte aktiverat Daglig export till IdrottOnline är det god tid att göra det nuFör att kunna exportera höstens närvaro till IdrottOnline och få det extra ledarstödet, behöver ni aktivera exporten senast 21 dec 2017.   När föreningen aktiverar exporten berättigar det till 5 kr i Extra ledarstöd per aktivitet där ni har haft minst två närvarande ledare.   Vi rekommenderar att ni gör detta redan nu för inte riskera att gå miste om viktiga tusenlappar.   Läs mer om hur ni gör här

Relaterade nyheter

Testa redan idag

Kom igång helt utan kostnad eller anmäl intresse om du vill veta mer!

Kom igång gratis Anmäl intresse