Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Okej, då vet jag!

Nyhet: Interna grupper

För er som har stora trupper kommer här en efterlängtad nyhet.

 

För att kunna administrera stora trupper på ett effektivt sätt behöver man dela in sina spelare i olika grupper inom laget. Exempelvis lag blå och lag grön, eller A-lag och B-lag etc.

 

Genom att skapa Interna grupper och placera era medlemmar i dessa förenklar ni många delar av er administration. Ni skapar Interna grupper via Kugghjulet > Personer > Interna grupper.


De interna grupperna finns redan nu som val vid automatiska kallelser och under vintern kommer ni även att kunna filtrera på interna grupper vid SMS- och mejlutskick samt vid närvaroregistrering.

Kommentarer Visa alla kommentarer (30)

 1. Greger 1 dec 2017, 17:50

  Toppen!

 2. Marcus 1 dec 2017, 18:02

  Äntligen!!!

 3. Magnus 1 dec 2017, 20:27

  Kan man dela in i ledare och ha kalenderaktiviteter för specifika grupper som ledare? Vore bra då man vill ha ledarmöten i kalendern utan att det stör den vanliga lagkalendern.

 4. Patrick 2 dec 2017, 13:25

  Superbra men det var framför allt till matcher som denna funktion behövdes. Varför finns inte denna funktion där eller ligger det i backlog?

 5. Jeff 2 dec 2017, 23:55

  Kan en person tillhöra flera interna grupper så att man kan få kallelser till t ex A-lags aktiviteter samt F-lags aktiviteter för de som pendlar mellan grupperna?

 6. Daniel 3 dec 2017, 15:57

  Säkert bra, men att interna grupper inte finns som alternativ för matchkallelser tar bort 90% av nyttan för mig. Kan ni lägga in dem där?

 7. Robert Larsén 3 dec 2017, 20:34

  Hej Jeff, visst kan en person var med i flera interna grupper.

 8. Robert Larsén 3 dec 2017, 20:39

  Hej Magnus, om ledarna önskar en egen kalender som inte blandar sig med övriga aktiviteter behöver man skapa en egen lagsida och lägga upp ledaraktiviteterna i den kalendern.

 9. Robert Larsén 3 dec 2017, 20:45

  Hej Patrick och Daniel, Håll ut, snart uppgraderar vi den manuella kallelsefunktionen med Interna grupper som nytt filter.

 10. Marie 4 dec 2017, 08:46

  Hur fungerar detta för aktivitetsredovisningen? Slås de interna grupperna ihop till en? Eller redovisas de som separata grupper?

 11. Joachim Hollman 4 dec 2017, 09:00

  Det vore bra om man kunde använda en intern grupp i truppen ungefär på samma sätt som man idag kan dela in efter vilken position man spelar på.

 12. Björn 4 dec 2017, 10:09

  Perfekt, som vi har väntat! Vore så klart grymt om man kunde nå dessa indelningar via vanliga kallelser också och inte bara schemalagda sådana.

 13. Robert Larsén 4 dec 2017, 11:28

  Hej Marie, en aktivitet redovisas som en aktivitet så länge du inte delar upp den när du fyller i närvaron.

 14. Robert Larsén 4 dec 2017, 11:28

  Hej Joachim, bra feedback! Vi har den punkten på vår att-göra-lista.

 15. Robert Larsén 4 dec 2017, 11:29

  Hej Björn, helt rätt! Inom kort lanseras funktionen även på vanliga kallelser.

 16. Kenneth Norling 13 dec 2017, 21:58

  Hej Robert, du skriver att snart lanseras den nya funktion, när är snart? Jag saknar en funktion att lägga "vilande spelare" för de som inte spelar för tillfället av olika anledningar men som inte slutat i laget.

 17. Per 17 dec 2017, 20:55

  Som Magnus skrev ?Kan man dela in i ledare och ha kalenderaktiviteter för specifika grupper som ledare? Vore bra då man vill ha ledarmöten i kalendern utan att det stör den vanliga lagkalendern.? Känns som att det är något ni bör integrera, väldigt jobbigt att behöva skapa fler konton (att hålla reda på) för att kommunicera effektivt. Vore även bra om man kunde skapa en ?chatgrupp? för tex ledarna, för att att snabbt kunna dela med sig av information.

 18. Robert Larsén 18 dec 2017, 11:16

  Hej Kenneth, troligtvis inom 2 månader. "Vilande spelare" är ett bra exempel på Intern grupp tycker jag.

 19. Robert Larsén 18 dec 2017, 11:18

  Hej Per, skicka gärna ett mer utförligt mejl när du beskriver ert behov så kan vi titta på det.

 20. Eric Odelfelt 16 jan 2018, 16:15

  Hej, Vi har olika intern grupper som vi kunna använda för kallelse till match? TEX +35 och +45. Är det möjligt och när? Eric SDE Vets

 21. Kenneth Norling 31 jan 2018, 19:11

  Jag har en fundering gällande schemalagda aktiviteter. Det är verkligen toppen att man kan göra det men jag saknar en sak. När man lagt upp aktiviteter sen innan och sen vill jag ska kallelser till dessa så kan jag välja att skapa en individuell kallelse eller en grupp kallelse. Jag kan då inte välja av mina interna grupper och dessutom välja när kallelsen ska skickas. Alltså försvinner lite av finessen.

 22. Anna Myrenberg 20 mar 2018, 11:30

  Hur tar jag närvaro via de interna grupperna? Hittar inget sätt att använda mig av grupperna i närvaroregistrering.

 23. Mattias Hallgren 29 mar 2018, 12:14

  Hur nära är inom kort? Jag tänker på manuella kallelser för interna grupper.

 24. Mårten Södermark 10 apr 2018, 11:37

  Nu börjar snart säsongen med matcher - snälla ni, tryck ut funktionen med manuella kallelser till interna grupper ASAP!

 25. Marie-Louise Elebring 17 jun 2018, 21:38

  Hej! Har skapat en intern grupp men kan inte skicka mejl enbart till den gruppen. Finns det inte en sådan funktion eller är det bara jag som inte hittar den?

 26. Andreas Kiellarson 18 jun 2018, 08:26

  Hej Marie-Louise. Den funktionaliteten finns inte för interna grupper ännu. Men du har helt rätt att man vill kunna välja sina interna grupper som ett filter/urval vid utskick av mejl och sms. Vi kommer att bygga denna funktion men kan ännu inte säga exakt när den lanseras.

 27. Henrik Danielsson 19 aug 2018, 11:55

  Finns det någon tidplan på när man ska kunna använda interna grupper för kallelser till matcher?

 28. Robert Larsén 19 aug 2018, 15:42

  Hej Daniel. Glada nyheter: förhoppningsvis släpps den funktionen redan nästa vecka.

 29. Mårten Södermark 28 aug 2018, 08:23

  ÄNTLIGEN ;-) Verkar fungera OK nu för oss iallafall

 30. Stefan 8 okt 2018, 13:05

  Hej, Hur ser ni på möjligheten att kunna välja spelare från andra lag till den interna gruppen? Vi har skapat en grupp som heter träning och vill kunna bjuda in vissa spelare från andra lag.

← Nyare Äldre →

Dela

Senaste nyheter

Supportens öppettider under jul & nyår

Många föreningar är i uppstarten av Svenskalag.se under december och vi vill därför redan nu passa på att informera om våra öppettider under Jul- och nyårshelgerna.   Vi stänger telefonsupporten fredagen den 21 dec kl 12.00 och öppnar åter onsdagen den 2 jan kl 9.00.   Du hittar som vanligt svar på de vanligaste frågorna på våra supportsidor och kan även kontakta oss via mejl därifrån.    Obs! Måndag 3 december stänger supporten kl 14.00

"Imponerande service och bra support"

Inför den nya säsongen startade Stenungsunds BK igång arbetet med Svenskalag.se och vi passar på att kolla av läget med föreningens kassör, Anders Johansson:   – Jag har bara bra saker att säga. Vi har fått ordning på vårt medlemsregister som var rejält eftersatt tidigare. Samtidigt som vi upplever att allt är enklare och smidigare för alla inom föreningen. Bytet till Svenskalag.se har hjälpt oss att få ordning, helt enkelt! säger Anders.   Hur upplevde ni själva bytet? – Vi blev överraskade över hur snabbt och smidigt allt gick. Vi har också upplevt bra support och en imponerande service från Svenskalag.se under uppstarten.     Hur fungerar det för dig som kassör med fakturering och avgiftshantering? - Samma sak där. Oerhört enkel och smidig tjänst. Jag kan fakturera alla medlemmar på ett par minuter och hela tiden ha koll på vem som har betalat och inte. Riktigt bra!   Besök Stenungsunds Baskets nya hemsida   Vill du veta hur er förening kan få ordning och reda på medlemsavgifterna? Kontakta oss så hjälper vi er!

Supernyhet: Betalning direkt vid anmälan!

Under kommande veckor lanseras möjligheten att skapa formulär med Swish, kortbetalning och automatisk faktura. Viggbyholms IK FF är först ut med detta. Hör av er om er förening också är intresserade!   När är det perfekt att ta betalt i samband med anmälan? Hockey- eller fotbollskola m.m Camper och läger Kurser Stödmedlemskap Vid försäljning av produkter från föreningen (rabattkort, säsongskort, klubbkläder)   Betalsätt Om ni väljer att ta betalt via ett formulär bestämmer ni vilka av följande betalsätt som ska vara tillgängliga: Swish Kortbetalning Automatisk faktura   Medlem eller kund? Föreningen bestämmer vad som ska hända med "kunden" när ett köp genomförts:Vid anmälan till hockeyskola, camper osv. rekommenderar vi att "kunden" automatiskt läggs till i medlemsregistret i förvald grupp.Vid köp av produkter rekommenderar vi att "kunden" endast listas i köphistoriken utan att läggas till i medlemsregistret. Det går ändå bra att kommunicera med de kunder som placeras här.      Vad kostar det? Funktionen ingår för alla föreningar som har fakturatjänsten. Olika avgifter tillkommer beroende på betalsätt. Nedan är två räkneexempel.   Avgift för ett köp på 1000 kr:Swish = 15,50 krKort = 20 kr   Avgift för ett köp på 300 kr: Swish = 6,75 kr Kort = 6,88 kr Bankernas avgifter är inkluderade i exemplen ovan.   Vill ni veta mer? Mejla oss på nyfiken@svenskalag.se eller ring 011-16 23 00.

Relaterade nyheter

Mina sidor - för alla i föreningen

Du vet väl att du som är medlem eller aktiv på något sätt i en Svenskalag-förening kan logga in på föreningens hemsida?Gör du detta hamnar du på "Mina sidor". Här kan du redigera dina uppgifter, se obesvarade kallelser, se närvarostatistik på träningar och matcher m.m. Har du barn i föreningen kan du även se deras uppgifter och kallelser.   Här hittar du dessutom alla viktiga dokument som din förening valt att visa för dig.   Vi har nyligen uppdaterat "Mina sidor" så att du enklare hittar det som är relevant för dig. Som vanligt gäller förbättringen oavsett om du surfar in med mobilen, plattan eller datorn. 

Nyhet: Lägg till, ta bort och redigera grupper

Under menyvalet "Grupper" som pilen pekar på ovan hittar du som är föreningsadministratör alla lag, träningsgrupper, arbetsgrupper och arrangemang som finns i föreningen.   Grupperna listas i samma ordning som de visas på hemsidan. Är ni en flersektionsförening hamnar grupperna under respektive sektion såklart.   Nya möjligheter Överblick över vilka grupper som finns Se antal utövare och ledare i respektive grupp Lägg till ny grupp Redigera grupp Ta bort grupp Återställ borttagen grupp Välj om en grupp ska vara publik på hemsidan, bara tillgänglig för de som tillhör gruppen eller helt dold Sätt maxtak för hur många utövare det får vara i respektive grupp   Vi hoppas att ni får stor glädje av dessa uppdateringar! Tveka inte att kontakta vår support om ni har några frågor. 

Ny toppmeny för administratörer!

Nu har det blivit ännu enklare att vara administratör i Svenskalag.se.Den nya toppmenyn högst upp på sidan som endast visas för administratörer gör det lätt för dig att växla mellan Hemsida, Register, Grupper, LOK-stöd och Fakturering.Röd och grön cirkel vid Register-fliken Röd = antalet potentiella dubbletter i registret.Grön = antalet ohanterade anmälningar som inkommit vi formulär. Lägg till och ta bort Grupper Sidan "Grupper" är en ny sida som låter dig hantera alla föreningens lag- & gruppsidor. Här kan du bland annat lägga till, ta bort och redigera grupper. Läs mer om sidan Grupper.   I toppmenyn hittar du även ditt eget konto samt genvägar till Frågor & svar samt supporten på Svenskalag.se.  

Testa redan idag

Kom igång helt utan kostnad eller anmäl intresse om du vill veta mer!

Kom igång gratis Anmäl intresse