Ladda upp föreningens integritetspolicy

Med anledning av att GDPR införs den 25 maj har vi lanserat en speciell funktion just för att ladda upp föreningens integritetspolicy rörande behandling av personuppgifter.

Föreningsadminstratörer hittar funktionen under Medlemsregister > Inställningar > Integritetspolicy.

Där finns även länk till Riksidrottsförbundets mall för Integritetspolicy som ni med fördel använder er av.

Informera eller samtycke?

När ni laddat upp er policy kan ni välja om ni enbart vill informera om policyn eller om ni vill samla i samtycken från era medlmmar. (Enligt RF:s uppförandekod behöver de flesta idrottsföreningar inte insamla samtycke från sina medlemmar)

Var visas/godkänns Integritetspolicyn?

1. I formuläret när nya medlemmar anmäler sig till föreningen.

2. Under "Mina uppgifter" då befinltiga medlemmar redigerar sina uppgifter.

Tips för att sprida er integritetspolicy till era medlemmar

1. Länka till er policy på samma ställe där man kan hitta andra viktiga föreningsdokument.

2. Gör ett mejlutskick till alla personer som ni hanterar i registret och bifoga policyn.

Stort lycka till med ert GDPR-arbete!

Sortera era lag och grupper

Innan sommaren lanserade vi en ny inställning som varit efterlängtad av många föreningar.   Nu kan ni som förening bestämma hur era lag och grupper ska sorteras på hemsidan. Bilden ovan visar hur de sorterats historiskt men nu kan ni alltså justera detta så att det passar er verksamhet bäst.   En kontroversiell punkt har varit att alla pojklag som standard listats före flicklag. Detta har motiverats av att det finns fler pojklag än flicklag inom lagidrott i Sverige. Hursomhelst kan ni nu bestämma helt själva hur era lag/grupper ska sorteras.   Ni hittar inställningen som föreningsadministratör under Kugghjulet > Inställningar.

Checklista inför LOK-stödsansökan

LOK-stödsansökan för vårens aktiviteter (1 jan - 30 jun) ska vara inskickad i IdrottOnline senast den 25 augusti.   Här är checklistan för att säkerställa att ni inte går miste om viktiga bidragspengar.1. ANSÖKAN   A. De föreningar som aktiverat daglig Export till IdrottOnline behöver bara logga in i IOL och klicka på LOK-stödsansökan. Där kontrollerar ni att alla aktiviteter och deltagartillfällen finns med innan ni skickar in er ansökan.För att vara säker på att all närvaro försts över korrekt innan sista ansökningdatum rekommenderar vi att ni gjort de sista kompletteringarna i Svenskalag.se senast den 18 augusti.    B. Övriga föreningar ansöker genom att logga in i IdrottOnline och fylla i den sammanställning som ni hittar i Svenskalag.se under Kontrollpanelen > LOK-stöd. Därefter skickar ni in er ansökan.   2. CHECKLISTA FÖR LEDARE För att ni inte ska gå miste om pengar är det viktigt att varje lag/träningsgrupp ser över sina närvarokort. Logga in på er lagsida. Gå till Kontrollpanelen > Aktiviteter. Välj perioden: VT 2018. Se till att ni kryssat i alla aktiviteter och att ni fyllt i närvaro på dessa. Ovanför listan med alla aktiviteter visas varningar om det exempelvis saknas personnummer på någon, om någon aktivitet är för kort, om aktiviteten saknar plats eller om det saknas ledare. Rätta till så många fel som möjligt, det kan påverka ert bidrag väldigt mycket Slutligen är det bra att granska närvarokortet. Där ser du om vissa aktiviteter inte räknas som bidragsberättigade. Dessa markeras med röd färg. Håll muspekaren över deltagarnas närvaromarkering för att se varför inte aktiviteten räknas som giltig gruppaktivitet.   Har ni frågor om LOK-stöd och hur ni på bästa sätt gör för att inte gå miste om eventuella pengar? Kontakta vår support

Supportens öppettider under sommaren

Från och med måndag den 2 juli är vår telefonsupport öppen vardagar 9-12.   Från och med torsdag den 19 juli stänger telefonsupporten för sommarlov och är tillbaka som vanligt onsdag den 1 augusti.   Självklart når du oss via supportformuläret som du hittar här: www.svenskalag.se/support   Där hittar du även svar på de vanligaste frågorna och en hel del annan nyttig information.   Vi på Svenskalag.se önskar alla en fortsatt härlig sommar!