Produktnytt

Integration med Rbok på gång

Rbok är ett nytt bidragssystem som fler och fler kommuner väljer att ansluta sig till. Precis som andra liknande bidragssystem, exempelvis ApN och Interbook, räknar Rbok ut hur mycket aktivitetsstöd föreningen kommer få från sin kommun.

För att aktivitetsstödet ska kunna beräknas och betalas ut krävs det att er förening skickar in er närvarodata till Rbok.

Detta kan ni idag göra genom att ladda hem en DAK-fil i Svenskalag, för att sedan ladda upp den i Rbok. DAK-filen kan laddas hem av föreningens huvudadministratörer under LOK-stöd > Kommunalt stöd.

Inloggning till Rbok får ni från er kommun.

Kommer snart: Integration

Just nu jobbar vårt utvecklingsteam med att bygga en integration med Rbok. Integrationen gör att ni som förening slipper ladda hem och ladda upp DAK-filer. Istället skickas alla aktiviteter och all närvaro automatiskt till Rbok flera gånger om dagen. Det kommer alltså att fungera på samma sätt som när data skickas från Svenskalag till IdrottOnline eller ApN.

Planen är att lansera Rbok-integrationen under maj månad.

Vilka kommuner är anslutna till Rbok idag?

Följande kommuner använder, eller kommer att börja använda Rbok under året: Umeå, Kristianstad, Tidaholm, Haninge, Malmö, Växjö, Vallentuna, Helsingborg, Eskilstuna, Karlstad, Söderhamn, Tibro, Lindesberg, Salem, Nykvarn, Uddevalla.