Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Okej, då vet jag!

Friends inom idrotten

Stiftelsen Friends och Svenskalag.se har nyligen inlett ett samarbete där vi tillsammans vill bidra med kunskap, inspiration och tips om hur idrotten kan bli en ännu tryggare plats utan kränkningar och mobbning. En plats där barn och unga kan känna sig accepterade och trygga samtidigt som de kan utöva sin idrott utifrån glädje och egen motivation.

 

Med start nu kommer vi därför att tillsammans med Friends framöver publicera ett antal artiklar med information om och inspiration till att arbeta med detta i sin förening. 

 

Inom Friends diskuteras ofta idrotten utifrån frågan ”Vilka mål är viktigast?”. Idrott handlar om glädje och passion men också mycket om mål. Det pratas ofta om målet att vinna, att slå rekord eller att uppnå resultat. Detta gäller även långt ner i åldrarna.

 

Friends förhoppning är att det främsta målet snarare ska vara att alla barn och unga ska känna sig trygga, trivas och ha roligt i sin idrottsförening. Det arbetet sker inte på bekostnad av de andra målen utan kan tvärtom göra det lättare att nå dem, inte minst sett ur ett långsiktigt perspektiv.

 

Friends är en icke-vinstdrivande organisation som grundades 1997 och vårt uppdrag är att stoppa mobbning. För att göra det utbildar vi vuxna inom idrotten, skolan och förskolan. Vi arbetar långsiktigt med utbildning, rådgivning och opinionsbildning för att öka kunskapen och engagemanget hos vuxna och barn. Inom idrotten har vi jobbat sedan 2005 och alla våra utbildningar bygger på gällande forskning och ”Idrotten vill” som är Svensk idrotts värdegrund.

 

Att som barn bli mobbad, bortvald eller hamna utanför är inte okej. Varken enligt Friends eller svensk idrotts värdegrund. Därför har föreningar och dess ledare en betydande roll i att skapa ett positivt klimat för alla aktiva. Om din förening vill veta mer om hur ett samarbete med Friends kan se ut hittar du all information på vår hemsida under ”Utbildning”. 

Friends - Utbildningar inom idrotten

 

Kommentarer

← Nyare Äldre →

Dela

Senaste nyheter

Nyhet: Skicka fakturor postalt

Nu har ni som fakturerar via Svenskalag.se möjlighet att skicka ut era fakturor postalt med bara ett knapptryck. Detta är ett väldigt bra komplement till digitala utskick i de fall föreningen saknar e-postadress till mottagarna.    Fakturorna skrivs ut, kuverteras och skickas med B-post efterföljande vardag efter att ni tryckt på Skicka i Svenskalag.se. Pris från 7kr inkl. moms per faktura.   Vill ni veta mer? Kontakta oss eller ring på 011 - 16 23 00

Gislaveds IS byter till Svenskalag.se

Småländska Gislaveds IS gör som grannföreningen GSK Hockey och börjar använda Svenskalag.se till hela föreningen.    GIS, som håller till på Ryttarvallen, har bland annat fostrat landslagsmannen Oscar Hiljemark som numera huserar i Genoa i Italien.    Vill du veta hur vi kan hjälpa er förening igång med Svenskalag.se helt kostnadsfritt?  Hör av dig på www.svenskalag.se/nyfiken

Leksands IF fördjupar samarbetet med Svenskalag.se

Leksands IF Ishockey har i många år jobbat med Svenskalag.se för sin ungdomsverksamhet och den stora hockeyskolan som arrangeras varje sommar. Nu tar föreningen nya kliv och lägger hela föreningens medlemsregister med totalt över 11.000 medlemmar i Svenskalag.se.   – Först och främst är det ett enormt lyft att ha alla medlemmar i ett och samma system. Det blir både mer lättarbetat för oss och samtidigt betydligt billigare både i rena kostnader och i arbetstid, säger Robert Kock, ansvarig för Hockeyskolan och medlemsfrågor inom Leksands IF.   – Det är ingen liten apparat att göra denna förändring i vår verksamhet, men viljan hos Svenskalag.se att lyssna på våra önskemål och utveckla systemet så att det passar vår verksamhet ännu bättre har både imponerat på oss och hjälpt till i vår omställning, fortsätter han.    En viktig aspekt av medlemshanteringen är att ha full koll på de olika avgifter som medlemmarna ska betala in under året. Robert Kock berättar:  – Det underlättar givetvis för alla som jobbar med ekonomin, att alla fakturor, oavsett om det gäller medlemsintäkter, spelarnas träningsavgifter eller avgifter för Hockeyskolan, hanteras i samma system. Vi sparar även en hel del pengar på att mejla ut fakturorna, samtidigt som vi, till dem som saknar e-postadress, kan göra postala utskick från systemet utan att behöva kuvertera eller klistra på frimärken.   Det fördjupade samarbetet har hjälpt till att utveckla båda parter:  – Det är både roligt och väldigt lärorikt att jobba tillsammans med Leksands IF och tillsammans har vi tagit stora steg i att förbättra både Svenskalag.se och hur Leksand jobbar med sin administration på kansliet. Snart lanseras även möjligheten att ta betalt med betal- och kreditkort direkt på hemsidan – en funktion som underlättar för både medlemmar och kanslipersonal. Utöver det har vi en del andra roliga nyheter att kommunicera under sommaren! avslutar Robert Larsén, grundare av Svenskalag.se.     Vill du veta mer om vad Svenskalag.se kan göra för er förening? Lämna intresse på www.svenskalag.se/nyfiken.   Några andra hockeyföreningar som jobbar med Svenskalag.se är AIK, LHC, Växjö Lakers, HV71, Mora IK, Karlskrona Hockey, Rögle BK, Vita Hästen.  

Testa redan idag

Kom igång helt utan kostnad eller anmäl intresse om du vill veta mer!

Kom igång gratis Anmäl intresse