Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Okej, då vet jag!

Förbättrad och förenklad aktivitetssida

Nu presenteras era aktiviteter på ett tydligare sätt på hemsidan. Självklart har vi anpassat både mobil- och desktopversion.

 

Förbättringar för alla

 1. Sidan har fått större text för ökad läsbarhet.
 2. Den som ska svara på en kallelse ser all information om aktiviteten först och svarar på kallelsen därunder.
 3. Om du via din mobil kommer till sidan från ett kallelsemejl visas inte annonsen högst upp på sidan.

 

Förbättringar för dig som administratör

 1. Du hittar redigerings- och kallelseknappar snabbare då de återfinns på samma ställe oavsett om du använder mobilen eller datorn.
 2. Du kan se skickade och schemalagda kallelser.
 3. Du kan se vilka som kallats och vilka som kommer att kallas.

 

Vi tar gärna emot mer feedback från dig som användare, både ris och ros.

Skicka ett mejl till vår support eller kommentera nedan.

Kommentarer Visa alla kommentarer (15)

 1. Kenneth Norling 31 jan 2018, 18:58

  Jag har en fundering gällande schemalagda aktiviteter. Det är verkligen toppen att man kan göra det men jag saknar en sak. När man lagt upp aktiviteter sen innan och sen vill jag ska kallelser till dessa så kan jag välja att skapa en individuell kallelse eller en grupp kallelse. Jag kan då inte välja av mina interna grupper och dessutom välja när kallelsen ska skickas. Alltså försvinner lite av finessen.

 2. Jb 31 jan 2018, 22:34

  Håller med om ovan kommentar. Hade gärna velat ha automatiskt påminnelser även för individuella kallelser.

 3. Jennica 1 feb 2018, 08:38

  Våra ledare saknar sms påminnelse för närvaro rappotering.

 4. Anders Hedberg 1 feb 2018, 15:58

  Har lagt in våra aktiviteter i Idrottonline. Får dock inte sms påminnelse och att jag kan registrera på mobilen

 5. Mattias S. 2 feb 2018, 11:48

  Hej, har kommit med ett flertal förslag senaste året, verkligen roligt att ni lyssnar och dessa funktioner relativt snabbt implementeras. Här kommer ytterligare ett förslag. I aktivitetsvyn över vilka som Kommer(), Kommer ej (), Ej Svarat () Hade det varit kanon om det gick att på ett lättare sätt särskilja Ledare/Tränare från spelare. I ett lag med 100-talet utövare är det bökigt att få en överblick över vilka ledare som kommer och om antalet ledare är tillräckligt för att kunna bedriva kvalitativ träning,. Hade gärna sluppit behöva gå igenom hela listan på deltagare (Kommer, Kommer Ej, Ej Svarat) innan varje träningstillfälle för att lista ut om antalet ledare är tillräckligt. Förslaget är alltså att först gruppera Ledare/Tränare och under detta grupperas Spelare. Det verkar också vara så att deltagandelistan sorteras i vilken ordning man anmält sitt deltagande till aktiviteten. Hade gärna sätt en möjlighet att sortera listan på förnamn/efternamn istället.

 6. Robert Larsén 2 feb 2018, 13:44

  Hej Kenneth, om du gör en gruppkallelse kan du välja bland dina Interna grupper. Detta går ännu inte när du gör en individuell kallelse. Jag kan dock avslöja att vi just nu jobbar med att göra de interna grupperna tillgängliga även vid individuella kallelser.

 7. Robert Larsén 2 feb 2018, 13:47

  Hej Jb, Helt rätt. Automatisk påminnelse kommer snart även att släppas för individuella kallelser.

 8. Robert Larsén 2 feb 2018, 13:49

  Hej Jennica, Tack för bra tips. Skriv gärna till support@svenskalag.se och beskriv hur ni skulle vilja att det fungerade.

 9. Robert Larsén 2 feb 2018, 13:52

  Hej Anders, jag är inte riktigt med på din fråga. För att föra närvaro på era aktiviteter i Svenskalag.se behöver du även lägga in aktiviteterna i Svenskalag.se. Skicka gärna din fråga till support@svenskalag.se.

 10. Robert Larsén 2 feb 2018, 13:53

  Hej Mattias, jättebra feedback. Vi tar det vidare med vårt utvecklingsteam.

 11. Andreas Rydin 4 feb 2018, 14:47

  Vi önskar att få in laguppställning under aktivitet som det finns på hemsidan, Det är en utmärkt funktion.

 12. Johan Hansson 14 feb 2018, 14:17

  Vi önskar att man kan skicka kallelsen via sms som på bokat.se så vi slipper använda den tjänsten

 13. Simon 1 mar 2018, 16:06

  Håller med ovan om sms funktion på kallelse. Sms når berörda användare bättre och mer direkt än i en oftast överfull mailkorg

 14. Elisabeth 23 mar 2018, 17:00

  Skickade precis ut en kallelse som där jag tickade i flera dagar då det var en cup, men insåg inte att det då blev tre kallelser som spelarna fick svara på. Kan jag radera kallelser, hittar inte den funktionen?

 15. Robert Larsén 24 mar 2018, 08:18

  Hej Elisabeth. Leta upp aktiviteten i kalendern. Klicka på pennan och därefter "Redigera kallelse". Lycka till!

← Nyare Äldre →

Dela

Senaste nyheter

Kontaktpersoner under "Våra lag/grupper"

Alla föreningar på Svenskalag.se har en sida som heter "Våra lag" alternativt "Våra grupper". På denna sida listas alla lag/grupper i föreningen med tillhörande kontaktpersoner.   Fr.o.m. 21 aug listas endast de kontaktpersoner som respektive lag/grupp valt att visa på sin egna kontaktsida. På så sätt vet ni att om en kontakt visas på er egna lagsida, visas den även på föreningens sida.   Om ni upplever att det saknas vissa kontaktpersoner under "Våra lag/grupper", gå då in på respektive lags kontaktsida och lägg till kontaktperson där.

20 000 lag och grupper använder Svenskalag.se!

Svenskalag.se fortsätter att växa och ännu en milstolpe passerades under sommaren!   20 000 lag/träningsgrupper! – Det är underbart. Först ett OS med rekordmånga Svenska medaljer, sen VM-guld i ishockey, Granens säkra straffar och nu detta med 20.000 lag och samtidigt Duplantis över 6.05. Var ska 2018 sluta egentligen? Allt som är blågult blir till guld i år känns det som! säger VD:n ocn grundaren Robert Larsén.   – Under hösten vågar jag lova att vi fortsätter finslipa in i minsta detalj för att bli ett ännu mer självklart val för landets idrottsföreningar. Håll utkik i  bloggen, det kommer många nya funktioner och hjälpmedel som kommer att göra föreningssverige ännu gladare.     En av Sverigs bästa sajter! Under den gångna våren uppmärksammades Svenskalag.se även av IDG som utsåg sajten till en av landets bästa inom kategorin Hälsa & Träning.     Några föreningar som nyligen börjat använda Svenskalag.se Basket Stenungsunds BK Onsala Pirates BBK Tranås BBK Väsby IK HK   Innebandy IBF Sörby Wibax Piteå IBK IBK Mantorp   Fotboll IF Leikin Mjölby AI FF Krokom Dvärsätts IF Tjust IF FF Stensjöns IF

Sortera era lag och grupper

Innan sommaren lanserade vi en ny inställning som varit efterlängtad av många föreningar.   Nu kan ni som förening bestämma hur era lag och grupper ska sorteras på hemsidan. Bilden ovan visar hur de sorterats historiskt men nu kan ni alltså justera detta så att det passar er verksamhet bäst.   En kontroversiell punkt har varit att alla pojklag som standard listats före flicklag. Detta har motiverats av att det finns fler pojklag än flicklag inom lagidrott i Sverige. Hursomhelst kan ni nu bestämma helt själva hur era lag/grupper ska sorteras.   Ni hittar inställningen som föreningsadministratör under Kugghjulet > Inställningar.

Relaterade nyheter

Till ledaren: Svara efter sista anmälningstid

Nu kan du som är administratör eller redaktör svara på kallelser åt dig själv eller andra även om sista anmälningstiden gått ut.   Så - nästa gång någon anmäler sig via telefon eller SMS pga att anmälningstiden gått ut - gå in på aktiviteten via hemsidan eller appen och notera svaret där.

Gör hemsidan till er självklara informationskanal!

För att hålla en hemsida levande och aktuell över tid krävs det att man kontinuerligt uppdaterar den med nyheter. Det måste vara enkelt att skapa nyheter samt redigera de man publicerat tidigare.   Hos oss på Svenskalag.se sätts användarvänlighet alltid i första rummet. Oavsett förkunskaper ska man som ledare kunna komma igång med Svenskalag.se utan manual.   Som ny ledare ska det i princip räcka med några minuters klickande på hemsidan för att förstå var man skriver nyheter, fyller kalendern med aktiviteter, skickar kallelser eller fyller i närvaro för aktivitetsstöd.    Just därför lägger vi mycket energi på att göra så enkla och tydliga verktyg som möjligt så att ni som ledare ska inspireras att använda hemsidan fullt ut och göra den till er självklara informationskanal.    I bilden ovan ser ni en nyhet från Tyresö FF:s hemsida samt hur det ser ut när man redigerar den i mobilen.

Mer användarvänliga matchsidor

I februari uppdaterade vi designen på alla sidor som rör föreningens matcher. Givetvis har vi uppdaterat både mobil- och desktopversion.   Den nya designen gör sidorna mer användarvänliga för både besökare och administratörer. Era ledare hittar snabbare var man exempelvis skriver ett referat, fyller i laguppställning eller skickar en matchkallelse.   I bilden ovan ser du hur sidorna ser ut när man är inloggad som administratör. Kommer man till sidan som "vanlig" besökare är det bara knapparna i de beigea fälten samt pennorna i den vänstra bilden som döljs.   

Testa redan idag

Kom igång helt utan kostnad eller anmäl intresse om du vill veta mer!

Kom igång gratis Anmäl intresse