Flink fakturering för Moheda IF

Moheda IF blev klara med sin flytt till Svenskalag.se för ganska exakt ett halvår sen, när sommaren fortfarande gick på högvarv. När vi ringer upp Susanne Andersson, webbansvarig tillika kassör i föreningen, berättar hon om hur bytet påverkat det administrativa arbetet:

– Oj, var ska jag börja? Nu är allt så himla lätt. Det vi hade innan var väldigt svårjobbat. Jag är helt enkelt jättenöjd. Stort plus i kanten till er, skrattar Susanne.

Vad är den största skillnaden?

Det finns många skillnader men framför allt är fakturatjänsten riktigt bra. Min företrädare som arbetade i vårt tidigare system var ibland helt knäckt. Hon fick spendera många arbetstimmar på att få ordning och reda, som man egentligen hade velat lägga på annat. Jag själv upplever dock inte den situationen nu när vi jobbar i Svenskalag.se. Allt är verkligen väldigt lättarbetat.

Något som Susanne är extra nöjd med är bemötandet hon fått av teamet på Svenskalag.se. Det är något som hon värderat högt under själva flytten från det gamla systemet.

För mig är det skönt att känna att man har förtroende för de som introducerar en ny tjänst för oss. Det har vi verkligen haft och det är något som verkligen gläder mig, avslutar hon.

Vill du också bli en fena på fakturering och hinna med en massa annat på köpet? Kontakta oss idag så berättar vi mer

Checklista inför LOK-stödsansökan

LOK-stödsansökan för höstens aktiviteter (1 jul - 31 dec) ska vara inskickad senast den 25 februari i IdrottOnline.   Nedan hittar ni en checklista för att säkerställa att ert underlag är så komplett som möjligt.1. ANSÖKAN   A. De föreningar som aktiverat daglig Export till IdrottOnline behöver bara logga in i IOL och klicka på LOK-stödsansökan. Där kontrollerar ni att alla aktiviteter och deltagartillfällen finns med innan ni skickar in er ansökan.För att säkerställa att all närvaro förs över och blir korrekt innan sista ansökningdatum den 25 februari behöver ni ha gjort de sista kompletteringarna i Svenskalag.se senast den 15 februari.    B. Övriga föreningar ansöker genom att logga in i IdrottOnline och fylla i den sammanställning som ni hittar i Svenskalag.se under Kontrollpanelen > LOK-stöd. Därefter skickar ni in er ansökan.   2. CHECKLISTA FÖR LEDARE För att ni inte ska gå miste om pengar är det viktigt att varje lag/träningsgrupp ser över sina närvarokort. Logga in på er lagsida. Gå till Kontrollpanelen > Närvaro. Välj perioden: 1 jun - 31 dec 2017. Se till att ni kryssat i alla aktiviteter och att ni fyllt i närvaro på dessa. Ovanför listan med alla aktiviteter visas varningar om det exempelvis saknas personnummer på någon, om någon aktivitet är för kort, om aktiviteten saknar plats eller om det saknas ledare. Rätta till så många fel som möjligt, det kan påverka ert bidrag väldigt mycket Slutligen är det bra att granska närvarokortet. Där ser du om vissa aktiviteter inte räknas som bidragsberättigade. Dessa markeras med röd färg. Håll muspekaren över deltagarnas närvaromarkering för att se varför inte aktiviteten räknas som giltig gruppaktivitet.   Har ni frågor om LOK-stöd och hur ni på bästa sätt gör för att inte gå miste om eventuella pengar? Kontakta vår support

Supportens öppettider under jul och nyår

Det börjar bli dags för många att varva ner med lite härlig jul- och nyårsledighet.   Vi på Svenskalag.se ska givetvis också passa på att göra det, men samtidigt startar vi även upp med ett antal nya föreningar kring årsskiftet och håller vår support öppen alla vardagar mellan helgerna.   Med andra ord är ni mer än välkomna att höra av er via mejl eller telefon om ni har några frågor.   Avvikande öppettider telefonsupporten den 27-29 dec: kl 09-12.   Du hittar svar på de vanligaste frågorna på våra supportsidor och kan även kontakta oss via mejl därifrån. God Jul & Gott Nytt År önskar vi på Svenskalag.se,   Robert, Stefan, Jonas, Mohammad, Patrik, Olof, Oskar, Andreas K och Andreas Å

Nyhet: Automatiska kallelser

Grattis alla ledare! Nu behöver du aldrig komma ihåg att kalla till nästa träning. Genom att aktivera automatiska kallelser kan du slappna av och låta Svenskalag.se göra jobbet.   Börja med att redigera en aktivitet och klicka automatiska kallelser. Där väljer ni när första kallelsen ska skickas och om det ska skicka någon påminnelse till de som inte svarat på den första kallselsen.   Ni anger även vilken text som ska stå i kallselsen samt vilka som ska kallas.